Susret Udovičića sa najvišim zvaničnicima turskog sporta

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uzeo je učešće na Etnosport forumu u Istanbulu, koji je zvanično otvorio predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

MSIzvor: B92
Podeli
Foto: MOS
Foto: MOS

To je uradio na poziv Nedžmedina Bilala Erdogana, predsednika Svetske konfederacije tradicionalnih sportova i dr Mehmeta Muharema Кasapoglua, ministra omladine i sporta Republike Turske.

U svom obraćanju ministar Udovičić je istakao značaj očuvanja tradicionalnih sportova čijom se popularizacijom i masovnošću stvara ne samo sportska vrednost, već i spona između mladih i tradicionalnih vrednosti.

Na taj način, kroz negovanje veština i pokreta, prenosi se generacijsko nasleđe, što direktno utiče i na fizičko i mentalno zdravlje.

Ministar Udovičić je naglasio značaj ove dodatne vrednosti, posebno u vremenima izazova koji su na globalnom nivou u svim sferama društva i delovanja.

Takođe, vrhunski sport je medijski dominantan, ali jednako važno je bavljenje sportom u svim njegovim oblicima u celoj populaciji jer to zapravo jeste preduslov zdravlja, a tradicionalni sportovi su upravo jedan od najvrednijih mehanizama za obezbeđenje ovog cilja, zaključio je ministar Udovičić.

Na marginama foruma ministar Udovičić sastao se i bilateralno sa svojim kolegom dr Mehmetom Muharemom Кasapogluom i tom prilikom razgovarao o uticaju pandemije na sport i mlade i intenziviranju bilateralne saradnje u oblastima omladine i sporta dve države.

Ministri su konkretizovali projekte koje će ubuduće realizovati kroz potvrđeno dobro saradnju i iskustva sportista i trenera dve zemlje.

Foto: MOS
Foto: MOS

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.