Nova vest
Košarka

Subota, 08.04.2023.

11:45

Dalas je namerno ispao iz plej-ofa; Kid: Rečeno mi je da to uradim

Dalas Maveriksi neće igrati ni plej-in ni plej-of ove sezone.

Izvor: SN

Autor: SN

Dalas je namerno ispao iz plej-ofa; Kid: Rečeno mi je da to uradim
Foto: Tanjug/AP Photo/Tony Gutierrez

Košarkaši Dalasa su prethodne noći poraženi od Čikago Bulsa na domaćem parketu rezultatom 115:112 i tako matematički ostali bez mogućnosti da izbore doigravanje.

Kako je rekao Džejson Kid u pitanju je bila poslovna odluka koja je došla direktno od vlasnika Dalas Maveriksa, Marka Kjubana.

"Poslovne odluke su nekada teške, ali morate ih donositi. Mi se ovde trudimo da napravimo šampionski tim i odlučeno je da napravimo korak unazad. Ova odluka je došla od mojih šefova i rečeno mi je da ih ispoštujem. Verujemo Marku Kjubanu i Niku Herisonu, oni će sastaviti kockice i dovesti nas u poziciju da možemo da se borimo za šampionsku titulu i to je proces koji danas počinjemo", objasnio je Džejson Kid.

Kajri Irving nije ni igrao protiv Čikago Bulsa u pretposlednjem meču sezone, dok je Luka Dončić igrao tek 13 minuta i potom bio "zakucan" za klupu.

Zašto je Dalas ovo uradio? Morali su da budu van plej-ina da bi bili u poziciji da pik ostane u njihovom vlasništvu, a to su mogli samo porazom od Bulsa.

Njima je u interesu bilo da zadrže pik na NBA draftu, jer bi u slučaju da bude u Top 10 bio zaštićen i pripao njima, a u suprotnom otišao Nju Orleans Pelikansima pa makar bio i 11. pik.

Ovako su zadržali pik koji nije garantovano 10. već je moguće da bude i dosta bolje plasiran, što ćemo saznati kada se bude odredila "draft lutrija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve