NBA 117

Subota, 13.05.2023.

08:12

Lejkersi srušili šampiona i zakazali seriju sa Denverom

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa drugi su finalisti Zapadne konferencije.

Lejkersi srušili šampiona i zakazali seriju sa Denverom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

117 Komentari

Sortiraj po:

Wllaxy

pre 1 godinu

Valjda na GSW, pošto su iz prestonice Kalifornije! Nije?! Onda ne znam koji je kriterijum!
(Tata brada, 13. maj 2023 11:34)

Poslednji put pad sam ja čuo prestonica Kalifornije je bio Sakramento...

jedan posmatrač

pre 1 godinu

Koliko ljudi ne poznaju elementarne stvari kosarke to je nevjerovatno. Ovi sto pisu o procentima protiv Feniksa i sl. Kako ne shvatate da je duel Denver LA sasvim novi duel koji nema veze sa citavom sezonom ni sa jednim timom, znaci ide prilagodjavanje taktika jednih prema drugima, psiholoski efekat, umor itd...krece se od nule procenti do sada nisu relevantan pokazatelj, novi dan, novi mecevi. Lejkersi imaju jaci tim, a sad moze li Denver to pobijediti vidjecemo.
(Banjaluka, 13. maj 2023 09:34)

U skoro svemu se slažem sa tobom, pošto je zaista svaka PO serija priča za sebe. Finiks je već zaboravljen u Denveru, baš kao što će i GSW već sutra biti zaboravljen u LA, tako da ništa od već viđenog više nije toliko bitno, osim nekih generalnih utisaka, ali baš zato što su ti generalni utisci takvi, nikako ne stoji zaključak da Lejkersi imaju jači tim. Možeš možda napisati da su Lejkersi favoriti, iz raznoraznih razloga, ali nikako jači, pošto realno u ovoj situaciji kada je Denver po sastavu zdrav i nikad jači, a Lejkersi se pokrpljeni još uvek oporavljaju od perioda sa Vestbrukom, to izgleda samo tako i nikako drugačije.
A šta će biti na kraju, videćemo.

ups

pre 1 godinu

Kad u tekstu kažete "Tim iz Kalifornije" - na koji tim tačno mislite?
(U to ime, 13. maj 2023 08:48)

Valjda na GSW, pošto su iz prestonice Kalifornije! Nije?! Onda ne znam koji je kriterijum!
(Tata brada, 13. maj 2023 11:34)

Sacramento je prestonica Kalifornije!

Sabo

pre 1 godinu

Kakva je smejurija ovaj Nba,
(Admiral,

Kosarkaska asocijacija ne moze biti 'ovaj' a mozda ce moci, sve vas je vise. Sirite se ko ambrozija.

маторац

pre 1 godinu

Нема сад Хауарда да се бије и провоцира Јокару. То је однело превагу прошли пут.

day

pre 1 godinu

Ovom pobedom LBJ je i definitivno postao najbolji košarkaš 21-og veka!
Kos Srba nije omiljen jer se mnogo više oslanja na rad nego na talenat a težak rad se ne uklapa u životni san prosečnog stanovnika Srbije.
(Rastko, 13. maj 2023 10:10) 

Da si nam ziv i zdrav, on je odavno postao najbolji igrac ovog veka.

bskfan

pre 1 godinu

Lebron, AD, Rives, D'Angelo, Sruder, Hocimura, Volker, Vanderbilt, Beasly, Braun.

Interesantno je da su Lejkersi sinoc igrali u rotaciji od samo 7 igraca, sto je krace cak i od Denverove rotacije. Na kratak rok to deluje mocno ali ako se serija produzi - pobeduje tim sa duzom rotacijom.

Denverova startna petorka je bolja. Kad je Jokic na parketu Denver je uvek u plusu, bez obzira protiv koga igraju. Dakle, odlucice klupa. Protiv GSW-a Lejkersi su smanjili minutazu Vanderbiltu ali protiv Denvera mogo toga ce zavisiti od visine igraca u rotaciji.

Kada su dovodili Gordona pre dve godine, doveli su ga zbog Lejkersa. Dve godine nakon toga taj trejd moze da bude presudan, samo Denver nikako ne bi smeo da preforsira Gordona vec da minute podele Cancar/Nadji, a desetak minuta treba da dobije i Dzordan jer ce skokovi tu mozda odluciti pobednika.

Sve u svemu, Denver ima prednost domaceg terena tako da ako ne bude neke teske sudijske kradje - Denver ovoga puta rusi tradiciju i prolazi Lejkerse.

Nba bruka

pre 1 godinu

Zasluzena pobeda lejkersa. Od trejda vestbrika sve se promenilo, fenomenalno odradjen trejd. Denver tesko da moze da parira lejkersi bolju i duzu klupu imaju.
(Mile, 13. maj 2023 11:20)

Koja normalna ekipa bi uzela Vestbruka?Nijedna! Samo sto se u Nba sve radi i sve je podredjeno da se udovolji samozvanom kralju. Dovodi koga hoce, kad neko ne valja trejduje se ocas posla iako tog igraca niko ne zeli, ali se uvek nadje tim koji mora da ga uzme da bi "kralj" bio zadovoljan. Sve je tamo marketing i zarada, a interes Nba je da "kralj" karijeru okonca prstenom pa makar na silu. Ko je pametan to je video jos na kraju sezone kada su Lal poceli da se guraju na silu u plej in.

Tata brada

pre 1 godinu

Kad u tekstu kažete "Tim iz Kalifornije" - na koji tim tačno mislite?
(U to ime, 13. maj 2023 08:48)

Valjda na GSW, pošto su iz prestonice Kalifornije! Nije?! Onda ne znam koji je kriterijum!

jedan posmatrač

pre 1 godinu

Živeti i umreti od šuta za tri. To je bilo to, i uglavnom samo to od GSW sinoć. Počeli sa niskom postavom, AD ih lagano uništio pod košem i LBJ se razgoropadio, posle onda vraćaj Lunija koji je osim skoka potpuno bezopasan u napadu, ali bilo je kasno. Domaći su se već odlepili i rastrčali, i to je bilo to. GSW jednostavno nije više ekipa iz prethodnih godina, i njihova očajna uspešnost na gostovanjima ove sezone nije slučajna. Klej nije sila kao nekad, i previše ih košta taj njegov period u meču dok on ne proradi (ako uopšte i proradi). Pul nevidljiv (pogotovo u početku), i zaista nije jasno gde nestade toliko bitan igrač iz prošle sezone. Sa druge strane, Rivs, u svom prvom PO kao već mator, sjajno. Inteligentno, efikasno i super korisno za svoju ekipu.
Sudije nisu imale prevelik uticaj na igru (možda i zbog rezultata), što je zaista bilo za pohvalu, i možemo samo da se nadamo da će tako biti i u finalu. Jedina veća greška im je bila što su potpuno nepotrebno dali drugu tehničku i izbacili Šrudera, posle jasne provokacije Grina. Ne znam šta igrač treba da uradi ukoliko mu neko nabije loptu u lice. Šruder čak i nije odgovorio fizički već samo verbalno, što je valjda i neki očekivani minimum koji bi trebalo tolerisati u takvoj situaciji.
Kod Lejkersa LBJ najefikasniji uz sjajne procente (kad je ubacio onu prvu trojku, videlo se da će ga krenuti), ali u krajnje povoljnom okruženju, AD dominantan ali takođe u krajnje povoljnom okruženju, i sigurno mu neće biti ni približno slično u Denveru. GSW jednostavno nije imao pravi "matchup to catch up" i delovali su prilično nemoćno, pošto im je bila ostala samo ta jedna njihova opcija, a trojke su sinoć šutirali 13/48.
LBJ i AD su delovali maksimalno našpanovani, ali u vezi nekog predviđanja, ne znam da li se ovde iko seća poslednjeg meča u regularnom delu sezone između Lejkersa i Denvera kada je igrao zdrav AD, kao i na koji način ga je Jokić fino rešio. Očekuje nas pravo uživanje u finalu, samo da sudije to ne pokvare.
Inače, glavni utisak ovog i ne toliko zanimljivog meča mi je ipak čuvena LAL talija, nasmejani Džek Nikolson u prvom redu, što me je podsetilo na neka stara dobra vremena. Fli iz RHCP je takođe bio standardno tu, a one neke kokoške iz prvog reda bih ipak preskočio.

Mile

pre 1 godinu

Zasluzena pobeda lejkersa. Od trejda vestbrika sve se promenilo, fenomenalno odradjen trejd. Denver tesko da moze da parira lejkersi bolju i duzu klupu imaju.

Pogan

pre 1 godinu

Sportski pozdrav.
(Voja iz Stubline, 13. maj 2023 09:13)

Obozavam kad ovako neki "ekspert" samo nabaca statistiku bez ikakvog konteksta i naravno momentalno zakljuci da je tendenciozno sudjenje u korist ekipe koja ima vise slobodnih bacanja. A to sto GSW ima 50 suteva za 3, naspram duplo manje LAL, to mu ne govori apsolutno nista.

Tutlo

pre 1 godinu

Lejkersi su u prednosti jer imaju Abdul dzabara i vilta cembrlena dok Denver sa jokicem, faridom i Ajversonom nema šta da traži pod košem.

Kengur

pre 1 godinu

Jolov fanatik pita zasto su Lejkersi favoriti. Zato sto Obrva igra napad i poslace Joloa na klupu sa licnim greskama,zato sto Lebron dodatno napada reket,nisu vam to debla Ejton i Gobercina. Vanderbilt ce pojest onog kog mu daju. Lejkersi ce razbiti denvera u reketu. Nije vam to muceni Finix sa dva igraca i bez klupe za rezervne igrace.

tocka

pre 1 godinu

Najzalije mi sto nisu igrali jos jednu, da se dodatno zamore.
Ko god da je prošao nece biti lako Denveru, ali bar neće biti Drejmonda da kopa oči Jokiću.
Sa druge strane gledaćemo sudije koje će odma dati dva tri faula Jokiću zato što diše pored Dejvisa. I to nisu nikakve teorije zavere, ko ne veruje neka pogleda prošlo finale protiv Lejkersa, sudjenje je bilo komično. Ali mora se i protiv toga boriti, i ovog puta nadamo se i pobediti.

Rastko

pre 1 godinu

Ovom pobedom LBJ je i definitivno postao najbolji košarkaš 21-og veka!
Kos Srba nije omiljen jer se mnogo više oslanja na rad nego na talenat a težak rad se ne uklapa u životni san prosečnog stanovnika Srbije.

Karlo Prvi

pre 1 godinu

Thompson nije mogao da pogodi more iz čamca. Pul - teška tragedija. Centarska pozicija za GS gotovo da ne postoji. I Karijev procenat šuta otišao dođavola. Sve u svemu, redovna sezona je ipak bila pokazatelj da je GS ograničena ekipa. Ne može se stalno očekivati da će Kari da pogađa sa 14 metara. Videćemo kako će se GS prilagoditi sledeće godine i kakve će poteze vući.

Admiral

pre 1 godinu

Kakva je smejurija ovaj Nba, ovo guranje Lejkersa koji je vecim delom sezone bio ekipa za nakantavanje je cirkus. Sad odjednom postali najbolji, deru sve redom, ocigledno guranje do prstena da kraljica konacno na zalasku karijere osvoji sa Lejkersima.

Game

pre 1 godinu

Zakazan okršaj između Lebronovih i Jokarinih fanatika. Najbolje je da se tokom ove serije preskoči čitanje komentara, inače ode pritisak u tri lepe. 😂 Šalu na stranu, radujem se okršaju Jokić - Obrva, dva ubedljivo najbolja visoka igrača u ligi, kad je ovaj drugi zdrav naravno. Nek ode na 7 sedam meča, da uživamo u košarci.

smeh

pre 1 godinu

Ovaj put nije sa druge strane bila neiskusna ekipa u vidu Sakramenta i odmah šampioni položili oružje. Najveći razlog je što su ostali igrači, koji su prošle sezone igrali odlično u najmanju ruku i bili jedan od najvećih faktora u osvajanju titule, ove godine loši. Sada kada Kari ili Tompson igraju loše nema nekog drugog da utrpa 20+ poena i reši pobednika i to je najveći razlog loših rezultata ratnika ove sezone. Sledi finale konferencije kao pre koju godinu, možda bude isto i na istoku, ali ovaj put su drugačije uloge na zapadu. Lejkersi nisu favoriti, Denver nije umoran posle 2 serije u 7 utakmica i nije većini prvo finale konferencije. Moguće je da će biti svih 7 utakmica ali ja bih rekao da će se završiti maksimalno u 6, kao sa Finiksom.

Dosadnjaković

pre 1 godinu

Mora Denver svaku da ima 20+ razlike da bi se obezbedio od Tonija Bradersa i njegovih. To je LAL šesti, sedmi i osmi igrač na terenu.

vince carter

pre 1 godinu

@Roki Naravno da nije isto,jedan nikad nije prekino karijeru,nije prestao da trenira,presao je u najvecu fransizu u istoriji gde su mu doveli prajm superstara i jos gomilu iskusnih igraca. Dzordan se penzionisao 1998 jer je imao savrsen kraj,sut za titulu. Vratio se nakon 3 godine bez treniranja i ne u Lejkerse da juri titule vec u ekipu sa skorom 19-63. Cak i sa njima je imao pozitivan bilans 26-23 a onda je operisao koleno u tim godinama...5-17 bez njega. Mogao bi da pogledas kako je igrao protiv tadasnjih all stara koji su 2011 sa 34+ godina ubili Lebrona i supertim u finalu. Its not the same🙈

vince carter

pre 1 godinu

@JeRemija Pitas za koga sam,hmm sve zavisi ciji ce komentari biti odvratniji i nabedjeniji. Vidis ti na primer mislis da ja mrzim Lebrona o kome nikad i ne razmisljam ako ne citam komentare,znaci stvar je u vasim izjavama,isto i sto se Jokica tice. Evo na primer iz ovih komentara,jedan nabedjeni pise da Davis nije problem Jokicu i da ce Jokic okaciti obojicu kao stare krpe,ja odma zelim da njemu budu zacepljena usta. Sa druge strane imamo bolida "marakanu" koji je inace @MJ23 takodje ovde u komentarima koji je uz jos par lebronovaca jedan od najodvratnijih nipodastavaca ikada. Svejedno je ko prodje,porazenima cu pomeriti mozgove😅 @Obrad Pa vidis jedan je u poslednoj sezoni osvojio titulu,mvp,prvi defanzivni tim,40 meceva bez Pipena,pogodio za titulu i tako zacementirao status najboljeg igraca playoffa ikada,vratio se nakon 3 godine u 19-63 ekipu koju je drzao na 26-23 do povrede kada su otisli na 5-17 bez njega,na drugoj strani ovaj drugi je u tim godinama presao u najvecu fransizu u Nba,ostao bez playofa sa originalnim timom,trejdovali celu ekipu za Dejvisa. Ove godine preokrenuli sezonu i ekipu trejdovima,gde su za prosecne igrace dobili extra pojacanja,to moze samo u lejkersima.

Milan

pre 1 godinu

@Pogan
Kada se dopušta udaranje po rukama, uletanje u putanju, guranje laktovima, naravno da vam jedino ostaje da šutirate za tri kako biste igrali košarku. Videli smo i sinoć da liga želi finale LAL - Boston kao najprofitabilnije po ligu. Ovi timivi imaju ogromnu prednost jer mogu da igraju prljavu odbranu koja neće biti sankcionisana prekršajima

tata

pre 1 godinu

Dejvis će rastaviti Jokića na masne lego kockice, po običaju.
Lejkersi lagano prolaze. Dejvis je uzeo Jokin broj. Ovaj je potpuno nemoćan protiv njega.
(Franko Gavrić Mlađi, 13. maj 2023 08:59)

Je si se uzbudio GaBriću iz Bačke ?

Ovo je najgori start na Marakani, godinama unazad

pre 1 godinu

Career shots to take the lead in the final 50 seconds of 4th Q/OT in the playoffs since 1997



LeBron James: 17-29 FG (58.6%)

Kevin Durant: 7-19 (36.8%)

Kobe Bryant: 7-23 (30.4%)

Manu Ginobili: 6-16 FG (37.5%)

Ray Allen: 5-13 (38.5%)

Stephen Curry: 0-14 FG (0.00%)

Russell Westbrook: 0-13 FG (0.00%)

Sinoc izaslo na ESPN.

Kakav majstor ove igre. Briljantna partija sinoc. Najbolji kosgeter u povijesti doigravanja je povećao svoj broj i dodatno se uvrstio na prvom mjestu najboljih kradljivaca lopte u povijesti doigravanja.

Voja iz Stubline

pre 1 godinu

Za leflop sledbenika koji se uzbudio:
Odnos bacanja la-gs
1 29-6
2 17-16
3 37-17 (poluvreme 34-7 pa su kada su se lejkersi odlepili malo to upeglali u četvrtoj)
4 20-12
5 15-15
6 42-14
Sportski pozdrav.

Poznavalac

pre 1 godinu

GS toliko loše procente ima u play off-u da je očekivano da ih prosečan tim izbaci.
Ukoliko Denver bude zadržao statistiku iz serije sa Feniksom, biće 4-1 za Denver.

Jugoplastika

pre 1 godinu

Bice jako jako tesko Denveru. Lejkersi su ozbiljan i dobar tim, u kome se ne radi samo o Jamesu i obrvi. Nije nemoguce, ali bice cudo ako Denver prodje.
(Detektiv, 13. maj 2023 08:53)Denver je po svemu favorit

Miroslav

pre 1 godinu

Kada se kaže GSW, prva asocijacija je šut za tri poena. Kari je u poslednje tri utakmice šutirao 9-39, ako se dobro sećam. Tri najbolja šutera, u poslednje dve utakmice imaju 12-55. Sa takvim šutom za tri, za njih je uspeh samo igranje plej ofa. U svakom slučaju, Lejkersima svaka čast, zasluženo idu dalje. Mislim da je Denver veliki favorit za plasman u veliko finale. Sve je na strani Denvera. Jedino su Lejkersi iskusniji, zbog Lebrona. Samo jedan podatak, Lejkersi su do sada izgubili 4 utakmice, i sve su završene velikom razlikom. Dok je Denver izgubio 3, i sve su bile tesne. To se ne dešava slučajno.

MPP

pre 1 godinu

DENVER JE

favorit !
Nema sumlje za mene. Denver SVE BOLJE igra . I kad su gubili igrali su na ivici pobede i poraza. Igru Denvera nemoguće braniti . Nikola je u NEVIDJENOJ FORMI(sad iskusan , "namazan",) , svestan i spreman , bez imalo nervoze i opterećenja. Denver igra odličnu odbranu , Nikola je napredovao u ovom segmentu ,Denver je napredovao u ovom segmentu. DENVER IDE NA PRSTEN , ovoga puta su konpletni , igraju dugo zajedno , Nikola doseže nevidjene brojke i igre , plus konstantno je dobar .
Prvi put ima odličan bekovski par , dugu klupu. Lejkersi su odigrali sjajno ali ....protiv Denvera moraju bolje i jače.
Veliki sam optmista jer Dever IMA SVOJU IGRU , Meloun je Veliki trener , savršeno je vodio tim , godinama "šrafio" delove mašine i sad ju je sastavio !
SAMO ZDRAVLJE GOSPODO SAMO BEZ POVREDE .
Jer Dever igra sve bolje i bolje. Jer je Meloun ispavio i ispravlja manjkavosti iz prošlosti. Prosto DENVER JE TIM na prvom mestu. Timska igra ....i PRVI PUT SE DEŠAVA DA BEZ JOKIĆA IGRAJU ODLIČNO , povečavajući razliku i bez njga. SVE je tu , sjajna ekipa sa Brusom (vrhunski bek), Poupom (igra kao nikad u karijeri), slažu se sa Jokićem NA JEDAN . Nikola je jedan od najvećih IKADA , i sad je došlo vreme za NAPLATU TOG KVALITETA . Iznenadjen sam sa energijom u odbrani , svi se ubiše u odbrani , trče i kidišu na svaku loptu , mladji su i brži. U tranziciji NEPOBEDIVI ... Svi elementi su tu....
Još 8 pobeda ....

Uživajmo .

Bla

pre 1 godinu

‘Tako je ekipa koja je strepela da li će uopšte obezbediti mesto u plej-in turniru savladala najpre Memfis, a potom i Voriorse kojima je nanela prvi poraz pod vođstvom Stiva Kera pre velikog finala.’
Nije to ista ekipa. Sastav je drasticno promenjen posle all star vikenda.

goran

pre 1 godinu

Očekivani prolaz za Lejkerse, Klej i Grin su zreli za penziju.Pul je tragično loš.Što se tiče finala zapada Denver je favorit. Verujem da će rutinski dobiti 1 meč, meč broj 2 će verovatno odlučiti celu seriju. Dejvis jeste sjajan defanzivac, ali on ne voli kontakt igru(sreća za njega što nema previše "petica" u ligi koji traže tako nešto ) i ne može fizički da parira Jokiću, tako da očekujte udvajanja,Lejkersi će sigurno puštati Gordona i ostavljati mu prostora koliko hoćeš. Sve isto kako su branili Grina... Porter mora da pronađe formu, vreme je. Naravno, biće jako važno kako će Gordon čuvati Lebrona. Ako Boston izbaci Filadelfiju verovatno će cela Amerika(osim ovih sa Floride i ovih iz Kolorada) navijati za finale Lejkersi / Boston što znači i loše suđenje za Majami i Denver.

Shomi

pre 1 godinu

Ne znam na koju foru mislite da su Lejkersi favoriti protiv Denvera?
Da nemaju najjaci lobi i da se to ne prenosi i na sudije bila bi metla. Šta kao bolje bi prošli od Finiksa. 4-1 za Denver jer će biti strašnog sudijskog kriterijuma na stetu tima iz Kolorada. Ali to će im biti dovoljno za jednu pobedu, eventualno dve, sve preko toga biće nezapamcena kradja...

Stark

pre 1 godinu

Ali the king sto je ostao u igri da bi jurio tripl dabl i na kraju ga nije uhvatio,neprocenjivo. Ne volim Karija ali svaka mu cast,jedini se borio ovu seriju,kriminalna izdanja ostalih igraca u vecini utakmica,onaj Pul 4 poena u proseku,klej ne moze da se sastavi. Idemo Denver da gazimo ovo.
(Pedja, 13. maj 2023 08:17)

Isto kao i juce Jokic sto je igrao na +20 pa izasao kad je napravio tripl dabl al dobro njemu se divimo i on je SRBIN!

Stark

pre 1 godinu

(Voja iz Stubline, 13. maj 2023 09:13)

Pogledaj koliko su Warriorsi sutirali za 3.

Oni slabo idu u reket i zbog toga mali broj bacanja dok LAL zivi od bullyballa.

Banjaluka

pre 1 godinu

Koliko ljudi ne poznaju elementarne stvari kosarke to je nevjerovatno. Ovi sto pisu o procentima protiv Feniksa i sl. Kako ne shvatate da je duel Denver LA sasvim novi duel koji nema veze sa citavom sezonom ni sa jednim timom, znaci ide prilagodjavanje taktika jednih prema drugima, psiholoski efekat, umor itd...krece se od nule procenti do sada nisu relevantan pokazatelj, novi dan, novi mecevi. Lejkersi imaju jaci tim, a sad moze li Denver to pobijediti vidjecemo.

JPR

pre 1 godinu

Thompson odigrao par kriminalno losih meceva. Iskreno prizeljkivao sam GS za DNV bas jer deluju kao da imaju problema.
Nista vreme je za vracanje duga, bar se tako nadamo.
(esco, 13. maj 2023 08:21)

Nije da deluju nego imaju problema, tokom cele sezone nisu imali konstantnost, o tome je govorio Barkli, zato je objašnjavao da ga ovi rezultati GDW i Lejkersa ne čude, previše osciliraju i jedni i drugi i to tokom cele sezone, samo sto Lejkersi imaju Dejvisa i ne oslanjanju svoju igru na prangijanje, dok GSW sve se svodi na to, sa Kriminalnim Klejom i Poolom, nocas i Wiggins… nema ko, a u reketu nemaju šta da traže.

Banjaluka

pre 1 godinu

Koliko se mi kao narod nabrijavamo pa to nije realno. Sjetim se odmah svjetskog u fudbalu i hladnog tusa od Brazila. Naravno da svi navijamo za Jokica, ali odsustvo realnosti je fascinantno. Lejkersi imaju najaci tandem na svijetu LBJ Dejvis plus klupu i sirinu rostera. Denver ima Jokica plus 3-4 igraca koja znaju i da osciliraju. Moje pitanje glasi posto ce Jokica cuvati Dejvis i Jokic ce se trositi strasno u tom duelu, ko ce cuvati Lebrona, i ostale. Bice jako jako tesko.

Nemanja

pre 1 godinu

Kad se samo setim kako su sudije najperfinijom taktikom pomogli Lejkersima u prvoj utakmici u bablu.. izmišljanjem ličnih grešaka Jokiču i to čak 2 u napadu prilikom borbe za poziciju da primi loptu.. 4 lične u prve 2 četvrtine..
mislim da ako se sad ponovi u nekoj isti scenario, ne treba da izlazi iz igre, jer oni ga baš zato i tovare, nego neka ga izbace sa 6. ličnih npr u trećoj četvrtini pa nek ceo svet vidi kradju na delu.. bez njega na terenu i onako ne mogu ništa..
naravno, pokrali su ih i u četvrtoj, da Denver ne izjednači na 2:2, ali to nije bilo perfidno, već baš onako brutalno u 4-5 situacija u poslednjoj četvrtini, od kojih je najupečatljivija bila ona kad je Lebron kao sekirom odvalio Mareja na polaganju u kontri po ruci i nikom ništa..

marko

pre 1 godinu

U nekom neobaveznom razgovoru sa ortakom pred sam pocetak PO sam rakao da LAL osvaja! On me je zacudjeno gledao i sad ne znam ni sam. Voleo bih da Denver "uzme" prvo "Zapad", pa na kraju i titulu. Ali...

poison

pre 1 godinu

Nugets in 6 kaže Stephen Noh
https://www.sportingnews.com/us/nba/news/nuggets-lakers-prediction-series-preview/nfmhot8ojwaam8wpqxgtzn5j

gopher

pre 1 godinu

Već se pomalo priprema teren ako Denver ispadne ( mislim da je Denver favorit 60/40 ) . Suci , liga , Elon Musk , CIA , Vatikan .. tako razmišljaju samo kukavice .. bude li Denver igrao na svojoj razini proći će , ali neće ni Lakersi skinuti gaće, treba ih nadigrati .. ali bit će teorija zavjere idućih 10ak dana koliko god hoćeš ..
(miro, 13. maj 2023 08:38)
Slažem se potpuno. Ali teorije zavere nekad nisu ni teorije. NBA se više puta pokazala praktično. Zaista je školski primer serija Lakers-Kings iz 2002. Utakmica 6 je za zatvor... da NBA nije privatna i da ih nije briga. Stern je kao glavnog sudiju postavio Dicka Bavettu, svog specijalistu za takve zadatke, i ovaj je odradio posao. Inače, NBA voli da igraju veliki gradovi... to je globalno, ali niko nije nameštao kao Stern.

Zum

pre 1 godinu

lebron i ekipa da odvale somborca od batina
(patrijota, 13. maj 2023 09:01)

To će i da se desi. Sudije će da dozvole iživljavanje nad njim, to je sigurno.
Pa mora kraljica da se približi nedodirljivom...

JPR

pre 1 godinu

Gledao sam skoro sve utakmice u plejofu i mogu vam sa sigurnoscu reci da postoji 0% sanse da Denver ode u finale. Jednostavno NBA liga ne sme da dozvoli Denveru da prodje jednog LeBrona. Bolji su tim od Warriorsa nema sta, čvršći jaci, ali 42 bacanja, tj generalno toliko bacanja za jednu ekipu u odnosu na ne Warriorse nego na sve ostale je smesno. Lejkersi ce u proseku imati 15 vise bacanja od Denvera na svakoj utakmici i ne postoji sansa da ih neko dobije u Los Andjelesu, znaci ne postoji. Tako da je ovo verovatno Lejkersi osvajaju, dobice i Denver i iz istoka bilo koju ekipu ispod 7 utakmica. Ipak je to sve tamo biznis, a LeBron je milijarder koga gleda Ilon Mask i ekipa. Tako je kako je.
(Stevica, 13. maj 2023 08:13)

Ne znam šta si ti gledao, ali izgleda da si i spavao ili pak se ne razumeš ! Slobodna bacanja su logična, Lejkersi ne šutiraju mnogo za tri, 26 pokušaja u ovoj utakmici, više idu unutra i na kontakt, dok GSW šutira ili za tri ili poludistanca, samim tim logično da imaju manje slobodnjaka kad ih i ne provociraju. To je sto se rtice igre, ato se tiče prestiža Lejersa videćemo, ipak se napokon i Denver pita !

Petar_kralj Delija

pre 1 godinu

Sa ovakvom odbranom moras da imaš 60% šut iz igre, a ne 30%, da bi pobedili.
Starac James još uvek im drži časove. Tompson iz igre 3 od 19, sramota.

tata

pre 1 godinu

Voriorsi (basketaši)
Plan A: trpaj trojke
Plan B: nahebali smo ako ne prođe plan A
Pa naravno da su Voriorsi imali malo slobodnih bacanja kad samo udaraju spolja pa prošli kako i došli...
Nemoj da vas zavarava ova pobeda Lejkersa.
Denver za razliku od Voriorsa ima način kako da parira Lebronu i Dejvisu i to na mnoooogo više načina, ostali nas ne interesuju.
Laganih 2:0 u Denveru a onda idemo polako.
Da, Jokić će u ovoj seriji potvrditi svoju dominaciju i supremaciju u NBA ne samo kao centar.
Da

JPR

pre 1 godinu

Evo poceli su mitomani da lupaju..Cuj Denver igra najb odbranu.Sad uz napad i najb odbranu imaju..Ma nema ,nba nikad nije vidio ovako cudo od kosarke i kako denver igra.
(Mr_Melbourne, 13. maj 2023 08:18)

Evo ga, ekspert za mržnju i pisanje gluposti !!

goksi

pre 1 godinu

Jesu opet sudije navukle pobedu strucnjaci? Lebron veliki majstor, on i Dejvis su najjaci kosarkaski tandem koji je ostao u igri za prsten, bice mnogo tesko Joki, pogotovo sto udara na AD koji ubija u odbrani, a plus ce mnogo zavisiti od nestabilnih saigraca.

Hajde malo realnoari

pre 1 godinu

42 bacanja za LeFlopa i ekipu.160 prema 80 u bacanjima u ovoj seriji puno toga govori o projektu lige zvanom LA. Da li ste primetili da sudije ni na 20 razlike oxigledne rikometaske korak rivsu pod kosem. ne sviraju. Objektivno, bolji tim je ispao.

Kris Boš

pre 1 godinu

Ali Bogut je bio povredjen... Grin suspendovan... A ne, to su bili izgovori prošli put. Po ko zna koji put Lebron miljama bolji igrač od Karija u direktnom okršaju, samo je sada razlika to što Lebron ima tim sa sobom. Nikada mi nije bilo jasno kako neko može da smatra Karija najboljim igračem u ligi kada to nije bio ni u najboljim danima. I da nema Lebrona ne bi to bio jer je KD tata za njega što se pokazalo kada su igrali zajedno. Uglavnom, drago mi je zbog Lejkersa, ko god izadje sa zapada osvaja

Pedja

pre 1 godinu

Lebron nije najbolji igrac svoje ekipe ali ima jako jezgro fanova koji su svuda u svetu istih mentalnih ogranicenja. Entoni Dejvis je trenutno trece rangirani najbolji igrac plejofa. Stef je bio ispred lebrona pre ovog meca,mislim da bi trebao i da ostane s obzirom da se sam batrgao.

Franko Gavrić Mlađi

pre 1 godinu

Dejvis će rastaviti Jokića na masne lego kockice, po običaju.
Lejkersi lagano prolaze. Dejvis je uzeo Jokin broj. Ovaj je potpuno nemoćan protiv njega.

Gde ja živim

pre 1 godinu

Splash brothers uprskali načisto. Stef i nekako, Klej nikako. Očajna serija. Izuzev druge utakmice nije ga bilo nigde. A kad motori ne rade, ne radi ništa. Pul izgubljen u prostoru i vremenu. Jedino se Luni nekako batrgao i nakupio skokova, ali sve ostalo jako slabo. Očajnu gostujuću sezonu su završili očajno. Sad mi još žalije što ovako anemični izbaciše Kraljeve.

Lejkersi vrlo ozbiljni. Imaju širinu u napadu, zaključavaju reket i u priličnoj su euforiji. Lebron diriguje, Rivs maestralan, Dejvis se nije preterano napadački cimao.

Biće prilično zaguljeno. Lejkersi kakvi god bili su projekat lige. A sad su još i podobri.

Ništa, moraće to Debeli da tambura :)

VOSAK

pre 1 godinu

U sve četri dobijene sudije uništile GS sa bacanjima. Večeras Lejkersi 42 slobodna?? Sramota šta se radi.
(Voja iz Stubline, 13. maj 2023 08:14)


Reci da nisi gledao utakmice i da ne znaš košarku bez da nam to kažeš...
I ovo nakupi lajkove ovih casual fanova ...

maksa

pre 1 godinu

Bas me zanima da li denver ima sanse. Cvrstina odbrane lejkersa deluje zastrasujuce. A u napadu je prosto neverovatno da imaju igrace na klupi koji iskacu hacimura volker, rivs. Nemam pojma sta da mislim. Nisam optimista al navijam za Denver.

фф

pre 1 godinu

42 slobodna bacanja su dobili Lakersi naspram 14 Woriorsa. 42 lične je 7 izbačenih igrača,a toliko ih Denver koristi. Kakve veze ovo ima sa sportom?

znanje-imanje

pre 1 godinu

Kako beše, sad kad GSW ubaci u plej of mod? Istina Donte de Vićenco je dao sve od sebe i sprečio da bude sramotnih 40 razlike. Ali sveukupno teško mučenje. Stefa ne ide pa ne ide a Tompson i Pul baš loši. Tako da iako su i Lejkersi loši kako do pobede? Sudije nisu previše ni pomogle Lejkersima, ali su svakih 5 minuta uradile po neku nerazumnu odluku, čisto da se dojave "tu smo, nema potrebe al ako bude tu smo". Slobodna bacanja je logično da su više za Lejkerse ali je umesto 32-24 eto bilo 42-14...
Denver ima odličnu priliku, ima sopstvenu sudbinu ne toliko u svojim rukama koliko u svojoj glavi. Nema nekog opravdanja da ne dobijaju sa 25 razlike, pa da onda u NBA realnosti to ipak bude 5 razlike za njih. Lejkersi bukvalno nemaju go-trough igrača, pa iznuđeno imaju kolektivnu igru. Ali opet njima je glavni plej... Rivs?! Ne ni Rasel ne ni Šreder nego Rivs, pa LeBron. Koji je LeBron nakon blagog udarca po nosu ostao da leži minut, sve udarajući pesnicom po parketu, u svojoj neizmernoj patnji.
Taj je deo najopasniji: Holywood. Taj eN-Bi-wood. Inače igrački trebali bi Denveri da ih deru ko prvo poluvreme zadnji meč sa Feniksom.

Don Serdjo

pre 1 godinu

Mislim da su se Kari i ekipa zasitili igranja u ovoj postavi...Klej je igra od sjaja do ocaja(vise ovo drugo), Grin je dosadio i bogu i narodu i nije vise toliko produktivan, ostali epizodisti su nesto slicno kao i Klej...ukratko, ekipa zrela za remont...zao mi je samo sto su izbacili Kingse...oni bi prosli Lejkerse...

Mr_Melbourne

pre 1 godinu

Evo poceli su mitomani da lupaju..Cuj Denver igra najb odbranu.Sad uz napad i najb odbranu imaju..Ma nema ,nba nikad nije vidio ovako cudo od kosarke i kako denver igra.

Detektiv

pre 1 godinu

Bice jako jako tesko Denveru. Lejkersi su ozbiljan i dobar tim, u kome se ne radi samo o Jamesu i obrvi. Nije nemoguce, ali bice cudo ako Denver prodje.

Dragan Feliks

pre 1 godinu

GSW su ekipa koja živi i umire od šuta za 3 poena. Trojica glavnih šutera su u ovoj seriji imali 30% ili čak i manje u šutu za 3 poena. Uz to kada imaš samo po jednog igrača za pozicije 4 i 5 očigledno ti nedostaje visina za unutrašnju igru i primoran si da živiš od šuta. Vigins za nivo ispod prošlogodišnjeg, klupa mnogo tanja nego prošle godine,Klej u kanalu, Pul ne postoji čitav plej off, Kari i večeras Di Vićenco nisu dovoljni, jer su Grin i Luni pored Dejvisa praktično neupotrebljivi u napadu. Sa druge strane LAL nznatno bolji, LBJ za razliku od prvog dela sezone kada je jurio rekorde potpuno posvećen timu i još uvek(ne baš kao nekad )odličan, AD kada je zdrav jedan od najboljih igrača lige, Rasel i ovaj mali bek pogode koliko je potrebno, Vanderblit (večeras taktički van rotacije) igrač zadatka, a Hačimura, Volker i Šruder uvek dobar doprinos sa klupe. Protiv Denvera potpuno drugačija serija. LAL će se fokusirati da neutrališu Jokića (po mnogima samo AD to trenutno može) koliko mogu i to bi bilo pola posla. Sa druge strane Denver za razliku od GSW ima unutrašnju igru, igraće i na tempo, imaju prednost domaćeg terena, daleko bolju formu pojedinačno od GSW-a (Marej, KCP, B.Braun) a očekujem i dosta igre na Gordona i MPJ-a pod obručem kako bi maksimalno opteretili AD i LBJ u defanzivi. AD će svakako usporiti Jokića ali ne i u potpunosti zaustaviti i Nikola će u seriji biti dominantniji, a ako ostatak tima bude na nivou moja prognoza Denver nakon 5 utakmica u velikom finalu.

palop

pre 1 godinu

U sve četri dobijene sudije uništile GS sa bacanjima. Večeras Lejkersi 42 slobodna?? Sramota šta se radi.
(Voja iz Stubline, 13. maj 2023 08:14)

Ja se plasim da ce tako biti i protiv Denvera...

Stevica

pre 1 godinu

Gledao sam skoro sve utakmice u plejofu i mogu vam sa sigurnoscu reci da postoji 0% sanse da Denver ode u finale. Jednostavno NBA liga ne sme da dozvoli Denveru da prodje jednog LeBrona. Bolji su tim od Warriorsa nema sta, čvršći jaci, ali 42 bacanja, tj generalno toliko bacanja za jednu ekipu u odnosu na ne Warriorse nego na sve ostale je smesno. Lejkersi ce u proseku imati 15 vise bacanja od Denvera na svakoj utakmici i ne postoji sansa da ih neko dobije u Los Andjelesu, znaci ne postoji. Tako da je ovo verovatno Lejkersi osvajaju, dobice i Denver i iz istoka bilo koju ekipu ispod 7 utakmica. Ipak je to sve tamo biznis, a LeBron je milijarder koga gleda Ilon Mask i ekipa. Tako je kako je.

mojnemenito

pre 1 godinu

Džordan pred penziju ove stvari nije radio.. Respect za Kralja.
(Obrad, 13. maj 2023 08:37)

Nije ni mogao. Povukao se sa 35 pa se onda vratio sa 38 ipo, bas koliko sad ima Lebron i odigrao 2 sezone. Napraviti toliku pauzu pa se vratiti, jos tih godina kada sportisti nisu igrali kao danas dugo, sve je drugacije, nije uporedivo. Plus se vratio u tim koji nije imao sampionske ambicije.

Bieber Strutz

pre 1 godinu

Denver ima sjajnu priliku za “osvetnički” plejof - u prvoj rundi Minesoti za poraz u poslednjem kolu pre nekoliko godina koji je direktno odlučivao o plasmanu u plejof, u drugoj rundi Finiksu za metlu od pre 2 godine, u finalu zapada Lejkersima za poraz u finalu zapada u bablu, i onda u finalu protiv Filadelfije, tj. Embida :)

SAF

pre 1 godinu

Ocekivan rasplet dogadjaja, mnogo bolja ekipa prosla dalje. Warriorsi su bas teski za gledanje kda taj protok lopte ne radi kao sat i kada sutevi za 3 ne ulaze, plana B nema. Protiv Lejkersa im to nije dozovljeno te otuda i lagani prolaz Lejkersa. Bio bi jos ubedljiviji da se nisu utakmice igrale svaka 2 dana.... Sada serina protiv Denvera i Jokica pa da vidimo. Ima tu da prsti na sve strane

Pedja

pre 1 godinu

Ali the king sto je ostao u igri da bi jurio tripl dabl i na kraju ga nije uhvatio,neprocenjivo. Ne volim Karija ali svaka mu cast,jedini se borio ovu seriju,kriminalna izdanja ostalih igraca u vecini utakmica,onaj Pul 4 poena u proseku,klej ne moze da se sastavi. Idemo Denver da gazimo ovo.

Vaske

pre 1 godinu

LA...glavna snaga im je dobra odbrana, dobra kontra i Lebronko.
Lebron ide u meso i traži faul...mora Nikola da se pazoli da brzo ne napravi 6 licnih

Nemanja

pre 1 godinu

Cuj Denver ima 0% sanse, koliko vi ne znate, ekipa koja je posle 82 utakmice bila prva nema sanse sa prednoscu domaceg terena da prodje ekipu koja je jedva dosla u plej in. Gde su jedva na produzetak izbacili onu jadnu Minesotu sa kojom se Denver posle igrao, pa su dobili Memfis koji jeste bio drugi ali im se povredio Adams, a Morent od hapsenja u autu a to je onda bas slaba ekipa i mrtvi GSW koji je takodje jedva u zavrsnici izborio plej of i koji cele sezone bas lose igra, desetak kola pre kraja cak su bili najgora gostujuca ekipa sa samo 3 pobede. Lejkersi se jesu digli malo u zavrsnici sezone ali daleko je to od kvaliteta Denvera. Posto ce sudije navlaciti za Lejkerse verovatno nece biti ciscenje od strane Denvera, ali ja ne vidim kako Lejkersi mogu dobiti 4 utakmice, jedina sansa im je eventualna povreda Jokica ili Gordona koji ce biti jako vazan odbrambeni sraf...

VOSAK

pre 1 godinu

U sve četri dobijene sudije uništile GS sa bacanjima. Večeras Lejkersi 42 slobodna?? Sramota šta se radi.
(Voja iz Stubline, 13. maj 2023 08:14)


Reci da nisi gledao utakmice i da ne znaš košarku bez da nam to kažeš...
I ovo nakupi lajkove ovih casual fanova ...

pejafan

pre 1 godinu

Jokic moze protiv Dejvisa bez problema...Kljucno ce biti zaustaviti Lebrona i naravno da Marej nastavi da igra pametno i Porter da se probudi u napadu sa racionalnim sutevima...Mislim da Denver dobija u 6 utakmica maksimalno...A na istoku i dalje mislim da ce Boston u finale...Kako odmice plejof,sve vise i vise mislim da Denver moze do titule...

VOSAK

pre 1 godinu

Šta radi Lebron sa 38 godina jbt....
Ali na sve to meni je najveći x factor neverovatni Reaves, kao da gledam Bogdana i tako te naše igrače, preslikan stil, kao da je Evropljanin

VOSAK

pre 1 godinu

U sve četri dobijene sudije uništile GS sa bacanjima. Večeras Lejkersi 42 slobodna?? Sramota šta se radi.
(Voja iz Stubline, 13. maj 2023 08:14)


Reci da nisi gledao utakmice i da ne znaš košarku bez da nam to kažeš...
I ovo nakupi lajkove ovih casual fanova ...

VOSAK

pre 1 godinu

U sve četri dobijene sudije uništile GS sa bacanjima. Večeras Lejkersi 42 slobodna?? Sramota šta se radi.
(Voja iz Stubline, 13. maj 2023 08:14)


Reci da nisi gledao utakmice i da ne znaš košarku bez da nam to kažeš...
I ovo nakupi lajkove ovih casual fanova ...

DukiNS

pre 1 godinu

Denveru možda više leže Lejkersi, samo se nadam da će sudijski kriterijum biti bolji po njih nego pre par godina u 'bablu'. Dejvis je ključ ove serije. Ako Jokić uspe da ga nadigra na obe strane terena, Denver dobija.

Ivan

pre 1 godinu

Kljuc je katastrofalni klej tompson sa procentom suta od 15 posto i naravno bacanja lejkersa koji su za ovih 6 utakmica imali skoro 90 bacanja vise. I zaobidjite me sa “lejkersi ulaze u reket a ovi samo sutiraju za 3” i ostalim glupostima. Videcete koliko ce jokic bacanja imati…
Svakako prasi ovo jokara u 6 plafon.

D

pre 1 godinu

Bice tesko za Denver. LA dobro pokriven svuda. Cak i da Nikola nadigra AD, a verujem da hoce, treba zaustaviti Lebrona. LA ima i jaku bekovsku liniju. Sa druge strane Denver deluje uigrano i sazreli su. Ide ovo u 7 pa sta bude.

VOSAK

pre 1 godinu

U sve četri dobijene sudije uništile GS sa bacanjima. Večeras Lejkersi 42 slobodna?? Sramota šta se radi.
(Voja iz Stubline, 13. maj 2023 08:14)


Reci da nisi gledao utakmice i da ne znaš košarku bez da nam to kažeš...
I ovo nakupi lajkove ovih casual fanova ...

miro

pre 1 godinu

Već se pomalo priprema teren ako Denver ispadne ( mislim da je Denver favorit 60/40 ) . Suci , liga , Elon Musk , CIA , Vatikan .. tako razmišljaju samo kukavice .. bude li Denver igrao na svojoj razini proći će , ali neće ni Lakersi skinuti gaće, treba ih nadigrati .. ali bit će teorija zavjere idućih 10ak dana koliko god hoćeš ..

esco

pre 1 godinu

Thompson odigrao par kriminalno losih meceva. Iskreno prizeljkivao sam GS za DNV bas jer deluju kao da imaju problema.
Nista vreme je za vracanje duga, bar se tako nadamo.

Tor

pre 1 godinu

Rekoh ja posle prve pobede šta će biti. Takođe, evo da ne bude da nisam rekao, Denver - Lejkersi 2:4, pa vi udarajte minuse, ali će biti tako...

VOSAK

pre 1 godinu

42 bacanja za LeFlopa i ekipu.160 prema 80 u bacanjima u ovoj seriji puno toga govori o projektu lige zvanom LA. Da li ste primetili da sudije ni na 20 razlike oxigledne rikometaske korak rivsu pod kosem. ne sviraju. Objektivno, bolji tim je ispao.
(Hajde malo realnoari, 13. maj 2023 08:35)

Druže, GSW je skoro 50 trojki šutnuo, dal si realan da pričaš o slobodnim bacanjima gde su Lejkersi višestruko puta išli na obruč od GSW

JeRemija

pre 1 godinu

Lebron ispisao još jednu doktorsku disertaciju, 30-9-9 uz 71 % šuta iz igre u meču koji su Lejkersi morali da dobiju!
Čovek nije silio, razigravao saigrače kada je trebalo, sam završavao kada god se ukazala šansa...Jedini čovek sa tolikim IQ u celoj ligi je Jokić Nikola i tu se lista završava!

Da mi je samo znati šta se odigrava u glavi mog dobrog druga @vincecarter, jer treba sada da odluči za koga će da navija u Finalu:)
Da li za Lebrona, kojeg organski mrzi ili za Jokića, koga ne podnosi...Interesantna dilema.

Pedja

pre 1 godinu

Ali the king sto je ostao u igri da bi jurio tripl dabl i na kraju ga nije uhvatio,neprocenjivo. Ne volim Karija ali svaka mu cast,jedini se borio ovu seriju,kriminalna izdanja ostalih igraca u vecini utakmica,onaj Pul 4 poena u proseku,klej ne moze da se sastavi. Idemo Denver da gazimo ovo.

Don Serdjo

pre 1 godinu

Mislim da su se Kari i ekipa zasitili igranja u ovoj postavi...Klej je igra od sjaja do ocaja(vise ovo drugo), Grin je dosadio i bogu i narodu i nije vise toliko produktivan, ostali epizodisti su nesto slicno kao i Klej...ukratko, ekipa zrela za remont...zao mi je samo sto su izbacili Kingse...oni bi prosli Lejkerse...

Bieber Strutz

pre 1 godinu

Denver ima sjajnu priliku za “osvetnički” plejof - u prvoj rundi Minesoti za poraz u poslednjem kolu pre nekoliko godina koji je direktno odlučivao o plasmanu u plejof, u drugoj rundi Finiksu za metlu od pre 2 godine, u finalu zapada Lejkersima za poraz u finalu zapada u bablu, i onda u finalu protiv Filadelfije, tj. Embida :)

Gde ja živim

pre 1 godinu

Splash brothers uprskali načisto. Stef i nekako, Klej nikako. Očajna serija. Izuzev druge utakmice nije ga bilo nigde. A kad motori ne rade, ne radi ništa. Pul izgubljen u prostoru i vremenu. Jedino se Luni nekako batrgao i nakupio skokova, ali sve ostalo jako slabo. Očajnu gostujuću sezonu su završili očajno. Sad mi još žalije što ovako anemični izbaciše Kraljeve.

Lejkersi vrlo ozbiljni. Imaju širinu u napadu, zaključavaju reket i u priličnoj su euforiji. Lebron diriguje, Rivs maestralan, Dejvis se nije preterano napadački cimao.

Biće prilično zaguljeno. Lejkersi kakvi god bili su projekat lige. A sad su još i podobri.

Ništa, moraće to Debeli da tambura :)

maksa

pre 1 godinu

Bas me zanima da li denver ima sanse. Cvrstina odbrane lejkersa deluje zastrasujuce. A u napadu je prosto neverovatno da imaju igrace na klupi koji iskacu hacimura volker, rivs. Nemam pojma sta da mislim. Nisam optimista al navijam za Denver.

SAF

pre 1 godinu

Ocekivan rasplet dogadjaja, mnogo bolja ekipa prosla dalje. Warriorsi su bas teski za gledanje kda taj protok lopte ne radi kao sat i kada sutevi za 3 ne ulaze, plana B nema. Protiv Lejkersa im to nije dozovljeno te otuda i lagani prolaz Lejkersa. Bio bi jos ubedljiviji da se nisu utakmice igrale svaka 2 dana.... Sada serina protiv Denvera i Jokica pa da vidimo. Ima tu da prsti na sve strane

Nemanja

pre 1 godinu

Cuj Denver ima 0% sanse, koliko vi ne znate, ekipa koja je posle 82 utakmice bila prva nema sanse sa prednoscu domaceg terena da prodje ekipu koja je jedva dosla u plej in. Gde su jedva na produzetak izbacili onu jadnu Minesotu sa kojom se Denver posle igrao, pa su dobili Memfis koji jeste bio drugi ali im se povredio Adams, a Morent od hapsenja u autu a to je onda bas slaba ekipa i mrtvi GSW koji je takodje jedva u zavrsnici izborio plej of i koji cele sezone bas lose igra, desetak kola pre kraja cak su bili najgora gostujuca ekipa sa samo 3 pobede. Lejkersi se jesu digli malo u zavrsnici sezone ali daleko je to od kvaliteta Denvera. Posto ce sudije navlaciti za Lejkerse verovatno nece biti ciscenje od strane Denvera, ali ja ne vidim kako Lejkersi mogu dobiti 4 utakmice, jedina sansa im je eventualna povreda Jokica ili Gordona koji ce biti jako vazan odbrambeni sraf...

Dragan Feliks

pre 1 godinu

GSW su ekipa koja živi i umire od šuta za 3 poena. Trojica glavnih šutera su u ovoj seriji imali 30% ili čak i manje u šutu za 3 poena. Uz to kada imaš samo po jednog igrača za pozicije 4 i 5 očigledno ti nedostaje visina za unutrašnju igru i primoran si da živiš od šuta. Vigins za nivo ispod prošlogodišnjeg, klupa mnogo tanja nego prošle godine,Klej u kanalu, Pul ne postoji čitav plej off, Kari i večeras Di Vićenco nisu dovoljni, jer su Grin i Luni pored Dejvisa praktično neupotrebljivi u napadu. Sa druge strane LAL nznatno bolji, LBJ za razliku od prvog dela sezone kada je jurio rekorde potpuno posvećen timu i još uvek(ne baš kao nekad )odličan, AD kada je zdrav jedan od najboljih igrača lige, Rasel i ovaj mali bek pogode koliko je potrebno, Vanderblit (večeras taktički van rotacije) igrač zadatka, a Hačimura, Volker i Šruder uvek dobar doprinos sa klupe. Protiv Denvera potpuno drugačija serija. LAL će se fokusirati da neutrališu Jokića (po mnogima samo AD to trenutno može) koliko mogu i to bi bilo pola posla. Sa druge strane Denver za razliku od GSW ima unutrašnju igru, igraće i na tempo, imaju prednost domaćeg terena, daleko bolju formu pojedinačno od GSW-a (Marej, KCP, B.Braun) a očekujem i dosta igre na Gordona i MPJ-a pod obručem kako bi maksimalno opteretili AD i LBJ u defanzivi. AD će svakako usporiti Jokića ali ne i u potpunosti zaustaviti i Nikola će u seriji biti dominantniji, a ako ostatak tima bude na nivou moja prognoza Denver nakon 5 utakmica u velikom finalu.

esco

pre 1 godinu

Thompson odigrao par kriminalno losih meceva. Iskreno prizeljkivao sam GS za DNV bas jer deluju kao da imaju problema.
Nista vreme je za vracanje duga, bar se tako nadamo.

miro

pre 1 godinu

Već se pomalo priprema teren ako Denver ispadne ( mislim da je Denver favorit 60/40 ) . Suci , liga , Elon Musk , CIA , Vatikan .. tako razmišljaju samo kukavice .. bude li Denver igrao na svojoj razini proći će , ali neće ni Lakersi skinuti gaće, treba ih nadigrati .. ali bit će teorija zavjere idućih 10ak dana koliko god hoćeš ..

JeRemija

pre 1 godinu

Lebron ispisao još jednu doktorsku disertaciju, 30-9-9 uz 71 % šuta iz igre u meču koji su Lejkersi morali da dobiju!
Čovek nije silio, razigravao saigrače kada je trebalo, sam završavao kada god se ukazala šansa...Jedini čovek sa tolikim IQ u celoj ligi je Jokić Nikola i tu se lista završava!

Da mi je samo znati šta se odigrava u glavi mog dobrog druga @vincecarter, jer treba sada da odluči za koga će da navija u Finalu:)
Da li za Lebrona, kojeg organski mrzi ili za Jokića, koga ne podnosi...Interesantna dilema.

goran

pre 1 godinu

Očekivani prolaz za Lejkerse, Klej i Grin su zreli za penziju.Pul je tragično loš.Što se tiče finala zapada Denver je favorit. Verujem da će rutinski dobiti 1 meč, meč broj 2 će verovatno odlučiti celu seriju. Dejvis jeste sjajan defanzivac, ali on ne voli kontakt igru(sreća za njega što nema previše "petica" u ligi koji traže tako nešto ) i ne može fizički da parira Jokiću, tako da očekujte udvajanja,Lejkersi će sigurno puštati Gordona i ostavljati mu prostora koliko hoćeš. Sve isto kako su branili Grina... Porter mora da pronađe formu, vreme je. Naravno, biće jako važno kako će Gordon čuvati Lebrona. Ako Boston izbaci Filadelfiju verovatno će cela Amerika(osim ovih sa Floride i ovih iz Kolorada) navijati za finale Lejkersi / Boston što znači i loše suđenje za Majami i Denver.

D

pre 1 godinu

Bice tesko za Denver. LA dobro pokriven svuda. Cak i da Nikola nadigra AD, a verujem da hoce, treba zaustaviti Lebrona. LA ima i jaku bekovsku liniju. Sa druge strane Denver deluje uigrano i sazreli su. Ide ovo u 7 pa sta bude.

pejafan

pre 1 godinu

Jokic moze protiv Dejvisa bez problema...Kljucno ce biti zaustaviti Lebrona i naravno da Marej nastavi da igra pametno i Porter da se probudi u napadu sa racionalnim sutevima...Mislim da Denver dobija u 6 utakmica maksimalno...A na istoku i dalje mislim da ce Boston u finale...Kako odmice plejof,sve vise i vise mislim da Denver moze do titule...

Stevica

pre 1 godinu

Gledao sam skoro sve utakmice u plejofu i mogu vam sa sigurnoscu reci da postoji 0% sanse da Denver ode u finale. Jednostavno NBA liga ne sme da dozvoli Denveru da prodje jednog LeBrona. Bolji su tim od Warriorsa nema sta, čvršći jaci, ali 42 bacanja, tj generalno toliko bacanja za jednu ekipu u odnosu na ne Warriorse nego na sve ostale je smesno. Lejkersi ce u proseku imati 15 vise bacanja od Denvera na svakoj utakmici i ne postoji sansa da ih neko dobije u Los Andjelesu, znaci ne postoji. Tako da je ovo verovatno Lejkersi osvajaju, dobice i Denver i iz istoka bilo koju ekipu ispod 7 utakmica. Ipak je to sve tamo biznis, a LeBron je milijarder koga gleda Ilon Mask i ekipa. Tako je kako je.

DukiNS

pre 1 godinu

Denveru možda više leže Lejkersi, samo se nadam da će sudijski kriterijum biti bolji po njih nego pre par godina u 'bablu'. Dejvis je ključ ove serije. Ako Jokić uspe da ga nadigra na obe strane terena, Denver dobija.

Miroslav

pre 1 godinu

Kada se kaže GSW, prva asocijacija je šut za tri poena. Kari je u poslednje tri utakmice šutirao 9-39, ako se dobro sećam. Tri najbolja šutera, u poslednje dve utakmice imaju 12-55. Sa takvim šutom za tri, za njih je uspeh samo igranje plej ofa. U svakom slučaju, Lejkersima svaka čast, zasluženo idu dalje. Mislim da je Denver veliki favorit za plasman u veliko finale. Sve je na strani Denvera. Jedino su Lejkersi iskusniji, zbog Lebrona. Samo jedan podatak, Lejkersi su do sada izgubili 4 utakmice, i sve su završene velikom razlikom. Dok je Denver izgubio 3, i sve su bile tesne. To se ne dešava slučajno.

znanje-imanje

pre 1 godinu

Kako beše, sad kad GSW ubaci u plej of mod? Istina Donte de Vićenco je dao sve od sebe i sprečio da bude sramotnih 40 razlike. Ali sveukupno teško mučenje. Stefa ne ide pa ne ide a Tompson i Pul baš loši. Tako da iako su i Lejkersi loši kako do pobede? Sudije nisu previše ni pomogle Lejkersima, ali su svakih 5 minuta uradile po neku nerazumnu odluku, čisto da se dojave "tu smo, nema potrebe al ako bude tu smo". Slobodna bacanja je logično da su više za Lejkerse ali je umesto 32-24 eto bilo 42-14...
Denver ima odličnu priliku, ima sopstvenu sudbinu ne toliko u svojim rukama koliko u svojoj glavi. Nema nekog opravdanja da ne dobijaju sa 25 razlike, pa da onda u NBA realnosti to ipak bude 5 razlike za njih. Lejkersi bukvalno nemaju go-trough igrača, pa iznuđeno imaju kolektivnu igru. Ali opet njima je glavni plej... Rivs?! Ne ni Rasel ne ni Šreder nego Rivs, pa LeBron. Koji je LeBron nakon blagog udarca po nosu ostao da leži minut, sve udarajući pesnicom po parketu, u svojoj neizmernoj patnji.
Taj je deo najopasniji: Holywood. Taj eN-Bi-wood. Inače igrački trebali bi Denveri da ih deru ko prvo poluvreme zadnji meč sa Feniksom.

Nemanja

pre 1 godinu

Kad se samo setim kako su sudije najperfinijom taktikom pomogli Lejkersima u prvoj utakmici u bablu.. izmišljanjem ličnih grešaka Jokiču i to čak 2 u napadu prilikom borbe za poziciju da primi loptu.. 4 lične u prve 2 četvrtine..
mislim da ako se sad ponovi u nekoj isti scenario, ne treba da izlazi iz igre, jer oni ga baš zato i tovare, nego neka ga izbace sa 6. ličnih npr u trećoj četvrtini pa nek ceo svet vidi kradju na delu.. bez njega na terenu i onako ne mogu ništa..
naravno, pokrali su ih i u četvrtoj, da Denver ne izjednači na 2:2, ali to nije bilo perfidno, već baš onako brutalno u 4-5 situacija u poslednjoj četvrtini, od kojih je najupečatljivija bila ona kad je Lebron kao sekirom odvalio Mareja na polaganju u kontri po ruci i nikom ništa..

jedan posmatrač

pre 1 godinu

Živeti i umreti od šuta za tri. To je bilo to, i uglavnom samo to od GSW sinoć. Počeli sa niskom postavom, AD ih lagano uništio pod košem i LBJ se razgoropadio, posle onda vraćaj Lunija koji je osim skoka potpuno bezopasan u napadu, ali bilo je kasno. Domaći su se već odlepili i rastrčali, i to je bilo to. GSW jednostavno nije više ekipa iz prethodnih godina, i njihova očajna uspešnost na gostovanjima ove sezone nije slučajna. Klej nije sila kao nekad, i previše ih košta taj njegov period u meču dok on ne proradi (ako uopšte i proradi). Pul nevidljiv (pogotovo u početku), i zaista nije jasno gde nestade toliko bitan igrač iz prošle sezone. Sa druge strane, Rivs, u svom prvom PO kao već mator, sjajno. Inteligentno, efikasno i super korisno za svoju ekipu.
Sudije nisu imale prevelik uticaj na igru (možda i zbog rezultata), što je zaista bilo za pohvalu, i možemo samo da se nadamo da će tako biti i u finalu. Jedina veća greška im je bila što su potpuno nepotrebno dali drugu tehničku i izbacili Šrudera, posle jasne provokacije Grina. Ne znam šta igrač treba da uradi ukoliko mu neko nabije loptu u lice. Šruder čak i nije odgovorio fizički već samo verbalno, što je valjda i neki očekivani minimum koji bi trebalo tolerisati u takvoj situaciji.
Kod Lejkersa LBJ najefikasniji uz sjajne procente (kad je ubacio onu prvu trojku, videlo se da će ga krenuti), ali u krajnje povoljnom okruženju, AD dominantan ali takođe u krajnje povoljnom okruženju, i sigurno mu neće biti ni približno slično u Denveru. GSW jednostavno nije imao pravi "matchup to catch up" i delovali su prilično nemoćno, pošto im je bila ostala samo ta jedna njihova opcija, a trojke su sinoć šutirali 13/48.
LBJ i AD su delovali maksimalno našpanovani, ali u vezi nekog predviđanja, ne znam da li se ovde iko seća poslednjeg meča u regularnom delu sezone između Lejkersa i Denvera kada je igrao zdrav AD, kao i na koji način ga je Jokić fino rešio. Očekuje nas pravo uživanje u finalu, samo da sudije to ne pokvare.
Inače, glavni utisak ovog i ne toliko zanimljivog meča mi je ipak čuvena LAL talija, nasmejani Džek Nikolson u prvom redu, što me je podsetilo na neka stara dobra vremena. Fli iz RHCP je takođe bio standardno tu, a one neke kokoške iz prvog reda bih ipak preskočio.

Ivan

pre 1 godinu

Kljuc je katastrofalni klej tompson sa procentom suta od 15 posto i naravno bacanja lejkersa koji su za ovih 6 utakmica imali skoro 90 bacanja vise. I zaobidjite me sa “lejkersi ulaze u reket a ovi samo sutiraju za 3” i ostalim glupostima. Videcete koliko ce jokic bacanja imati…
Svakako prasi ovo jokara u 6 plafon.

Dosadnjaković

pre 1 godinu

Mora Denver svaku da ima 20+ razlike da bi se obezbedio od Tonija Bradersa i njegovih. To je LAL šesti, sedmi i osmi igrač na terenu.

Hajde malo realnoari

pre 1 godinu

42 bacanja za LeFlopa i ekipu.160 prema 80 u bacanjima u ovoj seriji puno toga govori o projektu lige zvanom LA. Da li ste primetili da sudije ni na 20 razlike oxigledne rikometaske korak rivsu pod kosem. ne sviraju. Objektivno, bolji tim je ispao.

tocka

pre 1 godinu

Najzalije mi sto nisu igrali jos jednu, da se dodatno zamore.
Ko god da je prošao nece biti lako Denveru, ali bar neće biti Drejmonda da kopa oči Jokiću.
Sa druge strane gledaćemo sudije koje će odma dati dva tri faula Jokiću zato što diše pored Dejvisa. I to nisu nikakve teorije zavere, ko ne veruje neka pogleda prošlo finale protiv Lejkersa, sudjenje je bilo komično. Ali mora se i protiv toga boriti, i ovog puta nadamo se i pobediti.

JPR

pre 1 godinu

Gledao sam skoro sve utakmice u plejofu i mogu vam sa sigurnoscu reci da postoji 0% sanse da Denver ode u finale. Jednostavno NBA liga ne sme da dozvoli Denveru da prodje jednog LeBrona. Bolji su tim od Warriorsa nema sta, čvršći jaci, ali 42 bacanja, tj generalno toliko bacanja za jednu ekipu u odnosu na ne Warriorse nego na sve ostale je smesno. Lejkersi ce u proseku imati 15 vise bacanja od Denvera na svakoj utakmici i ne postoji sansa da ih neko dobije u Los Andjelesu, znaci ne postoji. Tako da je ovo verovatno Lejkersi osvajaju, dobice i Denver i iz istoka bilo koju ekipu ispod 7 utakmica. Ipak je to sve tamo biznis, a LeBron je milijarder koga gleda Ilon Mask i ekipa. Tako je kako je.
(Stevica, 13. maj 2023 08:13)

Ne znam šta si ti gledao, ali izgleda da si i spavao ili pak se ne razumeš ! Slobodna bacanja su logična, Lejkersi ne šutiraju mnogo za tri, 26 pokušaja u ovoj utakmici, više idu unutra i na kontakt, dok GSW šutira ili za tri ili poludistanca, samim tim logično da imaju manje slobodnjaka kad ih i ne provociraju. To je sto se rtice igre, ato se tiče prestiža Lejersa videćemo, ipak se napokon i Denver pita !

goksi

pre 1 godinu

Jesu opet sudije navukle pobedu strucnjaci? Lebron veliki majstor, on i Dejvis su najjaci kosarkaski tandem koji je ostao u igri za prsten, bice mnogo tesko Joki, pogotovo sto udara na AD koji ubija u odbrani, a plus ce mnogo zavisiti od nestabilnih saigraca.

Bla

pre 1 godinu

‘Tako je ekipa koja je strepela da li će uopšte obezbediti mesto u plej-in turniru savladala najpre Memfis, a potom i Voriorse kojima je nanela prvi poraz pod vođstvom Stiva Kera pre velikog finala.’
Nije to ista ekipa. Sastav je drasticno promenjen posle all star vikenda.

VOSAK

pre 1 godinu

42 bacanja za LeFlopa i ekipu.160 prema 80 u bacanjima u ovoj seriji puno toga govori o projektu lige zvanom LA. Da li ste primetili da sudije ni na 20 razlike oxigledne rikometaske korak rivsu pod kosem. ne sviraju. Objektivno, bolji tim je ispao.
(Hajde malo realnoari, 13. maj 2023 08:35)

Druže, GSW je skoro 50 trojki šutnuo, dal si realan da pričaš o slobodnim bacanjima gde su Lejkersi višestruko puta išli na obruč od GSW

Game

pre 1 godinu

Zakazan okršaj između Lebronovih i Jokarinih fanatika. Najbolje je da se tokom ove serije preskoči čitanje komentara, inače ode pritisak u tri lepe. 😂 Šalu na stranu, radujem se okršaju Jokić - Obrva, dva ubedljivo najbolja visoka igrača u ligi, kad je ovaj drugi zdrav naravno. Nek ode na 7 sedam meča, da uživamo u košarci.

vince carter

pre 1 godinu

@Roki Naravno da nije isto,jedan nikad nije prekino karijeru,nije prestao da trenira,presao je u najvecu fransizu u istoriji gde su mu doveli prajm superstara i jos gomilu iskusnih igraca. Dzordan se penzionisao 1998 jer je imao savrsen kraj,sut za titulu. Vratio se nakon 3 godine bez treniranja i ne u Lejkerse da juri titule vec u ekipu sa skorom 19-63. Cak i sa njima je imao pozitivan bilans 26-23 a onda je operisao koleno u tim godinama...5-17 bez njega. Mogao bi da pogledas kako je igrao protiv tadasnjih all stara koji su 2011 sa 34+ godina ubili Lebrona i supertim u finalu. Its not the same🙈

smeh

pre 1 godinu

Ovaj put nije sa druge strane bila neiskusna ekipa u vidu Sakramenta i odmah šampioni položili oružje. Najveći razlog je što su ostali igrači, koji su prošle sezone igrali odlično u najmanju ruku i bili jedan od najvećih faktora u osvajanju titule, ove godine loši. Sada kada Kari ili Tompson igraju loše nema nekog drugog da utrpa 20+ poena i reši pobednika i to je najveći razlog loših rezultata ratnika ove sezone. Sledi finale konferencije kao pre koju godinu, možda bude isto i na istoku, ali ovaj put su drugačije uloge na zapadu. Lejkersi nisu favoriti, Denver nije umoran posle 2 serije u 7 utakmica i nije većini prvo finale konferencije. Moguće je da će biti svih 7 utakmica ali ja bih rekao da će se završiti maksimalno u 6, kao sa Finiksom.

tata

pre 1 godinu

Dejvis će rastaviti Jokića na masne lego kockice, po običaju.
Lejkersi lagano prolaze. Dejvis je uzeo Jokin broj. Ovaj je potpuno nemoćan protiv njega.
(Franko Gavrić Mlađi, 13. maj 2023 08:59)

Je si se uzbudio GaBriću iz Bačke ?

Zum

pre 1 godinu

lebron i ekipa da odvale somborca od batina
(patrijota, 13. maj 2023 09:01)

To će i da se desi. Sudije će da dozvole iživljavanje nad njim, to je sigurno.
Pa mora kraljica da se približi nedodirljivom...

mojnemenito

pre 1 godinu

Džordan pred penziju ove stvari nije radio.. Respect za Kralja.
(Obrad, 13. maj 2023 08:37)

Nije ni mogao. Povukao se sa 35 pa se onda vratio sa 38 ipo, bas koliko sad ima Lebron i odigrao 2 sezone. Napraviti toliku pauzu pa se vratiti, jos tih godina kada sportisti nisu igrali kao danas dugo, sve je drugacije, nije uporedivo. Plus se vratio u tim koji nije imao sampionske ambicije.

Rastko

pre 1 godinu

Ovom pobedom LBJ je i definitivno postao najbolji košarkaš 21-og veka!
Kos Srba nije omiljen jer se mnogo više oslanja na rad nego na talenat a težak rad se ne uklapa u životni san prosečnog stanovnika Srbije.

Wllaxy

pre 1 godinu

Valjda na GSW, pošto su iz prestonice Kalifornije! Nije?! Onda ne znam koji je kriterijum!
(Tata brada, 13. maj 2023 11:34)

Poslednji put pad sam ja čuo prestonica Kalifornije je bio Sakramento...

tata

pre 1 godinu

Voriorsi (basketaši)
Plan A: trpaj trojke
Plan B: nahebali smo ako ne prođe plan A
Pa naravno da su Voriorsi imali malo slobodnih bacanja kad samo udaraju spolja pa prošli kako i došli...
Nemoj da vas zavarava ova pobeda Lejkersa.
Denver za razliku od Voriorsa ima način kako da parira Lebronu i Dejvisu i to na mnoooogo više načina, ostali nas ne interesuju.
Laganih 2:0 u Denveru a onda idemo polako.
Da, Jokić će u ovoj seriji potvrditi svoju dominaciju i supremaciju u NBA ne samo kao centar.
Da

day

pre 1 godinu

Ovom pobedom LBJ je i definitivno postao najbolji košarkaš 21-og veka!
Kos Srba nije omiljen jer se mnogo više oslanja na rad nego na talenat a težak rad se ne uklapa u životni san prosečnog stanovnika Srbije.
(Rastko, 13. maj 2023 10:10) 

Da si nam ziv i zdrav, on je odavno postao najbolji igrac ovog veka.

ups

pre 1 godinu

Kad u tekstu kažete "Tim iz Kalifornije" - na koji tim tačno mislite?
(U to ime, 13. maj 2023 08:48)

Valjda na GSW, pošto su iz prestonice Kalifornije! Nije?! Onda ne znam koji je kriterijum!
(Tata brada, 13. maj 2023 11:34)

Sacramento je prestonica Kalifornije!

Poznavalac

pre 1 godinu

GS toliko loše procente ima u play off-u da je očekivano da ih prosečan tim izbaci.
Ukoliko Denver bude zadržao statistiku iz serije sa Feniksom, biće 4-1 za Denver.

JPR

pre 1 godinu

Thompson odigrao par kriminalno losih meceva. Iskreno prizeljkivao sam GS za DNV bas jer deluju kao da imaju problema.
Nista vreme je za vracanje duga, bar se tako nadamo.
(esco, 13. maj 2023 08:21)

Nije da deluju nego imaju problema, tokom cele sezone nisu imali konstantnost, o tome je govorio Barkli, zato je objašnjavao da ga ovi rezultati GDW i Lejkersa ne čude, previše osciliraju i jedni i drugi i to tokom cele sezone, samo sto Lejkersi imaju Dejvisa i ne oslanjanju svoju igru na prangijanje, dok GSW sve se svodi na to, sa Kriminalnim Klejom i Poolom, nocas i Wiggins… nema ko, a u reketu nemaju šta da traže.

Karlo Prvi

pre 1 godinu

Thompson nije mogao da pogodi more iz čamca. Pul - teška tragedija. Centarska pozicija za GS gotovo da ne postoji. I Karijev procenat šuta otišao dođavola. Sve u svemu, redovna sezona je ipak bila pokazatelj da je GS ograničena ekipa. Ne može se stalno očekivati da će Kari da pogađa sa 14 metara. Videćemo kako će se GS prilagoditi sledeće godine i kakve će poteze vući.

Mr_Melbourne

pre 1 godinu

Evo poceli su mitomani da lupaju..Cuj Denver igra najb odbranu.Sad uz napad i najb odbranu imaju..Ma nema ,nba nikad nije vidio ovako cudo od kosarke i kako denver igra.

Milan

pre 1 godinu

@Pogan
Kada se dopušta udaranje po rukama, uletanje u putanju, guranje laktovima, naravno da vam jedino ostaje da šutirate za tri kako biste igrali košarku. Videli smo i sinoć da liga želi finale LAL - Boston kao najprofitabilnije po ligu. Ovi timivi imaju ogromnu prednost jer mogu da igraju prljavu odbranu koja neće biti sankcionisana prekršajima

gopher

pre 1 godinu

Već se pomalo priprema teren ako Denver ispadne ( mislim da je Denver favorit 60/40 ) . Suci , liga , Elon Musk , CIA , Vatikan .. tako razmišljaju samo kukavice .. bude li Denver igrao na svojoj razini proći će , ali neće ni Lakersi skinuti gaće, treba ih nadigrati .. ali bit će teorija zavjere idućih 10ak dana koliko god hoćeš ..
(miro, 13. maj 2023 08:38)
Slažem se potpuno. Ali teorije zavere nekad nisu ni teorije. NBA se više puta pokazala praktično. Zaista je školski primer serija Lakers-Kings iz 2002. Utakmica 6 je za zatvor... da NBA nije privatna i da ih nije briga. Stern je kao glavnog sudiju postavio Dicka Bavettu, svog specijalistu za takve zadatke, i ovaj je odradio posao. Inače, NBA voli da igraju veliki gradovi... to je globalno, ali niko nije nameštao kao Stern.

Petar_kralj Delija

pre 1 godinu

Sa ovakvom odbranom moras da imaš 60% šut iz igre, a ne 30%, da bi pobedili.
Starac James još uvek im drži časove. Tompson iz igre 3 od 19, sramota.

VOSAK

pre 1 godinu

Šta radi Lebron sa 38 godina jbt....
Ali na sve to meni je najveći x factor neverovatni Reaves, kao da gledam Bogdana i tako te naše igrače, preslikan stil, kao da je Evropljanin

JPR

pre 1 godinu

Evo poceli su mitomani da lupaju..Cuj Denver igra najb odbranu.Sad uz napad i najb odbranu imaju..Ma nema ,nba nikad nije vidio ovako cudo od kosarke i kako denver igra.
(Mr_Melbourne, 13. maj 2023 08:18)

Evo ga, ekspert za mržnju i pisanje gluposti !!

Pogan

pre 1 godinu

Sportski pozdrav.
(Voja iz Stubline, 13. maj 2023 09:13)

Obozavam kad ovako neki "ekspert" samo nabaca statistiku bez ikakvog konteksta i naravno momentalno zakljuci da je tendenciozno sudjenje u korist ekipe koja ima vise slobodnih bacanja. A to sto GSW ima 50 suteva za 3, naspram duplo manje LAL, to mu ne govori apsolutno nista.

Vaske

pre 1 godinu

LA...glavna snaga im je dobra odbrana, dobra kontra i Lebronko.
Lebron ide u meso i traži faul...mora Nikola da se pazoli da brzo ne napravi 6 licnih

VOSAK

pre 1 godinu

U sve četri dobijene sudije uništile GS sa bacanjima. Večeras Lejkersi 42 slobodna?? Sramota šta se radi.
(Voja iz Stubline, 13. maj 2023 08:14)


Reci da nisi gledao utakmice i da ne znaš košarku bez da nam to kažeš...
I ovo nakupi lajkove ovih casual fanova ...

Banjaluka

pre 1 godinu

Koliko ljudi ne poznaju elementarne stvari kosarke to je nevjerovatno. Ovi sto pisu o procentima protiv Feniksa i sl. Kako ne shvatate da je duel Denver LA sasvim novi duel koji nema veze sa citavom sezonom ni sa jednim timom, znaci ide prilagodjavanje taktika jednih prema drugima, psiholoski efekat, umor itd...krece se od nule procenti do sada nisu relevantan pokazatelj, novi dan, novi mecevi. Lejkersi imaju jaci tim, a sad moze li Denver to pobijediti vidjecemo.

Tor

pre 1 godinu

Rekoh ja posle prve pobede šta će biti. Takođe, evo da ne bude da nisam rekao, Denver - Lejkersi 2:4, pa vi udarajte minuse, ali će biti tako...

Detektiv

pre 1 godinu

Bice jako jako tesko Denveru. Lejkersi su ozbiljan i dobar tim, u kome se ne radi samo o Jamesu i obrvi. Nije nemoguce, ali bice cudo ako Denver prodje.

Voja iz Stubline

pre 1 godinu

Za leflop sledbenika koji se uzbudio:
Odnos bacanja la-gs
1 29-6
2 17-16
3 37-17 (poluvreme 34-7 pa su kada su se lejkersi odlepili malo to upeglali u četvrtoj)
4 20-12
5 15-15
6 42-14
Sportski pozdrav.

MPP

pre 1 godinu

DENVER JE

favorit !
Nema sumlje za mene. Denver SVE BOLJE igra . I kad su gubili igrali su na ivici pobede i poraza. Igru Denvera nemoguće braniti . Nikola je u NEVIDJENOJ FORMI(sad iskusan , "namazan",) , svestan i spreman , bez imalo nervoze i opterećenja. Denver igra odličnu odbranu , Nikola je napredovao u ovom segmentu ,Denver je napredovao u ovom segmentu. DENVER IDE NA PRSTEN , ovoga puta su konpletni , igraju dugo zajedno , Nikola doseže nevidjene brojke i igre , plus konstantno je dobar .
Prvi put ima odličan bekovski par , dugu klupu. Lejkersi su odigrali sjajno ali ....protiv Denvera moraju bolje i jače.
Veliki sam optmista jer Dever IMA SVOJU IGRU , Meloun je Veliki trener , savršeno je vodio tim , godinama "šrafio" delove mašine i sad ju je sastavio !
SAMO ZDRAVLJE GOSPODO SAMO BEZ POVREDE .
Jer Dever igra sve bolje i bolje. Jer je Meloun ispavio i ispravlja manjkavosti iz prošlosti. Prosto DENVER JE TIM na prvom mestu. Timska igra ....i PRVI PUT SE DEŠAVA DA BEZ JOKIĆA IGRAJU ODLIČNO , povečavajući razliku i bez njga. SVE je tu , sjajna ekipa sa Brusom (vrhunski bek), Poupom (igra kao nikad u karijeri), slažu se sa Jokićem NA JEDAN . Nikola je jedan od najvećih IKADA , i sad je došlo vreme za NAPLATU TOG KVALITETA . Iznenadjen sam sa energijom u odbrani , svi se ubiše u odbrani , trče i kidišu na svaku loptu , mladji su i brži. U tranziciji NEPOBEDIVI ... Svi elementi su tu....
Još 8 pobeda ....

Uživajmo .

Sabo

pre 1 godinu

Kakva je smejurija ovaj Nba,
(Admiral,

Kosarkaska asocijacija ne moze biti 'ovaj' a mozda ce moci, sve vas je vise. Sirite se ko ambrozija.

bskfan

pre 1 godinu

Lebron, AD, Rives, D'Angelo, Sruder, Hocimura, Volker, Vanderbilt, Beasly, Braun.

Interesantno je da su Lejkersi sinoc igrali u rotaciji od samo 7 igraca, sto je krace cak i od Denverove rotacije. Na kratak rok to deluje mocno ali ako se serija produzi - pobeduje tim sa duzom rotacijom.

Denverova startna petorka je bolja. Kad je Jokic na parketu Denver je uvek u plusu, bez obzira protiv koga igraju. Dakle, odlucice klupa. Protiv GSW-a Lejkersi su smanjili minutazu Vanderbiltu ali protiv Denvera mogo toga ce zavisiti od visine igraca u rotaciji.

Kada su dovodili Gordona pre dve godine, doveli su ga zbog Lejkersa. Dve godine nakon toga taj trejd moze da bude presudan, samo Denver nikako ne bi smeo da preforsira Gordona vec da minute podele Cancar/Nadji, a desetak minuta treba da dobije i Dzordan jer ce skokovi tu mozda odluciti pobednika.

Sve u svemu, Denver ima prednost domaceg terena tako da ako ne bude neke teske sudijske kradje - Denver ovoga puta rusi tradiciju i prolazi Lejkerse.

Ovo je najgori start na Marakani, godinama unazad

pre 1 godinu

Career shots to take the lead in the final 50 seconds of 4th Q/OT in the playoffs since 1997



LeBron James: 17-29 FG (58.6%)

Kevin Durant: 7-19 (36.8%)

Kobe Bryant: 7-23 (30.4%)

Manu Ginobili: 6-16 FG (37.5%)

Ray Allen: 5-13 (38.5%)

Stephen Curry: 0-14 FG (0.00%)

Russell Westbrook: 0-13 FG (0.00%)

Sinoc izaslo na ESPN.

Kakav majstor ove igre. Briljantna partija sinoc. Najbolji kosgeter u povijesti doigravanja je povećao svoj broj i dodatno se uvrstio na prvom mjestu najboljih kradljivaca lopte u povijesti doigravanja.

jedan posmatrač

pre 1 godinu

Koliko ljudi ne poznaju elementarne stvari kosarke to je nevjerovatno. Ovi sto pisu o procentima protiv Feniksa i sl. Kako ne shvatate da je duel Denver LA sasvim novi duel koji nema veze sa citavom sezonom ni sa jednim timom, znaci ide prilagodjavanje taktika jednih prema drugima, psiholoski efekat, umor itd...krece se od nule procenti do sada nisu relevantan pokazatelj, novi dan, novi mecevi. Lejkersi imaju jaci tim, a sad moze li Denver to pobijediti vidjecemo.
(Banjaluka, 13. maj 2023 09:34)

U skoro svemu se slažem sa tobom, pošto je zaista svaka PO serija priča za sebe. Finiks je već zaboravljen u Denveru, baš kao što će i GSW već sutra biti zaboravljen u LA, tako da ništa od već viđenog više nije toliko bitno, osim nekih generalnih utisaka, ali baš zato što su ti generalni utisci takvi, nikako ne stoji zaključak da Lejkersi imaju jači tim. Možeš možda napisati da su Lejkersi favoriti, iz raznoraznih razloga, ali nikako jači, pošto realno u ovoj situaciji kada je Denver po sastavu zdrav i nikad jači, a Lejkersi se pokrpljeni još uvek oporavljaju od perioda sa Vestbrukom, to izgleda samo tako i nikako drugačije.
A šta će biti na kraju, videćemo.

Pedja

pre 1 godinu

Lebron nije najbolji igrac svoje ekipe ali ima jako jezgro fanova koji su svuda u svetu istih mentalnih ogranicenja. Entoni Dejvis je trenutno trece rangirani najbolji igrac plejofa. Stef je bio ispred lebrona pre ovog meca,mislim da bi trebao i da ostane s obzirom da se sam batrgao.

Tutlo

pre 1 godinu

Lejkersi su u prednosti jer imaju Abdul dzabara i vilta cembrlena dok Denver sa jokicem, faridom i Ajversonom nema šta da traži pod košem.

маторац

pre 1 godinu

Нема сад Хауарда да се бије и провоцира Јокару. То је однело превагу прошли пут.

VOSAK

pre 1 godinu

U sve četri dobijene sudije uništile GS sa bacanjima. Večeras Lejkersi 42 slobodna?? Sramota šta se radi.
(Voja iz Stubline, 13. maj 2023 08:14)


Reci da nisi gledao utakmice i da ne znaš košarku bez da nam to kažeš...
I ovo nakupi lajkove ovih casual fanova ...

Jugoplastika

pre 1 godinu

Bice jako jako tesko Denveru. Lejkersi su ozbiljan i dobar tim, u kome se ne radi samo o Jamesu i obrvi. Nije nemoguce, ali bice cudo ako Denver prodje.
(Detektiv, 13. maj 2023 08:53)Denver je po svemu favorit

Nba bruka

pre 1 godinu

Zasluzena pobeda lejkersa. Od trejda vestbrika sve se promenilo, fenomenalno odradjen trejd. Denver tesko da moze da parira lejkersi bolju i duzu klupu imaju.
(Mile, 13. maj 2023 11:20)

Koja normalna ekipa bi uzela Vestbruka?Nijedna! Samo sto se u Nba sve radi i sve je podredjeno da se udovolji samozvanom kralju. Dovodi koga hoce, kad neko ne valja trejduje se ocas posla iako tog igraca niko ne zeli, ali se uvek nadje tim koji mora da ga uzme da bi "kralj" bio zadovoljan. Sve je tamo marketing i zarada, a interes Nba je da "kralj" karijeru okonca prstenom pa makar na silu. Ko je pametan to je video jos na kraju sezone kada su Lal poceli da se guraju na silu u plej in.

Mile

pre 1 godinu

Zasluzena pobeda lejkersa. Od trejda vestbrika sve se promenilo, fenomenalno odradjen trejd. Denver tesko da moze da parira lejkersi bolju i duzu klupu imaju.

Stark

pre 1 godinu

(Voja iz Stubline, 13. maj 2023 09:13)

Pogledaj koliko su Warriorsi sutirali za 3.

Oni slabo idu u reket i zbog toga mali broj bacanja dok LAL zivi od bullyballa.

VOSAK

pre 1 godinu

U sve četri dobijene sudije uništile GS sa bacanjima. Večeras Lejkersi 42 slobodna?? Sramota šta se radi.
(Voja iz Stubline, 13. maj 2023 08:14)


Reci da nisi gledao utakmice i da ne znaš košarku bez da nam to kažeš...
I ovo nakupi lajkove ovih casual fanova ...

VOSAK

pre 1 godinu

U sve četri dobijene sudije uništile GS sa bacanjima. Večeras Lejkersi 42 slobodna?? Sramota šta se radi.
(Voja iz Stubline, 13. maj 2023 08:14)


Reci da nisi gledao utakmice i da ne znaš košarku bez da nam to kažeš...
I ovo nakupi lajkove ovih casual fanova ...

VOSAK

pre 1 godinu

U sve četri dobijene sudije uništile GS sa bacanjima. Večeras Lejkersi 42 slobodna?? Sramota šta se radi.
(Voja iz Stubline, 13. maj 2023 08:14)


Reci da nisi gledao utakmice i da ne znaš košarku bez da nam to kažeš...
I ovo nakupi lajkove ovih casual fanova ...

Stark

pre 1 godinu

Ali the king sto je ostao u igri da bi jurio tripl dabl i na kraju ga nije uhvatio,neprocenjivo. Ne volim Karija ali svaka mu cast,jedini se borio ovu seriju,kriminalna izdanja ostalih igraca u vecini utakmica,onaj Pul 4 poena u proseku,klej ne moze da se sastavi. Idemo Denver da gazimo ovo.
(Pedja, 13. maj 2023 08:17)

Isto kao i juce Jokic sto je igrao na +20 pa izasao kad je napravio tripl dabl al dobro njemu se divimo i on je SRBIN!

Kengur

pre 1 godinu

Jolov fanatik pita zasto su Lejkersi favoriti. Zato sto Obrva igra napad i poslace Joloa na klupu sa licnim greskama,zato sto Lebron dodatno napada reket,nisu vam to debla Ejton i Gobercina. Vanderbilt ce pojest onog kog mu daju. Lejkersi ce razbiti denvera u reketu. Nije vam to muceni Finix sa dva igraca i bez klupe za rezervne igrace.

Shomi

pre 1 godinu

Ne znam na koju foru mislite da su Lejkersi favoriti protiv Denvera?
Da nemaju najjaci lobi i da se to ne prenosi i na sudije bila bi metla. Šta kao bolje bi prošli od Finiksa. 4-1 za Denver jer će biti strašnog sudijskog kriterijuma na stetu tima iz Kolorada. Ali to će im biti dovoljno za jednu pobedu, eventualno dve, sve preko toga biće nezapamcena kradja...

vince carter

pre 1 godinu

@JeRemija Pitas za koga sam,hmm sve zavisi ciji ce komentari biti odvratniji i nabedjeniji. Vidis ti na primer mislis da ja mrzim Lebrona o kome nikad i ne razmisljam ako ne citam komentare,znaci stvar je u vasim izjavama,isto i sto se Jokica tice. Evo na primer iz ovih komentara,jedan nabedjeni pise da Davis nije problem Jokicu i da ce Jokic okaciti obojicu kao stare krpe,ja odma zelim da njemu budu zacepljena usta. Sa druge strane imamo bolida "marakanu" koji je inace @MJ23 takodje ovde u komentarima koji je uz jos par lebronovaca jedan od najodvratnijih nipodastavaca ikada. Svejedno je ko prodje,porazenima cu pomeriti mozgove😅 @Obrad Pa vidis jedan je u poslednoj sezoni osvojio titulu,mvp,prvi defanzivni tim,40 meceva bez Pipena,pogodio za titulu i tako zacementirao status najboljeg igraca playoffa ikada,vratio se nakon 3 godine u 19-63 ekipu koju je drzao na 26-23 do povrede kada su otisli na 5-17 bez njega,na drugoj strani ovaj drugi je u tim godinama presao u najvecu fransizu u Nba,ostao bez playofa sa originalnim timom,trejdovali celu ekipu za Dejvisa. Ove godine preokrenuli sezonu i ekipu trejdovima,gde su za prosecne igrace dobili extra pojacanja,to moze samo u lejkersima.

Admiral

pre 1 godinu

Kakva je smejurija ovaj Nba, ovo guranje Lejkersa koji je vecim delom sezone bio ekipa za nakantavanje je cirkus. Sad odjednom postali najbolji, deru sve redom, ocigledno guranje do prstena da kraljica konacno na zalasku karijere osvoji sa Lejkersima.

Franko Gavrić Mlađi

pre 1 godinu

Dejvis će rastaviti Jokića na masne lego kockice, po običaju.
Lejkersi lagano prolaze. Dejvis je uzeo Jokin broj. Ovaj je potpuno nemoćan protiv njega.

Kris Boš

pre 1 godinu

Ali Bogut je bio povredjen... Grin suspendovan... A ne, to su bili izgovori prošli put. Po ko zna koji put Lebron miljama bolji igrač od Karija u direktnom okršaju, samo je sada razlika to što Lebron ima tim sa sobom. Nikada mi nije bilo jasno kako neko može da smatra Karija najboljim igračem u ligi kada to nije bio ni u najboljim danima. I da nema Lebrona ne bi to bio jer je KD tata za njega što se pokazalo kada su igrali zajedno. Uglavnom, drago mi je zbog Lejkersa, ko god izadje sa zapada osvaja

palop

pre 1 godinu

U sve četri dobijene sudije uništile GS sa bacanjima. Večeras Lejkersi 42 slobodna?? Sramota šta se radi.
(Voja iz Stubline, 13. maj 2023 08:14)

Ja se plasim da ce tako biti i protiv Denvera...

poison

pre 1 godinu

Nugets in 6 kaže Stephen Noh
https://www.sportingnews.com/us/nba/news/nuggets-lakers-prediction-series-preview/nfmhot8ojwaam8wpqxgtzn5j

Banjaluka

pre 1 godinu

Koliko se mi kao narod nabrijavamo pa to nije realno. Sjetim se odmah svjetskog u fudbalu i hladnog tusa od Brazila. Naravno da svi navijamo za Jokica, ali odsustvo realnosti je fascinantno. Lejkersi imaju najaci tandem na svijetu LBJ Dejvis plus klupu i sirinu rostera. Denver ima Jokica plus 3-4 igraca koja znaju i da osciliraju. Moje pitanje glasi posto ce Jokica cuvati Dejvis i Jokic ce se trositi strasno u tom duelu, ko ce cuvati Lebrona, i ostale. Bice jako jako tesko.

фф

pre 1 godinu

42 slobodna bacanja su dobili Lakersi naspram 14 Woriorsa. 42 lične je 7 izbačenih igrača,a toliko ih Denver koristi. Kakve veze ovo ima sa sportom?

marko

pre 1 godinu

U nekom neobaveznom razgovoru sa ortakom pred sam pocetak PO sam rakao da LAL osvaja! On me je zacudjeno gledao i sad ne znam ni sam. Voleo bih da Denver "uzme" prvo "Zapad", pa na kraju i titulu. Ali...

Tata brada

pre 1 godinu

Kad u tekstu kažete "Tim iz Kalifornije" - na koji tim tačno mislite?
(U to ime, 13. maj 2023 08:48)

Valjda na GSW, pošto su iz prestonice Kalifornije! Nije?! Onda ne znam koji je kriterijum!

Stevica

pre 1 godinu

Gledao sam skoro sve utakmice u plejofu i mogu vam sa sigurnoscu reci da postoji 0% sanse da Denver ode u finale. Jednostavno NBA liga ne sme da dozvoli Denveru da prodje jednog LeBrona. Bolji su tim od Warriorsa nema sta, čvršći jaci, ali 42 bacanja, tj generalno toliko bacanja za jednu ekipu u odnosu na ne Warriorse nego na sve ostale je smesno. Lejkersi ce u proseku imati 15 vise bacanja od Denvera na svakoj utakmici i ne postoji sansa da ih neko dobije u Los Andjelesu, znaci ne postoji. Tako da je ovo verovatno Lejkersi osvajaju, dobice i Denver i iz istoka bilo koju ekipu ispod 7 utakmica. Ipak je to sve tamo biznis, a LeBron je milijarder koga gleda Ilon Mask i ekipa. Tako je kako je.

Mr_Melbourne

pre 1 godinu

Evo poceli su mitomani da lupaju..Cuj Denver igra najb odbranu.Sad uz napad i najb odbranu imaju..Ma nema ,nba nikad nije vidio ovako cudo od kosarke i kako denver igra.

Franko Gavrić Mlađi

pre 1 godinu

Dejvis će rastaviti Jokića na masne lego kockice, po običaju.
Lejkersi lagano prolaze. Dejvis je uzeo Jokin broj. Ovaj je potpuno nemoćan protiv njega.

goksi

pre 1 godinu

Jesu opet sudije navukle pobedu strucnjaci? Lebron veliki majstor, on i Dejvis su najjaci kosarkaski tandem koji je ostao u igri za prsten, bice mnogo tesko Joki, pogotovo sto udara na AD koji ubija u odbrani, a plus ce mnogo zavisiti od nestabilnih saigraca.

Tor

pre 1 godinu

Rekoh ja posle prve pobede šta će biti. Takođe, evo da ne bude da nisam rekao, Denver - Lejkersi 2:4, pa vi udarajte minuse, ali će biti tako...

Kengur

pre 1 godinu

Jolov fanatik pita zasto su Lejkersi favoriti. Zato sto Obrva igra napad i poslace Joloa na klupu sa licnim greskama,zato sto Lebron dodatno napada reket,nisu vam to debla Ejton i Gobercina. Vanderbilt ce pojest onog kog mu daju. Lejkersi ce razbiti denvera u reketu. Nije vam to muceni Finix sa dva igraca i bez klupe za rezervne igrace.

Admiral

pre 1 godinu

Kakva je smejurija ovaj Nba, ovo guranje Lejkersa koji je vecim delom sezone bio ekipa za nakantavanje je cirkus. Sad odjednom postali najbolji, deru sve redom, ocigledno guranje do prstena da kraljica konacno na zalasku karijere osvoji sa Lejkersima.

Stark

pre 1 godinu

Ali the king sto je ostao u igri da bi jurio tripl dabl i na kraju ga nije uhvatio,neprocenjivo. Ne volim Karija ali svaka mu cast,jedini se borio ovu seriju,kriminalna izdanja ostalih igraca u vecini utakmica,onaj Pul 4 poena u proseku,klej ne moze da se sastavi. Idemo Denver da gazimo ovo.
(Pedja, 13. maj 2023 08:17)

Isto kao i juce Jokic sto je igrao na +20 pa izasao kad je napravio tripl dabl al dobro njemu se divimo i on je SRBIN!

Rastko

pre 1 godinu

Ovom pobedom LBJ je i definitivno postao najbolji košarkaš 21-og veka!
Kos Srba nije omiljen jer se mnogo više oslanja na rad nego na talenat a težak rad se ne uklapa u životni san prosečnog stanovnika Srbije.

Pedja

pre 1 godinu

Ali the king sto je ostao u igri da bi jurio tripl dabl i na kraju ga nije uhvatio,neprocenjivo. Ne volim Karija ali svaka mu cast,jedini se borio ovu seriju,kriminalna izdanja ostalih igraca u vecini utakmica,onaj Pul 4 poena u proseku,klej ne moze da se sastavi. Idemo Denver da gazimo ovo.

miro

pre 1 godinu

Već se pomalo priprema teren ako Denver ispadne ( mislim da je Denver favorit 60/40 ) . Suci , liga , Elon Musk , CIA , Vatikan .. tako razmišljaju samo kukavice .. bude li Denver igrao na svojoj razini proći će , ali neće ni Lakersi skinuti gaće, treba ih nadigrati .. ali bit će teorija zavjere idućih 10ak dana koliko god hoćeš ..

Kris Boš

pre 1 godinu

Ali Bogut je bio povredjen... Grin suspendovan... A ne, to su bili izgovori prošli put. Po ko zna koji put Lebron miljama bolji igrač od Karija u direktnom okršaju, samo je sada razlika to što Lebron ima tim sa sobom. Nikada mi nije bilo jasno kako neko može da smatra Karija najboljim igračem u ligi kada to nije bio ni u najboljim danima. I da nema Lebrona ne bi to bio jer je KD tata za njega što se pokazalo kada su igrali zajedno. Uglavnom, drago mi je zbog Lejkersa, ko god izadje sa zapada osvaja

Tata brada

pre 1 godinu

Kad u tekstu kažete "Tim iz Kalifornije" - na koji tim tačno mislite?
(U to ime, 13. maj 2023 08:48)

Valjda na GSW, pošto su iz prestonice Kalifornije! Nije?! Onda ne znam koji je kriterijum!

Banjaluka

pre 1 godinu

Koliko se mi kao narod nabrijavamo pa to nije realno. Sjetim se odmah svjetskog u fudbalu i hladnog tusa od Brazila. Naravno da svi navijamo za Jokica, ali odsustvo realnosti je fascinantno. Lejkersi imaju najaci tandem na svijetu LBJ Dejvis plus klupu i sirinu rostera. Denver ima Jokica plus 3-4 igraca koja znaju i da osciliraju. Moje pitanje glasi posto ce Jokica cuvati Dejvis i Jokic ce se trositi strasno u tom duelu, ko ce cuvati Lebrona, i ostale. Bice jako jako tesko.

Hajde malo realnoari

pre 1 godinu

42 bacanja za LeFlopa i ekipu.160 prema 80 u bacanjima u ovoj seriji puno toga govori o projektu lige zvanom LA. Da li ste primetili da sudije ni na 20 razlike oxigledne rikometaske korak rivsu pod kosem. ne sviraju. Objektivno, bolji tim je ispao.

Pedja

pre 1 godinu

Lebron nije najbolji igrac svoje ekipe ali ima jako jezgro fanova koji su svuda u svetu istih mentalnih ogranicenja. Entoni Dejvis je trenutno trece rangirani najbolji igrac plejofa. Stef je bio ispred lebrona pre ovog meca,mislim da bi trebao i da ostane s obzirom da se sam batrgao.

vince carter

pre 1 godinu

@JeRemija Pitas za koga sam,hmm sve zavisi ciji ce komentari biti odvratniji i nabedjeniji. Vidis ti na primer mislis da ja mrzim Lebrona o kome nikad i ne razmisljam ako ne citam komentare,znaci stvar je u vasim izjavama,isto i sto se Jokica tice. Evo na primer iz ovih komentara,jedan nabedjeni pise da Davis nije problem Jokicu i da ce Jokic okaciti obojicu kao stare krpe,ja odma zelim da njemu budu zacepljena usta. Sa druge strane imamo bolida "marakanu" koji je inace @MJ23 takodje ovde u komentarima koji je uz jos par lebronovaca jedan od najodvratnijih nipodastavaca ikada. Svejedno je ko prodje,porazenima cu pomeriti mozgove😅 @Obrad Pa vidis jedan je u poslednoj sezoni osvojio titulu,mvp,prvi defanzivni tim,40 meceva bez Pipena,pogodio za titulu i tako zacementirao status najboljeg igraca playoffa ikada,vratio se nakon 3 godine u 19-63 ekipu koju je drzao na 26-23 do povrede kada su otisli na 5-17 bez njega,na drugoj strani ovaj drugi je u tim godinama presao u najvecu fransizu u Nba,ostao bez playofa sa originalnim timom,trejdovali celu ekipu za Dejvisa. Ove godine preokrenuli sezonu i ekipu trejdovima,gde su za prosecne igrace dobili extra pojacanja,to moze samo u lejkersima.

Don Serdjo

pre 1 godinu

Mislim da su se Kari i ekipa zasitili igranja u ovoj postavi...Klej je igra od sjaja do ocaja(vise ovo drugo), Grin je dosadio i bogu i narodu i nije vise toliko produktivan, ostali epizodisti su nesto slicno kao i Klej...ukratko, ekipa zrela za remont...zao mi je samo sto su izbacili Kingse...oni bi prosli Lejkerse...

фф

pre 1 godinu

42 slobodna bacanja su dobili Lakersi naspram 14 Woriorsa. 42 lične je 7 izbačenih igrača,a toliko ih Denver koristi. Kakve veze ovo ima sa sportom?

Ovo je najgori start na Marakani, godinama unazad

pre 1 godinu

Career shots to take the lead in the final 50 seconds of 4th Q/OT in the playoffs since 1997



LeBron James: 17-29 FG (58.6%)

Kevin Durant: 7-19 (36.8%)

Kobe Bryant: 7-23 (30.4%)

Manu Ginobili: 6-16 FG (37.5%)

Ray Allen: 5-13 (38.5%)

Stephen Curry: 0-14 FG (0.00%)

Russell Westbrook: 0-13 FG (0.00%)

Sinoc izaslo na ESPN.

Kakav majstor ove igre. Briljantna partija sinoc. Najbolji kosgeter u povijesti doigravanja je povećao svoj broj i dodatno se uvrstio na prvom mjestu najboljih kradljivaca lopte u povijesti doigravanja.

Bieber Strutz

pre 1 godinu

Denver ima sjajnu priliku za “osvetnički” plejof - u prvoj rundi Minesoti za poraz u poslednjem kolu pre nekoliko godina koji je direktno odlučivao o plasmanu u plejof, u drugoj rundi Finiksu za metlu od pre 2 godine, u finalu zapada Lejkersima za poraz u finalu zapada u bablu, i onda u finalu protiv Filadelfije, tj. Embida :)

Ivan

pre 1 godinu

Kljuc je katastrofalni klej tompson sa procentom suta od 15 posto i naravno bacanja lejkersa koji su za ovih 6 utakmica imali skoro 90 bacanja vise. I zaobidjite me sa “lejkersi ulaze u reket a ovi samo sutiraju za 3” i ostalim glupostima. Videcete koliko ce jokic bacanja imati…
Svakako prasi ovo jokara u 6 plafon.

Nba bruka

pre 1 godinu

Zasluzena pobeda lejkersa. Od trejda vestbrika sve se promenilo, fenomenalno odradjen trejd. Denver tesko da moze da parira lejkersi bolju i duzu klupu imaju.
(Mile, 13. maj 2023 11:20)

Koja normalna ekipa bi uzela Vestbruka?Nijedna! Samo sto se u Nba sve radi i sve je podredjeno da se udovolji samozvanom kralju. Dovodi koga hoce, kad neko ne valja trejduje se ocas posla iako tog igraca niko ne zeli, ali se uvek nadje tim koji mora da ga uzme da bi "kralj" bio zadovoljan. Sve je tamo marketing i zarada, a interes Nba je da "kralj" karijeru okonca prstenom pa makar na silu. Ko je pametan to je video jos na kraju sezone kada su Lal poceli da se guraju na silu u plej in.

Voja iz Stubline

pre 1 godinu

Za leflop sledbenika koji se uzbudio:
Odnos bacanja la-gs
1 29-6
2 17-16
3 37-17 (poluvreme 34-7 pa su kada su se lejkersi odlepili malo to upeglali u četvrtoj)
4 20-12
5 15-15
6 42-14
Sportski pozdrav.

znanje-imanje

pre 1 godinu

Kako beše, sad kad GSW ubaci u plej of mod? Istina Donte de Vićenco je dao sve od sebe i sprečio da bude sramotnih 40 razlike. Ali sveukupno teško mučenje. Stefa ne ide pa ne ide a Tompson i Pul baš loši. Tako da iako su i Lejkersi loši kako do pobede? Sudije nisu previše ni pomogle Lejkersima, ali su svakih 5 minuta uradile po neku nerazumnu odluku, čisto da se dojave "tu smo, nema potrebe al ako bude tu smo". Slobodna bacanja je logično da su više za Lejkerse ali je umesto 32-24 eto bilo 42-14...
Denver ima odličnu priliku, ima sopstvenu sudbinu ne toliko u svojim rukama koliko u svojoj glavi. Nema nekog opravdanja da ne dobijaju sa 25 razlike, pa da onda u NBA realnosti to ipak bude 5 razlike za njih. Lejkersi bukvalno nemaju go-trough igrača, pa iznuđeno imaju kolektivnu igru. Ali opet njima je glavni plej... Rivs?! Ne ni Rasel ne ni Šreder nego Rivs, pa LeBron. Koji je LeBron nakon blagog udarca po nosu ostao da leži minut, sve udarajući pesnicom po parketu, u svojoj neizmernoj patnji.
Taj je deo najopasniji: Holywood. Taj eN-Bi-wood. Inače igrački trebali bi Denveri da ih deru ko prvo poluvreme zadnji meč sa Feniksom.

Detektiv

pre 1 godinu

Bice jako jako tesko Denveru. Lejkersi su ozbiljan i dobar tim, u kome se ne radi samo o Jamesu i obrvi. Nije nemoguce, ali bice cudo ako Denver prodje.

VOSAK

pre 1 godinu

U sve četri dobijene sudije uništile GS sa bacanjima. Večeras Lejkersi 42 slobodna?? Sramota šta se radi.
(Voja iz Stubline, 13. maj 2023 08:14)


Reci da nisi gledao utakmice i da ne znaš košarku bez da nam to kažeš...
I ovo nakupi lajkove ovih casual fanova ...

vince carter

pre 1 godinu

@Roki Naravno da nije isto,jedan nikad nije prekino karijeru,nije prestao da trenira,presao je u najvecu fransizu u istoriji gde su mu doveli prajm superstara i jos gomilu iskusnih igraca. Dzordan se penzionisao 1998 jer je imao savrsen kraj,sut za titulu. Vratio se nakon 3 godine bez treniranja i ne u Lejkerse da juri titule vec u ekipu sa skorom 19-63. Cak i sa njima je imao pozitivan bilans 26-23 a onda je operisao koleno u tim godinama...5-17 bez njega. Mogao bi da pogledas kako je igrao protiv tadasnjih all stara koji su 2011 sa 34+ godina ubili Lebrona i supertim u finalu. Its not the same🙈

VOSAK

pre 1 godinu

U sve četri dobijene sudije uništile GS sa bacanjima. Večeras Lejkersi 42 slobodna?? Sramota šta se radi.
(Voja iz Stubline, 13. maj 2023 08:14)


Reci da nisi gledao utakmice i da ne znaš košarku bez da nam to kažeš...
I ovo nakupi lajkove ovih casual fanova ...

Dosadnjaković

pre 1 godinu

Mora Denver svaku da ima 20+ razlike da bi se obezbedio od Tonija Bradersa i njegovih. To je LAL šesti, sedmi i osmi igrač na terenu.

Mile

pre 1 godinu

Zasluzena pobeda lejkersa. Od trejda vestbrika sve se promenilo, fenomenalno odradjen trejd. Denver tesko da moze da parira lejkersi bolju i duzu klupu imaju.

JeRemija

pre 1 godinu

Lebron ispisao još jednu doktorsku disertaciju, 30-9-9 uz 71 % šuta iz igre u meču koji su Lejkersi morali da dobiju!
Čovek nije silio, razigravao saigrače kada je trebalo, sam završavao kada god se ukazala šansa...Jedini čovek sa tolikim IQ u celoj ligi je Jokić Nikola i tu se lista završava!

Da mi je samo znati šta se odigrava u glavi mog dobrog druga @vincecarter, jer treba sada da odluči za koga će da navija u Finalu:)
Da li za Lebrona, kojeg organski mrzi ili za Jokića, koga ne podnosi...Interesantna dilema.

palop

pre 1 godinu

U sve četri dobijene sudije uništile GS sa bacanjima. Večeras Lejkersi 42 slobodna?? Sramota šta se radi.
(Voja iz Stubline, 13. maj 2023 08:14)

Ja se plasim da ce tako biti i protiv Denvera...

VOSAK

pre 1 godinu

U sve četri dobijene sudije uništile GS sa bacanjima. Večeras Lejkersi 42 slobodna?? Sramota šta se radi.
(Voja iz Stubline, 13. maj 2023 08:14)


Reci da nisi gledao utakmice i da ne znaš košarku bez da nam to kažeš...
I ovo nakupi lajkove ovih casual fanova ...

Shomi

pre 1 godinu

Ne znam na koju foru mislite da su Lejkersi favoriti protiv Denvera?
Da nemaju najjaci lobi i da se to ne prenosi i na sudije bila bi metla. Šta kao bolje bi prošli od Finiksa. 4-1 za Denver jer će biti strašnog sudijskog kriterijuma na stetu tima iz Kolorada. Ali to će im biti dovoljno za jednu pobedu, eventualno dve, sve preko toga biće nezapamcena kradja...

Tutlo

pre 1 godinu

Lejkersi su u prednosti jer imaju Abdul dzabara i vilta cembrlena dok Denver sa jokicem, faridom i Ajversonom nema šta da traži pod košem.

maksa

pre 1 godinu

Bas me zanima da li denver ima sanse. Cvrstina odbrane lejkersa deluje zastrasujuce. A u napadu je prosto neverovatno da imaju igrace na klupi koji iskacu hacimura volker, rivs. Nemam pojma sta da mislim. Nisam optimista al navijam za Denver.

Nemanja

pre 1 godinu

Cuj Denver ima 0% sanse, koliko vi ne znate, ekipa koja je posle 82 utakmice bila prva nema sanse sa prednoscu domaceg terena da prodje ekipu koja je jedva dosla u plej in. Gde su jedva na produzetak izbacili onu jadnu Minesotu sa kojom se Denver posle igrao, pa su dobili Memfis koji jeste bio drugi ali im se povredio Adams, a Morent od hapsenja u autu a to je onda bas slaba ekipa i mrtvi GSW koji je takodje jedva u zavrsnici izborio plej of i koji cele sezone bas lose igra, desetak kola pre kraja cak su bili najgora gostujuca ekipa sa samo 3 pobede. Lejkersi se jesu digli malo u zavrsnici sezone ali daleko je to od kvaliteta Denvera. Posto ce sudije navlaciti za Lejkerse verovatno nece biti ciscenje od strane Denvera, ali ja ne vidim kako Lejkersi mogu dobiti 4 utakmice, jedina sansa im je eventualna povreda Jokica ili Gordona koji ce biti jako vazan odbrambeni sraf...

MPP

pre 1 godinu

DENVER JE

favorit !
Nema sumlje za mene. Denver SVE BOLJE igra . I kad su gubili igrali su na ivici pobede i poraza. Igru Denvera nemoguće braniti . Nikola je u NEVIDJENOJ FORMI(sad iskusan , "namazan",) , svestan i spreman , bez imalo nervoze i opterećenja. Denver igra odličnu odbranu , Nikola je napredovao u ovom segmentu ,Denver je napredovao u ovom segmentu. DENVER IDE NA PRSTEN , ovoga puta su konpletni , igraju dugo zajedno , Nikola doseže nevidjene brojke i igre , plus konstantno je dobar .
Prvi put ima odličan bekovski par , dugu klupu. Lejkersi su odigrali sjajno ali ....protiv Denvera moraju bolje i jače.
Veliki sam optmista jer Dever IMA SVOJU IGRU , Meloun je Veliki trener , savršeno je vodio tim , godinama "šrafio" delove mašine i sad ju je sastavio !
SAMO ZDRAVLJE GOSPODO SAMO BEZ POVREDE .
Jer Dever igra sve bolje i bolje. Jer je Meloun ispavio i ispravlja manjkavosti iz prošlosti. Prosto DENVER JE TIM na prvom mestu. Timska igra ....i PRVI PUT SE DEŠAVA DA BEZ JOKIĆA IGRAJU ODLIČNO , povečavajući razliku i bez njga. SVE je tu , sjajna ekipa sa Brusom (vrhunski bek), Poupom (igra kao nikad u karijeri), slažu se sa Jokićem NA JEDAN . Nikola je jedan od najvećih IKADA , i sad je došlo vreme za NAPLATU TOG KVALITETA . Iznenadjen sam sa energijom u odbrani , svi se ubiše u odbrani , trče i kidišu na svaku loptu , mladji su i brži. U tranziciji NEPOBEDIVI ... Svi elementi su tu....
Još 8 pobeda ....

Uživajmo .

Gde ja živim

pre 1 godinu

Splash brothers uprskali načisto. Stef i nekako, Klej nikako. Očajna serija. Izuzev druge utakmice nije ga bilo nigde. A kad motori ne rade, ne radi ništa. Pul izgubljen u prostoru i vremenu. Jedino se Luni nekako batrgao i nakupio skokova, ali sve ostalo jako slabo. Očajnu gostujuću sezonu su završili očajno. Sad mi još žalije što ovako anemični izbaciše Kraljeve.

Lejkersi vrlo ozbiljni. Imaju širinu u napadu, zaključavaju reket i u priličnoj su euforiji. Lebron diriguje, Rivs maestralan, Dejvis se nije preterano napadački cimao.

Biće prilično zaguljeno. Lejkersi kakvi god bili su projekat lige. A sad su još i podobri.

Ništa, moraće to Debeli da tambura :)

VOSAK

pre 1 godinu

U sve četri dobijene sudije uništile GS sa bacanjima. Večeras Lejkersi 42 slobodna?? Sramota šta se radi.
(Voja iz Stubline, 13. maj 2023 08:14)


Reci da nisi gledao utakmice i da ne znaš košarku bez da nam to kažeš...
I ovo nakupi lajkove ovih casual fanova ...

VOSAK

pre 1 godinu

U sve četri dobijene sudije uništile GS sa bacanjima. Večeras Lejkersi 42 slobodna?? Sramota šta se radi.
(Voja iz Stubline, 13. maj 2023 08:14)


Reci da nisi gledao utakmice i da ne znaš košarku bez da nam to kažeš...
I ovo nakupi lajkove ovih casual fanova ...

Jugoplastika

pre 1 godinu

Bice jako jako tesko Denveru. Lejkersi su ozbiljan i dobar tim, u kome se ne radi samo o Jamesu i obrvi. Nije nemoguce, ali bice cudo ako Denver prodje.
(Detektiv, 13. maj 2023 08:53)Denver je po svemu favorit

JPR

pre 1 godinu

Evo poceli su mitomani da lupaju..Cuj Denver igra najb odbranu.Sad uz napad i najb odbranu imaju..Ma nema ,nba nikad nije vidio ovako cudo od kosarke i kako denver igra.
(Mr_Melbourne, 13. maj 2023 08:18)

Evo ga, ekspert za mržnju i pisanje gluposti !!

day

pre 1 godinu

Ovom pobedom LBJ je i definitivno postao najbolji košarkaš 21-og veka!
Kos Srba nije omiljen jer se mnogo više oslanja na rad nego na talenat a težak rad se ne uklapa u životni san prosečnog stanovnika Srbije.
(Rastko, 13. maj 2023 10:10) 

Da si nam ziv i zdrav, on je odavno postao najbolji igrac ovog veka.

SAF

pre 1 godinu

Ocekivan rasplet dogadjaja, mnogo bolja ekipa prosla dalje. Warriorsi su bas teski za gledanje kda taj protok lopte ne radi kao sat i kada sutevi za 3 ne ulaze, plana B nema. Protiv Lejkersa im to nije dozovljeno te otuda i lagani prolaz Lejkersa. Bio bi jos ubedljiviji da se nisu utakmice igrale svaka 2 dana.... Sada serina protiv Denvera i Jokica pa da vidimo. Ima tu da prsti na sve strane

Milan

pre 1 godinu

@Pogan
Kada se dopušta udaranje po rukama, uletanje u putanju, guranje laktovima, naravno da vam jedino ostaje da šutirate za tri kako biste igrali košarku. Videli smo i sinoć da liga želi finale LAL - Boston kao najprofitabilnije po ligu. Ovi timivi imaju ogromnu prednost jer mogu da igraju prljavu odbranu koja neće biti sankcionisana prekršajima

D

pre 1 godinu

Bice tesko za Denver. LA dobro pokriven svuda. Cak i da Nikola nadigra AD, a verujem da hoce, treba zaustaviti Lebrona. LA ima i jaku bekovsku liniju. Sa druge strane Denver deluje uigrano i sazreli su. Ide ovo u 7 pa sta bude.

mojnemenito

pre 1 godinu

Džordan pred penziju ove stvari nije radio.. Respect za Kralja.
(Obrad, 13. maj 2023 08:37)

Nije ni mogao. Povukao se sa 35 pa se onda vratio sa 38 ipo, bas koliko sad ima Lebron i odigrao 2 sezone. Napraviti toliku pauzu pa se vratiti, jos tih godina kada sportisti nisu igrali kao danas dugo, sve je drugacije, nije uporedivo. Plus se vratio u tim koji nije imao sampionske ambicije.

Poznavalac

pre 1 godinu

GS toliko loše procente ima u play off-u da je očekivano da ih prosečan tim izbaci.
Ukoliko Denver bude zadržao statistiku iz serije sa Feniksom, biće 4-1 za Denver.

VOSAK

pre 1 godinu

42 bacanja za LeFlopa i ekipu.160 prema 80 u bacanjima u ovoj seriji puno toga govori o projektu lige zvanom LA. Da li ste primetili da sudije ni na 20 razlike oxigledne rikometaske korak rivsu pod kosem. ne sviraju. Objektivno, bolji tim je ispao.
(Hajde malo realnoari, 13. maj 2023 08:35)

Druže, GSW je skoro 50 trojki šutnuo, dal si realan da pričaš o slobodnim bacanjima gde su Lejkersi višestruko puta išli na obruč od GSW

Zum

pre 1 godinu

lebron i ekipa da odvale somborca od batina
(patrijota, 13. maj 2023 09:01)

To će i da se desi. Sudije će da dozvole iživljavanje nad njim, to je sigurno.
Pa mora kraljica da se približi nedodirljivom...

marko

pre 1 godinu

U nekom neobaveznom razgovoru sa ortakom pred sam pocetak PO sam rakao da LAL osvaja! On me je zacudjeno gledao i sad ne znam ni sam. Voleo bih da Denver "uzme" prvo "Zapad", pa na kraju i titulu. Ali...

Sabo

pre 1 godinu

Kakva je smejurija ovaj Nba,
(Admiral,

Kosarkaska asocijacija ne moze biti 'ovaj' a mozda ce moci, sve vas je vise. Sirite se ko ambrozija.

Banjaluka

pre 1 godinu

Koliko ljudi ne poznaju elementarne stvari kosarke to je nevjerovatno. Ovi sto pisu o procentima protiv Feniksa i sl. Kako ne shvatate da je duel Denver LA sasvim novi duel koji nema veze sa citavom sezonom ni sa jednim timom, znaci ide prilagodjavanje taktika jednih prema drugima, psiholoski efekat, umor itd...krece se od nule procenti do sada nisu relevantan pokazatelj, novi dan, novi mecevi. Lejkersi imaju jaci tim, a sad moze li Denver to pobijediti vidjecemo.

tata

pre 1 godinu

Voriorsi (basketaši)
Plan A: trpaj trojke
Plan B: nahebali smo ako ne prođe plan A
Pa naravno da su Voriorsi imali malo slobodnih bacanja kad samo udaraju spolja pa prošli kako i došli...
Nemoj da vas zavarava ova pobeda Lejkersa.
Denver za razliku od Voriorsa ima način kako da parira Lebronu i Dejvisu i to na mnoooogo više načina, ostali nas ne interesuju.
Laganih 2:0 u Denveru a onda idemo polako.
Da, Jokić će u ovoj seriji potvrditi svoju dominaciju i supremaciju u NBA ne samo kao centar.
Da

gopher

pre 1 godinu

Već se pomalo priprema teren ako Denver ispadne ( mislim da je Denver favorit 60/40 ) . Suci , liga , Elon Musk , CIA , Vatikan .. tako razmišljaju samo kukavice .. bude li Denver igrao na svojoj razini proći će , ali neće ni Lakersi skinuti gaće, treba ih nadigrati .. ali bit će teorija zavjere idućih 10ak dana koliko god hoćeš ..
(miro, 13. maj 2023 08:38)
Slažem se potpuno. Ali teorije zavere nekad nisu ni teorije. NBA se više puta pokazala praktično. Zaista je školski primer serija Lakers-Kings iz 2002. Utakmica 6 je za zatvor... da NBA nije privatna i da ih nije briga. Stern je kao glavnog sudiju postavio Dicka Bavettu, svog specijalistu za takve zadatke, i ovaj je odradio posao. Inače, NBA voli da igraju veliki gradovi... to je globalno, ali niko nije nameštao kao Stern.

tocka

pre 1 godinu

Najzalije mi sto nisu igrali jos jednu, da se dodatno zamore.
Ko god da je prošao nece biti lako Denveru, ali bar neće biti Drejmonda da kopa oči Jokiću.
Sa druge strane gledaćemo sudije koje će odma dati dva tri faula Jokiću zato što diše pored Dejvisa. I to nisu nikakve teorije zavere, ko ne veruje neka pogleda prošlo finale protiv Lejkersa, sudjenje je bilo komično. Ali mora se i protiv toga boriti, i ovog puta nadamo se i pobediti.

esco

pre 1 godinu

Thompson odigrao par kriminalno losih meceva. Iskreno prizeljkivao sam GS za DNV bas jer deluju kao da imaju problema.
Nista vreme je za vracanje duga, bar se tako nadamo.

Dragan Feliks

pre 1 godinu

GSW su ekipa koja živi i umire od šuta za 3 poena. Trojica glavnih šutera su u ovoj seriji imali 30% ili čak i manje u šutu za 3 poena. Uz to kada imaš samo po jednog igrača za pozicije 4 i 5 očigledno ti nedostaje visina za unutrašnju igru i primoran si da živiš od šuta. Vigins za nivo ispod prošlogodišnjeg, klupa mnogo tanja nego prošle godine,Klej u kanalu, Pul ne postoji čitav plej off, Kari i večeras Di Vićenco nisu dovoljni, jer su Grin i Luni pored Dejvisa praktično neupotrebljivi u napadu. Sa druge strane LAL nznatno bolji, LBJ za razliku od prvog dela sezone kada je jurio rekorde potpuno posvećen timu i još uvek(ne baš kao nekad )odličan, AD kada je zdrav jedan od najboljih igrača lige, Rasel i ovaj mali bek pogode koliko je potrebno, Vanderblit (večeras taktički van rotacije) igrač zadatka, a Hačimura, Volker i Šruder uvek dobar doprinos sa klupe. Protiv Denvera potpuno drugačija serija. LAL će se fokusirati da neutrališu Jokića (po mnogima samo AD to trenutno može) koliko mogu i to bi bilo pola posla. Sa druge strane Denver za razliku od GSW ima unutrašnju igru, igraće i na tempo, imaju prednost domaćeg terena, daleko bolju formu pojedinačno od GSW-a (Marej, KCP, B.Braun) a očekujem i dosta igre na Gordona i MPJ-a pod obručem kako bi maksimalno opteretili AD i LBJ u defanzivi. AD će svakako usporiti Jokića ali ne i u potpunosti zaustaviti i Nikola će u seriji biti dominantniji, a ako ostatak tima bude na nivou moja prognoza Denver nakon 5 utakmica u velikom finalu.

VOSAK

pre 1 godinu

Šta radi Lebron sa 38 godina jbt....
Ali na sve to meni je najveći x factor neverovatni Reaves, kao da gledam Bogdana i tako te naše igrače, preslikan stil, kao da je Evropljanin

tata

pre 1 godinu

Dejvis će rastaviti Jokića na masne lego kockice, po običaju.
Lejkersi lagano prolaze. Dejvis je uzeo Jokin broj. Ovaj je potpuno nemoćan protiv njega.
(Franko Gavrić Mlađi, 13. maj 2023 08:59)

Je si se uzbudio GaBriću iz Bačke ?

smeh

pre 1 godinu

Ovaj put nije sa druge strane bila neiskusna ekipa u vidu Sakramenta i odmah šampioni položili oružje. Najveći razlog je što su ostali igrači, koji su prošle sezone igrali odlično u najmanju ruku i bili jedan od najvećih faktora u osvajanju titule, ove godine loši. Sada kada Kari ili Tompson igraju loše nema nekog drugog da utrpa 20+ poena i reši pobednika i to je najveći razlog loših rezultata ratnika ove sezone. Sledi finale konferencije kao pre koju godinu, možda bude isto i na istoku, ali ovaj put su drugačije uloge na zapadu. Lejkersi nisu favoriti, Denver nije umoran posle 2 serije u 7 utakmica i nije većini prvo finale konferencije. Moguće je da će biti svih 7 utakmica ali ja bih rekao da će se završiti maksimalno u 6, kao sa Finiksom.

bskfan

pre 1 godinu

Lebron, AD, Rives, D'Angelo, Sruder, Hocimura, Volker, Vanderbilt, Beasly, Braun.

Interesantno je da su Lejkersi sinoc igrali u rotaciji od samo 7 igraca, sto je krace cak i od Denverove rotacije. Na kratak rok to deluje mocno ali ako se serija produzi - pobeduje tim sa duzom rotacijom.

Denverova startna petorka je bolja. Kad je Jokic na parketu Denver je uvek u plusu, bez obzira protiv koga igraju. Dakle, odlucice klupa. Protiv GSW-a Lejkersi su smanjili minutazu Vanderbiltu ali protiv Denvera mogo toga ce zavisiti od visine igraca u rotaciji.

Kada su dovodili Gordona pre dve godine, doveli su ga zbog Lejkersa. Dve godine nakon toga taj trejd moze da bude presudan, samo Denver nikako ne bi smeo da preforsira Gordona vec da minute podele Cancar/Nadji, a desetak minuta treba da dobije i Dzordan jer ce skokovi tu mozda odluciti pobednika.

Sve u svemu, Denver ima prednost domaceg terena tako da ako ne bude neke teske sudijske kradje - Denver ovoga puta rusi tradiciju i prolazi Lejkerse.

DukiNS

pre 1 godinu

Denveru možda više leže Lejkersi, samo se nadam da će sudijski kriterijum biti bolji po njih nego pre par godina u 'bablu'. Dejvis je ključ ove serije. Ako Jokić uspe da ga nadigra na obe strane terena, Denver dobija.

pejafan

pre 1 godinu

Jokic moze protiv Dejvisa bez problema...Kljucno ce biti zaustaviti Lebrona i naravno da Marej nastavi da igra pametno i Porter da se probudi u napadu sa racionalnim sutevima...Mislim da Denver dobija u 6 utakmica maksimalno...A na istoku i dalje mislim da ce Boston u finale...Kako odmice plejof,sve vise i vise mislim da Denver moze do titule...

Petar_kralj Delija

pre 1 godinu

Sa ovakvom odbranom moras da imaš 60% šut iz igre, a ne 30%, da bi pobedili.
Starac James još uvek im drži časove. Tompson iz igre 3 od 19, sramota.

poison

pre 1 godinu

Nugets in 6 kaže Stephen Noh
https://www.sportingnews.com/us/nba/news/nuggets-lakers-prediction-series-preview/nfmhot8ojwaam8wpqxgtzn5j

Nemanja

pre 1 godinu

Kad se samo setim kako su sudije najperfinijom taktikom pomogli Lejkersima u prvoj utakmici u bablu.. izmišljanjem ličnih grešaka Jokiču i to čak 2 u napadu prilikom borbe za poziciju da primi loptu.. 4 lične u prve 2 četvrtine..
mislim da ako se sad ponovi u nekoj isti scenario, ne treba da izlazi iz igre, jer oni ga baš zato i tovare, nego neka ga izbace sa 6. ličnih npr u trećoj četvrtini pa nek ceo svet vidi kradju na delu.. bez njega na terenu i onako ne mogu ništa..
naravno, pokrali su ih i u četvrtoj, da Denver ne izjednači na 2:2, ali to nije bilo perfidno, već baš onako brutalno u 4-5 situacija u poslednjoj četvrtini, od kojih je najupečatljivija bila ona kad je Lebron kao sekirom odvalio Mareja na polaganju u kontri po ruci i nikom ništa..

Pogan

pre 1 godinu

Sportski pozdrav.
(Voja iz Stubline, 13. maj 2023 09:13)

Obozavam kad ovako neki "ekspert" samo nabaca statistiku bez ikakvog konteksta i naravno momentalno zakljuci da je tendenciozno sudjenje u korist ekipe koja ima vise slobodnih bacanja. A to sto GSW ima 50 suteva za 3, naspram duplo manje LAL, to mu ne govori apsolutno nista.

jedan posmatrač

pre 1 godinu

Živeti i umreti od šuta za tri. To je bilo to, i uglavnom samo to od GSW sinoć. Počeli sa niskom postavom, AD ih lagano uništio pod košem i LBJ se razgoropadio, posle onda vraćaj Lunija koji je osim skoka potpuno bezopasan u napadu, ali bilo je kasno. Domaći su se već odlepili i rastrčali, i to je bilo to. GSW jednostavno nije više ekipa iz prethodnih godina, i njihova očajna uspešnost na gostovanjima ove sezone nije slučajna. Klej nije sila kao nekad, i previše ih košta taj njegov period u meču dok on ne proradi (ako uopšte i proradi). Pul nevidljiv (pogotovo u početku), i zaista nije jasno gde nestade toliko bitan igrač iz prošle sezone. Sa druge strane, Rivs, u svom prvom PO kao već mator, sjajno. Inteligentno, efikasno i super korisno za svoju ekipu.
Sudije nisu imale prevelik uticaj na igru (možda i zbog rezultata), što je zaista bilo za pohvalu, i možemo samo da se nadamo da će tako biti i u finalu. Jedina veća greška im je bila što su potpuno nepotrebno dali drugu tehničku i izbacili Šrudera, posle jasne provokacije Grina. Ne znam šta igrač treba da uradi ukoliko mu neko nabije loptu u lice. Šruder čak i nije odgovorio fizički već samo verbalno, što je valjda i neki očekivani minimum koji bi trebalo tolerisati u takvoj situaciji.
Kod Lejkersa LBJ najefikasniji uz sjajne procente (kad je ubacio onu prvu trojku, videlo se da će ga krenuti), ali u krajnje povoljnom okruženju, AD dominantan ali takođe u krajnje povoljnom okruženju, i sigurno mu neće biti ni približno slično u Denveru. GSW jednostavno nije imao pravi "matchup to catch up" i delovali su prilično nemoćno, pošto im je bila ostala samo ta jedna njihova opcija, a trojke su sinoć šutirali 13/48.
LBJ i AD su delovali maksimalno našpanovani, ali u vezi nekog predviđanja, ne znam da li se ovde iko seća poslednjeg meča u regularnom delu sezone između Lejkersa i Denvera kada je igrao zdrav AD, kao i na koji način ga je Jokić fino rešio. Očekuje nas pravo uživanje u finalu, samo da sudije to ne pokvare.
Inače, glavni utisak ovog i ne toliko zanimljivog meča mi je ipak čuvena LAL talija, nasmejani Džek Nikolson u prvom redu, što me je podsetilo na neka stara dobra vremena. Fli iz RHCP je takođe bio standardno tu, a one neke kokoške iz prvog reda bih ipak preskočio.

Bla

pre 1 godinu

‘Tako je ekipa koja je strepela da li će uopšte obezbediti mesto u plej-in turniru savladala najpre Memfis, a potom i Voriorse kojima je nanela prvi poraz pod vođstvom Stiva Kera pre velikog finala.’
Nije to ista ekipa. Sastav je drasticno promenjen posle all star vikenda.

Miroslav

pre 1 godinu

Kada se kaže GSW, prva asocijacija je šut za tri poena. Kari je u poslednje tri utakmice šutirao 9-39, ako se dobro sećam. Tri najbolja šutera, u poslednje dve utakmice imaju 12-55. Sa takvim šutom za tri, za njih je uspeh samo igranje plej ofa. U svakom slučaju, Lejkersima svaka čast, zasluženo idu dalje. Mislim da je Denver veliki favorit za plasman u veliko finale. Sve je na strani Denvera. Jedino su Lejkersi iskusniji, zbog Lebrona. Samo jedan podatak, Lejkersi su do sada izgubili 4 utakmice, i sve su završene velikom razlikom. Dok je Denver izgubio 3, i sve su bile tesne. To se ne dešava slučajno.

JPR

pre 1 godinu

Gledao sam skoro sve utakmice u plejofu i mogu vam sa sigurnoscu reci da postoji 0% sanse da Denver ode u finale. Jednostavno NBA liga ne sme da dozvoli Denveru da prodje jednog LeBrona. Bolji su tim od Warriorsa nema sta, čvršći jaci, ali 42 bacanja, tj generalno toliko bacanja za jednu ekipu u odnosu na ne Warriorse nego na sve ostale je smesno. Lejkersi ce u proseku imati 15 vise bacanja od Denvera na svakoj utakmici i ne postoji sansa da ih neko dobije u Los Andjelesu, znaci ne postoji. Tako da je ovo verovatno Lejkersi osvajaju, dobice i Denver i iz istoka bilo koju ekipu ispod 7 utakmica. Ipak je to sve tamo biznis, a LeBron je milijarder koga gleda Ilon Mask i ekipa. Tako je kako je.
(Stevica, 13. maj 2023 08:13)

Ne znam šta si ti gledao, ali izgleda da si i spavao ili pak se ne razumeš ! Slobodna bacanja su logična, Lejkersi ne šutiraju mnogo za tri, 26 pokušaja u ovoj utakmici, više idu unutra i na kontakt, dok GSW šutira ili za tri ili poludistanca, samim tim logično da imaju manje slobodnjaka kad ih i ne provociraju. To je sto se rtice igre, ato se tiče prestiža Lejersa videćemo, ipak se napokon i Denver pita !

маторац

pre 1 godinu

Нема сад Хауарда да се бије и провоцира Јокару. То је однело превагу прошли пут.

jedan posmatrač

pre 1 godinu

Koliko ljudi ne poznaju elementarne stvari kosarke to je nevjerovatno. Ovi sto pisu o procentima protiv Feniksa i sl. Kako ne shvatate da je duel Denver LA sasvim novi duel koji nema veze sa citavom sezonom ni sa jednim timom, znaci ide prilagodjavanje taktika jednih prema drugima, psiholoski efekat, umor itd...krece se od nule procenti do sada nisu relevantan pokazatelj, novi dan, novi mecevi. Lejkersi imaju jaci tim, a sad moze li Denver to pobijediti vidjecemo.
(Banjaluka, 13. maj 2023 09:34)

U skoro svemu se slažem sa tobom, pošto je zaista svaka PO serija priča za sebe. Finiks je već zaboravljen u Denveru, baš kao što će i GSW već sutra biti zaboravljen u LA, tako da ništa od već viđenog više nije toliko bitno, osim nekih generalnih utisaka, ali baš zato što su ti generalni utisci takvi, nikako ne stoji zaključak da Lejkersi imaju jači tim. Možeš možda napisati da su Lejkersi favoriti, iz raznoraznih razloga, ali nikako jači, pošto realno u ovoj situaciji kada je Denver po sastavu zdrav i nikad jači, a Lejkersi se pokrpljeni još uvek oporavljaju od perioda sa Vestbrukom, to izgleda samo tako i nikako drugačije.
A šta će biti na kraju, videćemo.

Vaske

pre 1 godinu

LA...glavna snaga im je dobra odbrana, dobra kontra i Lebronko.
Lebron ide u meso i traži faul...mora Nikola da se pazoli da brzo ne napravi 6 licnih

goran

pre 1 godinu

Očekivani prolaz za Lejkerse, Klej i Grin su zreli za penziju.Pul je tragično loš.Što se tiče finala zapada Denver je favorit. Verujem da će rutinski dobiti 1 meč, meč broj 2 će verovatno odlučiti celu seriju. Dejvis jeste sjajan defanzivac, ali on ne voli kontakt igru(sreća za njega što nema previše "petica" u ligi koji traže tako nešto ) i ne može fizički da parira Jokiću, tako da očekujte udvajanja,Lejkersi će sigurno puštati Gordona i ostavljati mu prostora koliko hoćeš. Sve isto kako su branili Grina... Porter mora da pronađe formu, vreme je. Naravno, biće jako važno kako će Gordon čuvati Lebrona. Ako Boston izbaci Filadelfiju verovatno će cela Amerika(osim ovih sa Floride i ovih iz Kolorada) navijati za finale Lejkersi / Boston što znači i loše suđenje za Majami i Denver.

Stark

pre 1 godinu

(Voja iz Stubline, 13. maj 2023 09:13)

Pogledaj koliko su Warriorsi sutirali za 3.

Oni slabo idu u reket i zbog toga mali broj bacanja dok LAL zivi od bullyballa.

Game

pre 1 godinu

Zakazan okršaj između Lebronovih i Jokarinih fanatika. Najbolje je da se tokom ove serije preskoči čitanje komentara, inače ode pritisak u tri lepe. 😂 Šalu na stranu, radujem se okršaju Jokić - Obrva, dva ubedljivo najbolja visoka igrača u ligi, kad je ovaj drugi zdrav naravno. Nek ode na 7 sedam meča, da uživamo u košarci.

Karlo Prvi

pre 1 godinu

Thompson nije mogao da pogodi more iz čamca. Pul - teška tragedija. Centarska pozicija za GS gotovo da ne postoji. I Karijev procenat šuta otišao dođavola. Sve u svemu, redovna sezona je ipak bila pokazatelj da je GS ograničena ekipa. Ne može se stalno očekivati da će Kari da pogađa sa 14 metara. Videćemo kako će se GS prilagoditi sledeće godine i kakve će poteze vući.

ups

pre 1 godinu

Kad u tekstu kažete "Tim iz Kalifornije" - na koji tim tačno mislite?
(U to ime, 13. maj 2023 08:48)

Valjda na GSW, pošto su iz prestonice Kalifornije! Nije?! Onda ne znam koji je kriterijum!
(Tata brada, 13. maj 2023 11:34)

Sacramento je prestonica Kalifornije!

JPR

pre 1 godinu

Thompson odigrao par kriminalno losih meceva. Iskreno prizeljkivao sam GS za DNV bas jer deluju kao da imaju problema.
Nista vreme je za vracanje duga, bar se tako nadamo.
(esco, 13. maj 2023 08:21)

Nije da deluju nego imaju problema, tokom cele sezone nisu imali konstantnost, o tome je govorio Barkli, zato je objašnjavao da ga ovi rezultati GDW i Lejkersa ne čude, previše osciliraju i jedni i drugi i to tokom cele sezone, samo sto Lejkersi imaju Dejvisa i ne oslanjanju svoju igru na prangijanje, dok GSW sve se svodi na to, sa Kriminalnim Klejom i Poolom, nocas i Wiggins… nema ko, a u reketu nemaju šta da traže.

Wllaxy

pre 1 godinu

Valjda na GSW, pošto su iz prestonice Kalifornije! Nije?! Onda ne znam koji je kriterijum!
(Tata brada, 13. maj 2023 11:34)

Poslednji put pad sam ja čuo prestonica Kalifornije je bio Sakramento...