Kanada – Borjan i drugovi kao nagazne mine

Kanada je iznenadila mnoge sa kojom je lakoćom obezbedila plasman na Mundijal u Kataru.

Izvor: MT

Četvrtak, 27.10.2022.

17:05

Kanada – Borjan i drugovi kao nagazne mine
Foto: Profimedia

Imali su jedan jedini poraz i to u momentu kada je plasman već bio obezbeđen, a njihov prolazak grupe na Svetskom prvenstvu ne deluje baš toliko nerealno.

Prvo će odmeriti snage sa Belgijom, uz nadu da "crveni đavoli" neće biti na vrhuncu u uvodnoj fazi turnira, da bi potom meč sa Hrvatskom bio ključan.

Za ovu selekciju igra i dugogodišnji golman Crvene zvezde, Milan Borjan, a prva zvezda tima je Alfonso Dejvis iz Bajerna.

Dejvis, iako po prirodi bek, u nacionalnom timu više igra napred, a njegovi kvaliteti, prodornost i brzina, dolaze i te kako do izražaja.

Ne treba zaboraviti ni Kajla Larina, koji je nakon MLS-a, gde uglavnom Kanađani igraju, prešao u Bešiktaš, u kojem je eksplodirao. Trenutno je član Klub Briža.

Kapiten je Atiba Hačinson (39), koji ima 97 utakmica u dresu sa državnim grbom, prošao je Evropu uzduž i popreko, a ovo prvenstvo će mu biti i oproštaj od reprezentacije.

Kanađani, inače, na Mundijalu su učestvovali samo u Meksiku 1986, kada su takmičenje završili sa tri poraza.

Tada nisu postigli gol, u Kataru postignut pogodak ne bi trebalo da se dovodi u pitanje, baš kao ni želja da se iz drugog plana naudi favoritima, Belgiji i Hrvatskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: