Nova vest
Košarka

Subota, 13.05.2023.

08:12

Lejkersi srušili šampiona i zakazali seriju sa Denverom

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa drugi su finalisti Zapadne konferencije.

Izvor:

Autor:

Lejkersi srušili šampiona i zakazali seriju sa Denverom
Foto: Profimedia

U šestoj, odlučujućoj utakmici protiv Golden Stejt Voriorsa su slavili rezultatom 122:101.

"Jezeraše" je do trijumfa predvodio Lebron Džejms sa 30 poena i po devet asistencija i skokova. Ostin Riv je dodao 23 poena, šest asistencija i pet skokova, dok je Dianđelo Rasel stao na 19.

Sjajnu partiju je prušio i Entoni Dejvis koji je pored 17 poena imao čak 20 skokova, a dvocifren je bio još i Luni Voker sa 13 poena.

Na drugoj strani je po navici najbolji bio Stef Kari sa 32 poena, šest skokova i pet asistencija, ali je pomoć izostala. Pored njega je dvocifren bio samo Divićenco sa 16 poena, dok su Klej Tompson i Džordan Pul bili u katastrofalnom šuterskom raspoloženju i imali 3/19, odnosno 3/10 iz igre.

Ovim trijumfom ekipe Lejkersa je prekinuta serija "ratnika" od čak 19 uzastopnih pobeda u serijama na Zapadu.

Tim iz Kalifornije je već u prvoj deonici stigao do velikih +17, ali se protivnik vratio. Doduše, tek privremeno jer su Lejkersi krajem trećeg dela igre imali i +19 i tako uveli meč u mirnu završnicu.

Tako je ekipa koja je strepela da li će uopšte obezbediti mesto u plej-in turniru savladala najpre Memfis, a potom i Voriorse kojima je nanela prvi poraz pod vođstvom Stiva Kera pre velikog finala.

Sledeća prepreka su Denver Nagetsi koji su takođe u šest utakmica bili bolji od Finiks Sansa. Prva utakmica te serije igra se u Koloradu u noći između utorka i srede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu