30. kolo, PL: Liverpul – Junajted 4:0

Fudbaleri Liverpula savladali su Mančester junajted rezultatom 4:0 u zaostalom meču 30. kola Premijer lige.

Dobro došli
Zajedno ćemo pratiti najveću utakmicu u engleskom fudbalu između Liverpula i Mančester junajteda.

Meč počinje u 21 čas.
Kraj meča
90‘ Još tri minuta
89‘ Teško pada poraz Junajtedu
Nevernovatna dva starta fudbalera Junajteda. Najpre je Hanibal Medžbri dobio žuti, a potom i Bruno Fernandeš. Nesportski, u najmanju ruku.
85‘ Gol!
Salah stiže do drugog gola i možda i overava titulu najboljeg strelca. Prerano je za takve konstatacije, ali prvi pratilac mu je Son koji zaostaje pet golova na šest mečeva do kraja.

Asistenciju upisuje Žota, njegova druga u sezoni, nakon čega je Salah samo "bocnuo" loptu preko De Hee.
80‘ Izlazi Tijago
Verovatno i igrač meča. Fenomenalna partija španskog veziste. Na terenu je umesto njega Nabi Keita.
78‘ Liverpul privodi meč kraju
Nema velikih uzbuđenja na "Enfildu". U međuvremenu je u igru ušao Diogo Žota umesto Luisa Dijasa, ali se čini da "redsi" neće srljati u potrazi za novim golom.
68‘ Gol!
Treći za Liverpul, a strelac je ovog puta Sadio Mane. Asistent je Luis Dijas, pa tako sva trojica napadača Liverpula sada imaju po gol i asistenciju na ovom meču.
64‘ Najbolja prilika za Junajted
Ostao je Rašford sam pred Alisonom, ali je brazilski golman sprečio napadača Junajteda da smanji prednost. Sudija je naknadno signalizirao ofsajd, ali gol bi nakon VAR provere bio priznat jer ofsajda niej bilo.

Foto: Profimedia
55‘ Prvi šut Junajteda
Debelo više od polovine meča je trebalo igračima Junajteda da šutiraju ka golu Alisona. Sančov šut nije ugrozio Brazilca, ali se piše u statističke kategorije. Ujedno i prvi šut u okvir gola.
49‘ Junajted počeo ofanzivno
Izborili su gosti i korner, ali sada već Liverpul uspostavlja kontrolu. Čini se da "redsi" igraju koliko im treba, ali svakako da bi sigurniji bil kada bi postigli bar još jedan gol.

Inače, zanimljiv je podatak da su tokom prvih 45 minuta Tijago i Van Dajk razmenili gotovo 20 više pasova nego čitav Junajted (111 vs. 92).
46‘ Počelo je drugo poluvreme
Kasni nastavak
Probelem sa audio opremom ima glavni arbitar na meču Martin Etkinson.
Menja Rangnik
U igru ulazi Džejdon Sančo umesto Fila Džonsa. Bez promena kod Liverpula.
Junajtedovi navijači makar nisu izgubili smisao za humor
Nakon drugog gola Liverpula gostujući navijači su zapevali "We said Ten Haag, not Ten Nil...".
Sjajno poluvreme za Tijaga – ovacije sa tribina
Poluvreme
45‘ Igraće se još minut

Foto: Profimedia
44‘ Dijas sve više veruje u sebe
Sjajan je posao Liverpul odradio kada je doveo Dijasa iz Porta prošle zime. Kolumbijac je progresivno sve bolji, što je krunisao golom na ovom meču. Čini se da je sve slobodniji u igri, a o tome svedoči udarac iz velike udaljenosti koji nije previše zabrinuo De Heu.

To je deveti udarac domaće ekipe, protivnik nema ni jedan.
Salah prvi od Ozila
Egipćanin je drugi fudbaler u istoriji koji je postigao i asistirao po najmanje gol u obe utakmice protiv Junajteda. Pre njega je to uradio samo Mesut Ozil kojem je to uspelo u sezoni 2015/16.
35‘ Poništen gol Liverpula
Potpuno opravdan zbog toga što je Luis Dijas ostao u dubokom ofsajdu nakon odbitka od Fabinjovog šuta.
A u međuvremenu...
Na utakmici Fulama strelac je bio mladi Fabio Karvaljo, novo pojačanje Liverpula koji će se timu pridružiti na leto. Strelac na meču sa Prestonom je bio i srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović, a njegov pogodak pogledajte ovde.
22‘ Liverpul duplirao prednost!
Strelac je Mohamed Salah koji je napokon prekinuo post bez gola. Njegov 21. gol u sezoni!

Kakva akcija "redsa", razmenili su nekoliko pasova nakon čega je lopta stigla do Manea koji iz prve šalje maestralan pas ka Egipćaninu. Totalni fudbal!
15‘ Na terenu samo jedan tim
Liverpul dominira na ovom meču. Ne dozvoljavaju protivniku trenutak predaha. Gotovo da je pitanje vremena kada će postići drugi pogodak.

Čak 71 odsto poseda ima ekipa Jirgena Klopa.
10‘ Pogba ne može da nastavi
Teško se kreće francuski vezista dok izlazi iz igre. Na terenu je umesto njega Džesi Lingard.
7‘ Aplauz za Ronalda
Svi prisutni tapšu na "Enfildu" u znak podrške fudbaleru Junajteda Kristijanu Ronaldu kojem je preminula beba.

Odjekuje stadionom čuvena himna "redsa".
5‘ Gol!
Rano vođstvo Liverpula, nakon ili sjajne kontre ili katastrofalne odbrane Junajteda. Probio je Salah po desnoj strani i bio prebrz za ofsajd zamku koju su postavljali defanzivci "crvenih đavola".

Prebrz je bio i Luis Dijas kog je Salah uposlio i stigao do 12 asistencije u sezoni čime se izjednačio sa klupskim kolegom Trentom Aleksanderom Arnoldom. Desni bek Liverpula je nakon gola ušao u obračun sa Davidom De Heom jer je želeo da uzme loptu.
4‘ Poigrava se Alison
Karakterističan dribling golmana Liverpula. Tako voli i njegov brazilski kolega iz Sitija Ederson. Međutim, Zek Stefen, Edersonova zamena, je pokušao u polufinalu FA kupa da imitira obojicu, pa znamo kako se to završilo.
1‘ Krećemo
Početni udarac su izveli fudbaleri Junajteda.
Sećate se dečaka koji je dodao loptu Arnoldu protiv Barse?
Postigao 40. gol u sezoni
Aplauz u sedmom minutu
Obe navijačke frakcije će aplaudirati u sedmom minutu u skladu sa brojem koji Kristijano Ronaldo nosi na dresu.
Poznati sastavi
Poznati sastavi
Trenutno stanje na tabeli
Standings provided by SofaScore LiveScore
Ovako je to izgledalo poslednji put
Ralf Rangnik, trener Junajteda:
"Klop je jedan od najboljih, ako ne i najbolji trener. I ne samo sada nego u poslednjih nekoliko godina. Nije se ništa sluèajno dogodilo. Liverpul je od njegovog dolaska doveo prave igraèe i prodao igraèe koji mu nisu trebali. Zato su sada tu gde jesu. Što se nas tièe, isto je kao što sam rekao i posle meèa sa Norièem, moramo da budemo èvršæi, da pronaðemo pravi balans u onome šta radimo kada imamo loptu i da bduemo veoma svesni onoga što moramo da radimo u odbrani. Moramo da budemo kompaktniji, agresivniji, više okrenuti lopti, ali da u isto vreme budemo svi iza lopte.“
Jirgen Klop, trener Liverpula:
"Ako dopustimo Junajtedu da radi šta želi, napraviæe nam ogromne probleme. Moramo da budemo u adekvatnom raspoloženju za borbu za tri boda. Koga zanima što smo mi u trenutno boljoj formi, to se brzo menja. Oni isto žele tri boda – moramo da budemo besni, ali u pozitivnom smislu, pohlepni. Kao da imamo nula bodova i da nam tri boda trebaju za život, takav mora da nam bude stav.“
Tužne vesti uoči meča
Golovi zagarantovani?
 Dijas 5, Salah 22, 85, Mane 68
  LIV   MAN  
  4 : 0  

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: