Nova vest
Olimpizam

Sreda, 24.01.2018.

09:35

U Beogradu konferencija o zloupotrebama u sportu

Protiv svega što narušava integritet i misiju sporta – Fer plej, fer lajf, naziv je konferencije koja će biti održana u Beogradu

Izvor:

Autor:

U Beogradu konferencija o zloupotrebama u sportu
Getty images

O negativnim pojavama u toj oblasti govoriće najkompetentniji domaći i inostrani sportski stručnjaci i predstavnici Vlade Srbije.

Među učesnicima konferencije su ministri Vanja Udovičić i Nela Kuburović, državni sekretar u MUP Biljana Popović Ivković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, internacionalni fudbalski sudija Milorad Mažić, predstavnik UEFA Mašimiliano Mičenzi i Milan Janković, direktor za brend i sponzorstva kompanije SKS365 Malta.

Oni će ukazati na najveće izavove pred kojima se nalazi sport, kao i kako se protiv njih boriti.

Nameštanje sportskih utakmica i rezultata, uplitanje organizovanog kriminala u sportska takmičenja, nasilje na stadionima, korišćenje dopinga u vrhunskom sportu i slično, ugrožavaju integritet sporta i dovode u pitanje njegov dalji integritet, razvoj i misiju, u smislu promovisanja nekih od najznačajnijih vrednosti svakog društva.

Konferenciju, koja ima za cilj da nastavi javni dijalog o negativnim pojavama u sportu, organizuju Novinska agencija Tanjug i Ministarstvo omladine i sporta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

2 d

U fokusu

Vidi sve