Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 11.08.2008.

11:47

''Zvezde'' i Olimpijske igre

Prilikom dolaska sportista na Olimpijske igre u Peking čini se da su se najveće gužve na aerodromu stvarale oko najboljih tenisera, košarkaša, nekih fudbalera, plivača, atletičara... Većina njih odlučila je da boravi u Olimpijskom selu, izuzeci su Rodžer Federer i ’’drim tim’’ koji su se ipak odlučili za hotele sa pet zvezdica.

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Košarkaši nacionalne selekcije SAD bili su među prvima koji su izbegli novinare na međunarodnom aerodromu u Pekingu. Teško je izdvojiti najveću zvezdu ’’drim tima’’, ali ipak najveću pažnju medija privlači Kobe Brajant i zbog svojih igara ali i privatnog života. 29-godišnji Brajant, koji je proglašen za najkorisnijeg igrača u protekloj sezoni, oženjen je Vanesom Lejn koju je upoznao 1999. kada je ona imala 17 godina. Venčali su se 18. aprila 2001. u Kaliforniji, a tom događaju nisu prisustvovali ni Brajantovi roditelji ni njegov dugogodišnji agent Arn Telem. Oni su smatrali da je Kobe suviše mlad za ženidbu, a glavni razlog protivljenja je to što devojka nije Afroamerikanka. Par ima dve kćerke.

Na leto 2003. Brajant je optužen za seksualno zlostavljanje 19-godišnje hotelske radnice Kejtlin Faber. Košarkaš je priznao da je imao seksualni odnos sa tom devojkom ali da je nije naterao na to. Taj skandal značajno je uticaona njegov ugled i sponzorske ugovore. Situacija se razrešila odbijanjem Kejtlin Faber da svedoči i Brajantovim izvinjenjem zbog incidenta.

Najveću pažnju među sportistima u Pekingu izazvao je teniser Rodžer Federer koji je zbog toga napustio Olimpijsko selo. Švajcarac se požalio da mu smeta gužva oko stola dok ruča i nemogućnost da kontroliše svoj raspored.

’’Vožnja autobusom i nemogućnost kontrole sopstvenog rasporeda, kao i mnogo ljudi koji me prepoznaju u Olimpijskom selu. Nije mi bilo prijatno kao u Sidneju kada sam uživao’’, izjavio je Federer.

Švajcarski teniser je rekao da ga za Olimpijske igre vežu lepe uspomene jer je u Sidneju 2000. upoznao svoju sadašnju devojku Miroslavu Vavrinec, a u Atini i Pekingu nosio je zastavu svoje zemlje. Za razliku od njega Ana Ivanović, Jelena janković, Novak Đoković, Rafael Nadal... odlučili su da sa drugim sportistima borave u selu.

23-godišnji Majkl Felps je već na aerodromu u Pekingu pokazao ’’manire’’ zvezde. Dok su ostali plivači pozdravljali navijače i razgovarali sa novinarima o ciljevima na Igrama, Felps je prošao neprimećen kroz VIP izlaz i ušao u autobus. Amerikanac je ranije izjavio da mu je cilj na ovogodišnjim Igrama obaranje rekorda Marka Špica osvajanjem osam zlatnih medalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

2 d

U fokusu

Vidi sve