Moguć povratak navijača na Svetsko prvenstvo u snukeru

Svetska snuker asocijacija saopštila je da bi publika mogla da se vrati na Svetsko prvenstvo u Šefildu.

Izvor: B92, Beta
Podeli
EPA-EFE/JOSE COELHO
EPA-EFE/JOSE COELHO

To bi bilo u sklopu pilot projekta britanske vlade o povratku navijača na profesionalna sportska takmičenja tokom pandemije koronavirusa.

Kako je preneo Eurosport, eksperti britanske vlade ispituju na koji način publika može bezbedno da se vrati, uz mogući završetak lokdauna 21. juna.

Engleska i Škotska će biti domaćini odredjenih utakmica na Evropskom fudbalskom prvenstvu, a Evropska fudbalska unija (Uefa) traži od organizatora da potvrde da će publika biti na stadionu.

U Krusibl teatru u Šefildu, gde će se od 17. aprila do 3. maja održati Svetsko prvenstvo, može da prisustvuje 980 ljudi. Konačnu odluku o broju prisutnih u sali doneće lokalne vlasti i organizatori turnira.

Britanski mediji spekulisali su da bi na finalu fudbalskog FA kupa na Vembliju moglo da bude 20.000 ljudi.

Britanski sekretar za kluturu Oliver Dauden rekao je da se radi na tome da se publika vrati na sportske, kulturne i druge manifestacije.

"Ovi testovi će biti presudni u pronalaženju načina da se publika bezbedno vrati, bez distanciranja. Vodiće nas stručnjaci za nauku i medicinu i borićemo se da to ostvarimo. Želimo da vratimo ljude da uživaju u onome što vole i da osiguramo da neke od naših najvažnijih industrija u razvoju ponovo stanu na noge. Ovo su važni koraci ka bezbednom i posebnom letu za kojim svi žudimo i na koje sam posebno koncentrisan", naveo je on.

Na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu u snukeru nekoliko mečeva odigrano je pred ograničenim brojem gledalaca, ali su posle toga svi ostali turniri igrani bez publike u Milton Kinsu u skladu sa strogim pravilima u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.