Nova vest
Košarka

Četvrtak, 01.06.2023.

23:59

Tripl-dabl sjajnog Jokića, Denver poveo u finalu NBA! VIDEO

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Majami Hit 104:93, u prvoj utakmici finala NBA.

Izvor: PT

Autor: PT

Tripl-dabl sjajnog Jokića, Denver poveo u finalu NBA! VIDEO
Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Nikola Jokić odigrao je odličnu utakmicu upisavši deveti tripl-dabl u 16 plej-of utakmica ove sezone.

Jokić je briljirao u poslednjim minutima četvrte četvrtine, a utakmicu je završio sa 27 poena, 10 skokova i 14 asistencija.

Jokić je bio najefikasniji u pobedničkom timu, a pratio ga je Džamal Marej sa 26 poena, Gordon je ubacio 16, Porter je imao 14 poena i 13 skokova, dok je Braun postigao 10 poena.

Kod gostiju, Adebajo je ubacio 26 poena, uz 13 skokova i pet asistencija, dok je podbacio Džimi Batler postigavši samo 13 poena.

Od starta utakmice videlo šta Denver želi, a to je da trči u leđa protivniku i da iskoristi prednost, kako u visini, tako i u snazi.

To je najbolje činio Eron Gordon koji je sa lakoćom unosio niže košarkaše od sebe, a kako Jokić obožava da ga “hrani” loptama, igra Nagetsa izgledala je veoma dobro.

Takođe, raspoložen je bio i Marej, dok je Porter junior imao nekoliko sjajnih defanzivnih poseda, čime je još jednom pokazao da je napredovao u tom segmentu igre.

Jokić nije forsirao, ono njegovo, orkestrirao je napadom, sjajno pronalazio saigrače, i dominirao iako nije šutirao.

Prednost Denvera samo je rasla u drugoj četvrtini, igrali su sjajno izabranici Majka Melouna i utisak je bio da rutinski odrađuju posao. Jokić je na poluvremenu imao 10 poena i 10 asistencija, dok je Marej ubacio 18 poena.

Nagetsi su na poluvremenu imali +17, 59:42. Trebalo bi spomenuti i odlične Gordona (14p) i Portera juniora (10p i 7sk).

Denver je nešto slabije otvorio treću četvrtinu, ali je brzo uspeo da se vrati na igru iz prvog poluvremena, pa je i prednost rasla. Raspucao se Brus Braun, dobro je igrao i ostatak tima, i prednost je u jednom trenutku iznosila +24 (84:60).

Međutim, Nagetsi su u poslednjoj deonici dozvolili opuštanje i to znatno veće u poređenju na start treće četvrtine. Ovoga puta Majami je ozbiljno zapratio i serijom 11:0 istopio je zaostatak (84:74).

Na sreću, Nagetsi su vođeni najboljim košarkašem na svetu i kada je tako, male su šanse da se ispusti +20. Jokić je u poslednjim minutima "isporučio", pogodio nekoliko šuteva i Denver je odbio nalet.

Druga utakmica finala igra se u noći između nedelje i ponedeljka u 02.00.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

294 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d