Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.12.2022.

21:30

Navijaju za Hrvatsku – nikad čuli za Novaka Đokovića VIDEO

Prisustvovao sam na svakom od dosadašnja tri meča Hrvatske u Kataru i u svakom mi je za oko zapala činjenica da mnogo arapskog sveta navija za "vatrene".

Izvor: SS

Autor: SS

Navijaju za Hrvatsku – nikad čuli za Novaka Đokovića VIDEO

Tako je bilo i ove večeri na stadionu "Ahmad Bin Ali", a igrom slučaja pored mene su sedeli momak i devojka (koja je pristala da se snima, jer da nije ne bih imao pravo na to) i zdušno bodrili Hrvate tokom celog susreta.

Bili su praktično izolovani, nikog od hrvatskih pristalica oko njih, ali su konstantno vikali "Hrvatska, Hrvatska" i "Luka, Luka".

Pokušavali su i da izgovore reči drugih pesama, poput: "U boj, u boj, za narod svoj", ali nisu uspeli da pohvataju taj tekst.

Pošto su bili baš uporni i glasni, i potpuno obučeni kao "kockasti", odlučio sam da ih pitam zbog čega toliko vatreno podržavaju baš – "vatrene".

"Ja to činim zbog nje, a ona zbog Luke Modrića", rekao je gospodin i potpuno sam počeo da skandira: "Napred, Luka! Luka, Luka!"

"Dolazimo iz Kuvajta. Često gledamo Hrvatsku, na Svetskom prvenstvu, Evropskom, Ligi nacija. Ne znamo nijednu drugu navijačku pesmu ili povik", istakao je.

Razgovor smo vodili u momentima dok je Hrvatska vojevala bitku sa Belgijancima i uspela da izdrži sa 0:0, te tako prođe u osminu finala kao drugoplasirani tim grupe F.

"Neće Hrvatska ovog puta stići do finala, ali se nadamo. Ipak, Luka je legenda".

Konstatovao sam da mnoge nacije na ovom Mundijalu navijaju za Hrvatsku, a

"Da, ima nas dosta. U mojoj zemlji, u Kuvajtu, puno je hrvatskih navijača".

Zbog čega?

"Jednostavno, volimo fudbal i Luku", rekao je momak, a simpatična devojka dodala:

"Ja navijam za Real Madrid i zato volim Modrića".

Međutim, za srpske sportiste nisu čuli. Čak ni za Novaka Đokovića.

"Ne, ne znam nijednog, ali sam gledao prvu vašu utakmicu protiv Brazila. Novak Đoković? Izvini? Ne znam stvarno".

Konstatovao sam da je on jedan od najpoznatijih tenisera na svetu i verovatno najbolji u istoriji te igre. Nije puno pomoglo.

Dušan Vlahović? Aleksandar Mitrović? Ništa.

"Sutra protiv Švajcarske ću znati sve vaše igrače, obećavam!"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

120 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve