Ukrajina penalima do četvrtfinala

Fudbalska reprezentacija Ukrajine plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

Izvor: Vladimir Novakoviæ

Ponedeljak, 26.06.2006.

23:45

Default images

Debitanti su posle penala bili bolji od Švajcarske rezultatom 3:0. Posle daleko najlošijeg meča na šampionatu, koji je završen bez golova posle 120 minuta, Švajcarci su se izbrukali katastrofalnim izvođenjem penala, pošto nijednom u tri pokušaja nisu savladali Aleksandra Šovkovskog.

Ukrajina u četvrtfinalu igra sa Italijom u subotu od 21 čas u Hamburgu.

Utakmica na Rajn Energi stadionu u Kelnu bila je izuzetno loša. Ukrajinci su počeli meč orijentisano na odbranu, iako su iz kontranapada napravili nekoliko prilika. Najbolju je posle desetak minuta imao Ševčenko, koji je pogodio prečku. Pre kraja poluvremena najbolji našpadač Švajcarske Aleksander Fraj osvetio mu se istom merom.

U drugom poluvremenu Ukrajina se malo otvorila, ali i dalje se nije igralo lepo, niti je bilo mnogo prilika. Cuberbiler je šampionat završio bez ijednog primljenog gola, a ekipe su krenule ka šesnaestercu ispod severne tribine.

Usledio je nastavak mučenja:

Andrej Ševčenko je šutirao dole levo, a Cuberbiler lako odbranio. Marko Štreler je poslao loptu po zemlji pravo u golmana. Artjom Milevski je dokazao da mu samopuzdanje ne nedostaje – izvođenjem „panjenke“ u najozbiljnijem mogućem trenutku – 1:0. Trankilo Barneta je uzeo veliki zalet i pogodio prečku.

Rebrov je konačno izveo konvencionalan penal na kvalitetan način, šaljući loptu desno poluvisoko – 2:0. Rikardo Kabanjas je izveo udarac jedva malo bolje od Štrelera – po sredini u golmana. Tačku na utakmicu stavio je Oleg Gusev.

Tako je tim, koji je odigrao najslabije od svih na prvenstvu u prvom kolu (0:4 sa Španijom) stigao do četvrtfinala, koristeći recept koji je do finala EP doveo selekciju do 21 godine.

Statistika sa utakmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: