Dominacija Slovenaca na Tur d'Fransu

Primož Roglič, biciklista Jumbo Visme, uvećao je prednost u odnosu na ljute rivale posle 13. etape Tur d'Fransa koja je vožena do Pas de Pejrola.

PTIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/Stuart Franklin / Pool
EPA-EFE/Stuart Franklin / Pool

Na brdskoj etapi slavio je Daniel Felipe Martines koji se nalazio u velikom begu, a iza njega na cilj su stigli Nemci Lenard Kama i Maksimilijan Šahman.

Njihov plasman nije uticao na generalni plasman jer se nalaze daleko od vodećih, te ih je glavna grupa pustila da se bore za etapnu pobedu.

Mnogo zanimljivije bilo je u grupi žute majice gde su Slovenci Primož Roglič i Tadej Pogačar napravili lepu razliku u odnosu na prošlogodišnjeg pobednika Egana Bernala.

Njih dvojica stigla su sa istim vremenom, 6:05 lošijim od pobednika, međutim sa čak 38 sekundi ispred Bernala i Urana, odnosno 37 ispred Jejtsa i Kintane.

Ovo nije prvi put da Roglič i Pogačar predvode grupu favorita i za sada su pokazali da su najjači na Tur d'Fransu.

Roglič je prvi u generalnom plasmanu sa 44 sekundi ispred mladog Pogačara, treći je Bernal sa 59 sekundi lošijim vremenom, a onda slede Rigoberto Uran (+1:10), Nairo Kintana (+1:12), Migel Anhel Lopes, Adam Jejts, Mikel Landa, Riči Port i Enrik Mas.

Naredna etapa takođe je brdska i videćemo kako će reagovati ostali favoriti.

Etapa:

Foto: SS/ProCyclingStats
Foto: SS/ProCyclingStats

Generalni plasman:

Foto: SS/ProCyclingStats
Foto: SS/ProCyclingStats