Hrvatska – vicešampion sveta

"Vatreni", aktuelni vicešampioni sveta iz Rusije 2018, nadaju se da bi u Kataru mogli da odu korak dalje.

Izvor: MT

Četvrtak, 27.10.2022.

17:15

Hrvatska – vicešampion sveta
Foto: Profimedia

Nokaut faza trebalo bi da bude nešto što izabranici Zlatka Dalića ne bi smeli da dovode u pitanje.

Pre četiri godine bili su maksimalni u grupnoj fazi, dok su do finala kasnije stigli pobeđujući posle produžetaka ili penala.

Ovo će vrlo verovatno biti i poslednji Mundijal za Luku Modrića (37), a osvajač Zlatne lopte iz 2018, želi da oproštaj bude u velikom stilu.

Hrvatska je drugi favorit u grupi sa Belgijom, Marokom i Kanadom, a ukoliko dalje prođu baš sa te pozicije, kasnije ih čeka pravi pakao, u vidu Nemačke ili Španije, a onda i verovatno Brazila.

Komšije u Katar stižu sa velikim samopouzdanjem, nakon što su ispred Francuske, Danske i Austrije osigurali završni turnir trećeg izdanja Lige nacija.

Hrvatska je od osamostaljenja bila u svetskom vrhu, pamti se bronza iz Francuske 1998, ali i srebro iz Rusije 20 godina kasnije.

Uprkos smeni generacija, Hrvatska je i dalje kvalitetna selekcija, uz iskusnog Modrića, tu su Mateo Kovačić, Ivan Perišić, Marcelo Brozović, a treba obratiti pažnju i na prvotimca Lajpciga, Jošku Gvardiola.

Dosta se uzdaju i u napadača Andreja Kramarića iz Hofenhajma, a iz prikrajka vreba i Mislav Oršić iz Dinama.

Hrvatska je od raspada Jugoslavije igrala na šest od sedam svetskih prvenstava (propustili Južnu Afriku 2010), najviše nastupa na Mundijalima ima Modrić (12), jedan više od Darija Šimića, dok je najbolji strelac sa šest golova Davor Šuker.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: