Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 23.08.2018.

23:59

Finale SIM u Splitu: Mijatović, Bilić, Dalić...

Regionalno finale Sportskih igara mladih (SIM) za 2018. godine počelo je u Splitu uz učešće više od 1.000 školaraca iz Srbije, BiH i Hrvatske.

Izvor: LN

Autor: LN

Finale SIM u Splitu: Mijatović, Bilić, Dalić...
Foto: SIM Srbija

Mališani su utorak i sredu proveli u druženju na plažama Žnanj, Trstenik i Bačvice, a četvrtak i petak su ostavljeni za takmičenja. Danas je na programu bilo finale u sedam sportova (mali fudbal, stoni tenis, tenis, graničar, rukomet, odbojka, basket 3 na 3, a u petak su na programu atletika (trka na 60 metara), odbojka na pesku i šah.

Velika fešta sprema se za petak uveče, kada će na Rivi da se održi svečana ceremonija zatvaranja Igara. U planu je veliki vatromet, a kao centralni gosti najavljeni su proslavljeni fudbaler Partizana i Real Madrida Predrag Mijatović, poznati fudbalski treneri Slaven Bilić i Zlatko Dalić, nosilac olimpijske medalje u odbojci Željko Tanasković, nekadašnji bokserski šampion Evrope Nenad Borovčanin i mnogi drugi.

"Sve nas spaja drugarstvo. Igre su spojile region, predivno je videti ovoliko dečaka i devojčica iz tri države kako se takmiče i uživaju na terenima i na plažama. Igre imaju veliku energiju i nastavljamo dalje da budemo još uspešniji", istakla je predsednica Sportskih igara mladih Srbije Ivana Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

2 d

U fokusu

Vidi sve