Nova vest
Sportovi na vodi

Subota, 19.05.2018.

14:15

Srebro za Grujića i Novakovića u Segedinu

Trećeg dana Svetskog kupa u Segedinu novu medalju za Srbiju osvojili su Nebojša Grujić i Marko Novaković.

Izvor: B92

Autor:B92

Srebro za Grujića i Novakovića u Segedinu
Foto: Kajakaški savez Srbije

U finalu discipline dvosed na 200 metara trofejna posada okitila se srebrom. U dramatičnom finišu kroz cilj su prošlu u vremenu 31.752 sekunde, odmah posle čamca Španije (31.429).

Aktuelni treći svetski sprinterski dvosed nastavio je tradiciju osvajanja odličja na najvećim takmičenjima.

"Prezadovoljni smo. Početak sezone kakav smo samo mogli da poželimo. Najbitnije je da smo zadovoljni trkom", rekao je Marko Novaković, "Cilj nam je bio trkanje sa Špancima, to smo i ostvarili. Odlučili su neki najsitniji detalji, izgubili smo za nijansu. Nemamo za čim da žalimo. Ovo je prava slika i odnos snaga a ne ono što se dogodilo na Olimpijskim igrama u Riju kada nismo pokazali sav potencijal".

Naši asovi su imali vremena da se oporave od kvalifikacione trke veslane u petak ujutru, s obzirom da su izborili direktan plasman u finale.

"Želeli smo da preskočimo polufinale koje bilo u subotu, ponovo ujutru, pa nismo hteli da se još jednom budimo rano. Značilo nam je što smo imali trku manje i više vremena za oporavak", našalio se Novaković.

Publika na punim tribinama regatnog centra u Segedinu je mogla da uživa u finalu najbržih svetskih dvoseda.

"Za razliku od petka i kvalifikacija kada smo teško pokrenuli čamac, sada smo odlično startovali. Imali smo dobar ritam i žestok duel sa Špancima. Pobedili su, čestitamo im ali potrudićemo se da im se revanširamo prvom prilikom", rekao je Nebojša Grujić.

Za tri nedelje, od 8. do 10. juna je Evropsko prvenstvo u Beogradu.

"Videli smo, otprilike, raspored snaga i trenutni kvalitet posada. Imamo vremena da se još bolje spremimo, budemo u formi za takmičenje koje nam je izuzetno važno. Za Segedin nismo mnogo sedali u dvosed, tek nekoliko nedelja. Nema puno slavlja i odmora, već posle vikenda počinju završne pripreme za Beograd", dodao je Grujić.

Bronzanu medalju u finalu dvoseda na 200 metara osvojili su Pjotr Mazur i Dorian Kličkovski (Poqska) rezultatom 32.268.

Srpski kajakaši su u subotu imali još dva finala. Milica Starović je bila deveta u jednosedu, a sestre Nikolina i Olivera Moldovan devete u dvosedu na 500 metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve