Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 26.11.2018.

15:00

Svjetličić: Sajam sporta postao brend u Srbiji

Sajam sporta u Beogradu još jednom je uspešno organizovan i definitivno je postao brend u Srbiji, poručio je direktor Sajma sporta Nemanja Svjetličić.

Izvor: LN

Autor: LN

Svjetličić: Sajam sporta postao brend u Srbiji
FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

Sedmi Sajam sporta, koji je organizovao Sportski savez Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, pod sloganom "Put uspeha" uspešno je juče završen nakon tri dana i predstavljanja čak 90 sportova.

Direktor Sajma sporta Nemanja Svjetličić bio je prezadovoljan učinjenim, pre svega jer je privučen veliki broj mališana.

"Ako smo posle ova tri dana uspeli nekoliko dece, najmlađih posetilaca da privučemo da počnu da se bave i treniraju neki od sportova, napravili smo ogroman uspeh i manifestacija je uspela. A po onome što sam video siguran sam da će puno klinaca početi da trenira sport koji voli. Sama činjenica da su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik ŠS Davor Štefanek, sva tri dana bili sve vreme u Hali 1, govori i o njihovoj predanosti poslovima kojim se bave", rekao je Svjetličić.

Kako je naglasio, velika stvar je bio dolazak bivših i sadašnjih olimpijskih asova Srbije da se druže sa mladima.

"Pod kupolom Beogradskog sajma viđen je rekordan broj aktivacija, kao i dece koja su se oprobala u najrazličitijim sportovima. Od olimpijskih, svetskih, evropskih, balkanskih šampiona čuli smo sa kakvim su se izazovima susretali u prethodnom periodu, kao i koji su im planovi na narednim takmičenjima".

Prema njegovim rečima po osmesima dece i sportista moglo je da se zaključi da se manifestacija svidela deci i da je uspešno organizovana. Kod trenera i sportskih funkcionera posebnu pažnju privlačila su predavanja i diskusije u Hali 1a, a u pojednom trenucima tražilo se mesto više na Seminaru generalnih sekretara, druženju sa olimpijskim šampionom u rvanju Štefanekom i prvakom Evrope u džudou Aleksandrom Kukoljem.

Na panel diskusiji su bili nekadašnji selektor, a sada predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić, selektor vaterpolo reprezentacije Dejan Savić i trener tekvondo reprezentativki Dragan Jović i pričali o iskustvima sa najvećih takmičenja, kada su se okupili gotovo svi selektori sportova u našoj zemlji.

"Bilo je sjajnih stvari da se čuju na ovim diskusijama. Moram da istaknem i da su se od državnih institucija na Sajmu sporta predstavili pripadnici Ministarstvo odbrane i vojske Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Grad Beograd preko Gradskog sekretarijata za sport i omladinu. Pažnju su privukli i Zavod za sport i medicinu sporta Srbije, čiji su doktori vršili besplatna testiranja svih zainteresovanih, kao i Antidoping agencija Srbije, koja je i ove godine edukovala zainteresovane i uradila nekoliko doping kontrola kod sportista", zaključio je Svjetličić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

2 d

U fokusu

Vidi sve