Srpski kajakaši bez olimpijskih kvota

Dve srpske kajakaške posade u dvosedima nisu uspele danas da izbore kvote za Tokio, nakon drugog dana programa takmičenja na Evropskim kvalifikacijama za OI.

Izvor: B92, Beta
Podeli
foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Ervin Holpert i Mihailo Subotić u dvosedu na 1000 metara trku je izveslao za 3 minuta i 33 sekunde, što im je donelo šesto mesto u finalu.

Trijumfovala je posada Mađarske, Kornel Beke i Adam Varga 3:21.96, koja je i izborila olimpijsku kvotu. Drugi kroz cilj su prošli Pžemislav Korsak i Rafal Rosolski iz Poljske 3:22.50, dok je treće mesto osvojila posada Norveške, Jon Amund Vold i Ejvind Vold 3:24.71.

Naša ženska posada dvoseda na 500 metara, Marija Dostanić i Kristina Bedeč takođe su kroz cilj prošle kao šeste u finalu, pošto su trku izveslale za 1 minut i 50.90 sekundi.

Olimpijska kvota pripala je nemačkom dvosedu u sastavu Sara Brusler – Melani Gebhart 1:48.94. Drugo mesto pripalo je Ruskinjama Nataliji Podolskajoj i Svetlani Černigovskajoj 1:49.26, dok su na trećem mestu završile Karolina Garsija Otero i Sara Usande iz Španije 1:50.30.

Prethodno je Bojan Zdelar finale jednoseda na 1000 metara takođe završio na šestom mestu.

Sutra u Segedinu počinje takmičenje u Svetskom kupu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.