Nova vest
Košarka

Utorak, 24.05.2016.

08:17

Neumorni Reptorsi – Lauri i Derozan za 2-2!

Toronto Reptorsi izjednačili su u u finalu istočne konferencije na 2-2, pošto su i u drugom susreta pred svojim navijačima pobedili Klivlend Kavalirse – 105:99.

Izvor:

Autor:

Neumorni Reptorsi – Lauri i Derozan za 2-2!
Beta/AP

Domaćine je do trijumfa predvodio duo Kajl Lauri-Demar Derozan – ubacivši kombinovano 67 poena.

Reptorsi su ponovo odigrali sjajno u prvih 24 minuta u 'Air Canada Centru', na veliki odmor otišli su sa 20 poena prednosti, ali su gosti uspeli da se vrate i učine finiš izuzetno uzbudljivim.

Međutim, Kavsi su već početkom poslednje deonice prišli na svega poen zaostatka, ali su potom Lauri i Derozan ubacili 17 poena, od preostalih 20 svog tima, za potvrdu pobede kojom su se potpuno vratili u borbu za finale.

Naredni duel igra se u Ohaju u noći između srede i četvrtka, serija će se do kraja igrati u formatu 1-1-1, a u veliko finale će tim koji prvi stigne do četiri pobede.

"Ljudi su već računali da smo ispali, a mi volimo takve izazove", rekao je Derozan, a na njegovu izjavu nadovezao se Lauri, "Moramo da nastavimo, moramo da uzvratimo svaki put kada nam zadaju udarac. Ako to učine tri puta, mi moramo četvrti".

Lauri je pored 35 poena (10/13 za dva, 4/7 za tri) zabeležio i po pet skokova i asistencija, kao i tri ukradene lopte, dok je Derozan uz tri poena manje (14/22 za dva, 0/1 za tri) dodao i po tri uhvaćene lopte i uspešna dodavanja.

Dvocifren kod pobednika bio je još Demare Kerol sa 11 poena, Patrik Peterson dodao je devet, Kori Džozef osam, dok je Bizmark Bijombo upisao 14 skokova i pet poena.

"Sada se vraćamo kući, gde ćemo odigrati dosta bolje – siguran sam. Odigrali smo još jedno očajno prvo poluvreme, pa serija u samom finišu nije bila dovoljna", kratak je bio Lebron Džejms.

Upravo je 'Kralj' bio najefikasniji u timu Tajrona Lua sa 29 poena (10/13 za dva, 1/3 za tri), devet skokva i šest asistencija, ali je pravu podršku imao samo u Kajriju Irvingu – koji se zaustavio na 26 poena (8/14 za dva, 3/8 za tri), dodavši tome i šest asistencija, odnosno tri uhvaćene lopte.

Podbacio je Kevin Lav sa veoma lošim procentima šuta, ubacivši samo deset poena (2/7 za dva, 2/7 za tri), uz sedam skokova. Očajne procente imao je i Džej Ar Smit sa devet poena (3/12 iz igre), dok je Ričard Džeferson ubacio jedan manje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve