Lakićević-Stojačić: Bar jedna medalje više

Šefica misije Olimpijskog komiteta Srbije u Pekingu Snežana Lakićević-Stojačić izrazila je nadu da će srpski sportisti na Olimpijskim igrama u Pekingu osvojiti barem jednu medalju više nego pre četiri godine u Atini.

Izvor: B92

Sreda, 06.08.2008.

20:21

Default images

"Nadam se bar jednoj stepenici više. Strašno bih volela da, pored podizanja naše zastave, bar još jednom čujemo našu himnu u Pekingu, a, daj Bože, i više puta", rekla je Lakićević-Stojačić agenciji Beta.

Srpski sportisti su, tada u zajednici sa Crnom Gorom, na Olimpijskim igrama u Atini osvojili dve medalje. Četiri godine ranije u Sidneju osvojili su tri, a 1996. u Atlanti četiri.

"Najbitnije je da se sporisti sada aklimatizuju, pripreme, prilagode na uslove života u olimpijskom selu i posle toga pruže sve što mogu. Jako je teško pričati o medaljama na Olimpijskim igrama, pošto na njih niko nije došao da bi bio autsajder".

"Svi su došli sa motivom da urade najviše što mogu, pa tako i naši sportisti. Naravno da nacija očekuje rezultate, ali i sportisti ih očekuju od sebe. Treniraju svaki dan, želja za uspehom je ogromna", dodala je Lakićević-Stojačićeva.

Šefica misije OKS je, takođe, ocenila da svoju funkciju doživljava kao ulogu domaćice.

"Mi smo svi tu da rešavamo svakakve probleme. Da obezbedimo uslove za trening, lekare, da budemo rame za plakanje. Nije to lako, nije ovo mala delagacija, ali mi nismo tema. Takođe, zadovoljstvo je biti sa ovakvim sportistima", rekla je Lakićević-Stojačićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: