Apel B92 sportistima: Pomozite!

B92 apeluje na sve sportiste i sportske radnike da pomognu koliko mogu svim ljudima koji su ugroženi u poplavama i kojima je pomoć preko potrebna.

Izvor: B92
Podeli

Trenutno je najkritičnija situacija u Obrenovcu, a teška situacija je i u Šapcu i Sremskoj Mitrovici, kao i još nekim područjima.

Veliki broj sportista pružio je pomoć od trenutka kada je situacija postala kritična, ali je zbog ozbiljnosti situacije neophodno da se svi koji mogu uključe u akciju.

Širom zemlje otvoreno je više punktova za prikupljanje pomoći. Najpotrebniji su hrana, voda, odeća i ćebad, a svi koji imaju mogućnosti mogu i novčano da pomognu.

Vlada Republike Srbije otvorila je broj za pomoć – 1003 koji važi za sve mreže, a postoji niz načina na koje možete da pomognete. Fond B92 i Radio B92 prikupljaće pomoć u Rexu, u Jevrejskoj 16, od 10 do 20 časova.

Više informacija o tome kako možete da pomognete pročitajte u posebnoj vesti.

Apelu B92 pridružilo se i Ministarstvo omladine i sporta na čelu sa Vanjom Udovičićem.

Akciji prikupljanja pomoći već su se pridružili brojni sportisti, a apel za pomoć uputio je I Olimpijski komitet Srbije. Između ostalih, pomoći ljudima, od kojih je veliki broj ostao bez krova nad glavom, do sada su se pridružili srpski teniseri Janko Tipsarević i Viktor Troicki, proslavljeni fudbaler Dejan Stanković i mnogi drugi. Svoju pomoć ponudili su i brojni srpski klubovi, a preko društvenih mreža apelovali su i Novak Đoković, Ana Ivanović, Igor Rakočević...

U ovom trenutku je najbitnije da se svi držimo zajedno, da pomognemo, i zato sve koji su u mogućnosti molimo da se odazovu ovom apelu

.

.

.