Nova vest
Košarka

Sreda, 10.03.2021.

09:30

Centar Majamija izbačen iz tima zbog vređanja Jevreja

Centar Majami Hita Mejers Lenard izbačen je iz tima na neodređeno vreme zbog antisemitskih komentara.

Izvor: B92

Autor:B92

Centar Majamija izbačen iz tima zbog vređanja Jevreja
Foto: Profimedia

Rezervista prošlosezonskog finaliste NBA lige ostao je i bez sponzora nakon što se pojavio video u kojem on psuje tokom igranja video-igre.

Iz Majamija su saopštili da je Lenard isključen iz tima na neodređeno, zbog upotrebe antisemitskih psovki.

Dvadesetdevetogodišnji Lenard igrao je popularnu pucačku igricu, a nakon vulgarnih seksističkihkomentara, jednog igrača je nazvao "kukavicom" jer je pokšao da ubije njegov lik u igrici dodavši izraz "kajk" (kike) koji je uvredljiv naziv za Jevreje.

Video je snimljen u ponedeljak, ali nije privukao pažnju javnosti do utorka, nakon što je objavljen na društvenim mrežama.

Već do popodneva bio je najpopularnija tema na Tviteru u SAD. Dok je ovaj snimak kružio mrežama, Lenard je učestvovao u novoj sesiji igrice koju je promovisao i na svom Tviter nalogu koji prati skoro 200.000 ljudi.

"Čet" je uskoro bio ispunjen komentarima o Lenardovim uvredama, da bi se Lenard ubrzo isključio nakon što je dobio jedan poziv.

"Potreban sam suprugi. Upravo me zvala. Moram da idem, brate",
rekao je Lenard pre nego što se isključio.

Objava na Tviteru u kojoj je reklamirao prenos svog igranja je ubrzo izbrisan, kao i desetak ranijih snimaka sa platforme Tvič, koju koriste uglavnom "gejmeri".

Lenard se u utorak izvinio objavom na Instagramu, napisavši da "iskreno žali zbog upotrebe antisemitskih psovki tokom igranja".

Košarkaš tvrdi da nije znao šta znači reč koju je upotrebio, ali smatra da njegovo "neznanje o istoriji i koliko je uvredljivo za jevrejsku zajednicu nije izgovor i da je pogrešno".

Još nije poznato da li će i na koji način Lenard biti kažnjen od strane NBA lige.

Lenard je veliki obožavalac video-igara, što mu je donelo i tri sponzora u ovom delu industrije zabave. Sva tri sponzora su raskinula saradnju nakon ovog incidenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu