Nova vest
Pojedinačni sportovi 0

20.4.2024.

23:45

Pekala slavio u etapi od Višegrada do Jahorine

Fantastičnom vožnjom od Višegrada do Jahorine član ekipe Santik Vibateh Pjotr Pekala pobedio je u trećoj etapi trke "Beograd - Banjaluka".

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
TRKA BG/BL

On je tako preuzeo lidersku majicu u generalmnom plasmanu.

Poljak je najtežu etapu na trci savladao za četiri časa, 52 minuta i 19 sekundi, te iza sebe ostavio Mihaela Štajnara iz Save (33 sekunde), dok je treći na plato Poljice stigao Davide Toneati iz Astane, koji je kasnio 35 sekundi.

Bicikliste je na olimpijskoj lepotici dočekala i poneka pahulja snega, ali im to nije smetalo da pruže sve od sebe i pokažu da su pravi gladijatori na dva točka. 

Najviše razloga za zadovoljstvo ima Pekala, koji je fantastičnom vožnjom obezbedio i plavu majicu za najboiljeg brdskog vozača.

"Fantastičan je osećaj slaviti na ovako zahtevnoj etapi. Ovo mi je možda i najveća pobeda u karijeri i sigurno veliki korak ka ukupnoj pobedi, ali imamo još posla. Bilo je vrlo teško u poslednjih 10, 11 kilometara na uspomnu prema Jahorini, ali sam uspeo da se odvojim i slavim", rekao je Pekala.

TRKA BG/BL

Crvenu majicu zadržao je Anton Albreht iz Benotija, dok je najbolji mladi vozač član Save iz Kranja Jaka Marolt.

I organizaciono najteža etapa na trci protekla je bez imalo problema za šta velike aplauze zaslužuju pripadnici moto sektora i policije Republike Srpske, a dodatno su ugođaj ulepšali brojni gledaoci na startu u Višegradu, te na prolaznim ciljevima u Rudom, Sokocu i na Palama. Posebno zadovoljni bili su načelnici ovih opština koje su po prvi put bile deo trke. 

"Verujte da nisam očekivao ovakav spektakl. Pratio sam dobar deo trke iz karavana, a do sada nisam mogao da zamislim koliko je ovo težak događaj za organizaciju. Nadam se da ćemo i u narednim godinama biti dio ove trke", rekao je načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica.

Ova trka je uvertira za početak turističke sezone u Višegradu, naglasio je načelnik ove opštine Mladen Đurević.

"Trka koja spaja narod je od velikog značaja za sve nas. Do sada smo bili na ruti Trke kroz Srbiju, a sada smo ugostili bicikliste koji su prenoćili u našem gradu i krenuli na zahtevnu etapu", dodao je Đurević.

Direktor trke Vladimir Kuvalja zahvalio je svim načelnicima koji su pomogli da trka prvi put prođe ovim delovima Republike Srpske. 

U nedelju je na programu poslednja etapa koja se vozi od Doboja do Banjaluke. Start etape je u 12 časova, a biciklisti u najveći grad Srpske ulaze oko 15 časova.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu