Liga kup: Mančester junajted - Mančester siti 0:2 (0:0)

Fudbaleri Mančester sitija plasirali su se u finale Liga kupa Engleske pošto su kao gosti u gradskom derbiju pobedili Mančester junajted sa 2:0 (0:0).

Dobrodošli!
Kraj meča! Mančester siti je u finalu
Meč je završen, Siti je pobedio sa 2:0! Zaslužena pobeda tima Pepa Gvardiole koji je bio bolji i konkretniji od domaćina, koji je i ovog puta pao na polufinalnom stepeniku.
90' Tri minuta produžetka
Etkinson je pokazao da se igraju tri minuta nadoknade...
88' Finiš meča, Siti završava posao
Kao da se i Mančester junajted pomirio sa realnošću, i ove godine takmičenje u Karabao kupu završavaju u polufinalu i porazom od istog rivala.
83' Goooooool!
Siti vodi sa 2:0!

Posle kornera, loša intervencija odbrane Junajteda, lopta je na nekih 18 metara od gola došla do Fernandinja koji je preciznim udarcem poslao u desni donji ugao!
82' Izblokiran De Brujne
Šo je napravio grešku, lopta je došla do De Brujnea koji je šutirao, ali ga je Lindelef izblokirao.

Foto: EPA-EFE/Shaun Botterill
79' Rodri na terenu
Izmena i u Sitiju, Mareza je na terenu zamenio Rodri.
77' Žuti za Kansela
Koškanje Šoa i Kansela, sudija Etkinson je pokazao žuti karton igraču Sitija. Utisak je da je mogao da uradi to i sa igračem Junajteda.
75' Prva izmena u Junajtedu
Solskjer vrši izmenu, umesto Skota Mektominija igraće do kraja Mejson Grinvud.
72' Opet promašaj Bruna
Pogba je uposlio Bruna Fernandeša, imao je Portugalac prostora, šutirao je sa nekih 14 metara, ali mu je lopta prešla preko noge i prilika je propala. Ostaje 0:1.
65' Pokušao i Bruno
Bruno Fernandeš je prilično tih ove večeri. Sada je uputio udarac u okvir gola, ali je to bio lak posao za Zaka Stefena.
64' Marsijal u prilici
Umalo da Junajted izjednači. Marsijal je sve dobro uradio i kada je želeo da asistira Rašfordu, uleteo je Dijaz i izbacio looptu u korner. Posle kornera, Hari Megvajer je pokušao glavom, ali je bio neprecizan.
62' Sjajan udarac Mareza!
Novi nalet Sitija, pokušao je Rijad Marez sa 20 metara, lopta je išla pod prečku ali je Henderson vrhom prstiju izbacio loptu u korner.

Foto: EPA-EFE/Shaun Botterill
57' Nova šansa za "građane"
Opasna kontra Mančester sitija, imali su "pet na tri", Foden je centrirao, Sterling zahvatio loptu glavom, ali je Henderson odbranio.
53' Odličan pokušaj Kansela
Šut je oprobao i Kanselo, ali je lopta za malo završila iznad prečke gola Mančester junajteda.
50' Gooooool! Siti vodi!
Prekid sa leve strane, ubačena je lopta u peterac Junajteda, Stouns je bio na pravom mestu, uspeo je da loptu sa nekoliko metara ubaci u mrežu domaćina - 0:1.

Zanimljiv podatak, ovo je bio prvi udarac u okvir gola za Siti i postignut je pogodak.
Počelo je drugo poluvreme
Krenuo je drugi deo meča na Old Trafordu. Nema promena u sastavima oba tima.
Kraj prvog dela
Završeno je prvo poluvremena na "Old Trafordu", nema golova.

Siti je bio opasniji i konkretniji, igrali su visok presing koji ne odgovara domaćim igračima, ali sve u svemu po jedna velika prilika na obe strane. Nadajmo se da će biti još više uzbuđenja u nastavku.
45+1 Pokušaj Mareza
Rijad Marez je pokušao udarcem sa preko 25 metara da iznenadi Džordana Hendersona, ali je lopta za metar prošla kraj leve stative.
41' Sporiji finiš prvog dela
Nema uzbuđenja u poslednjih nekoliko minuta. Siti vrši visok presing na polovini protivnika, Junajted nastoji da izvuče loptu na drugu polovinu, sve u svemu, malo od domačeg tima.

Foto: EPA-EFE/Peter Powell
34' Udarac Mektominija
Pokušao je Skot Mektomini da sa 25 metara iznenadi golmana Sitija Stefena, ali je lopta završila iznad prečke.
32' Junajted uspostavio kontrolu igre
Imali su igrači Junajteda problem da kontrolišu igru i posdd lopte, a li u poslednjih nekoliko minuta čini se da su uspeli u tome. Posle žestokih napada Sitija, konačno su na polovini protivnika.
Poništen pogodak Fodena
25' Šansa za Rašforda!
Markus Rašford je imao sjajni šansu, usledio je udarac sa nekoliko metara, ali je Dijaš u poslednji čas izblokirao udarac i sprečio pogodak!
24' I Fodenov gol poništen!
Odličan pas De Brujnea, izbacio je Fodena pred gol Junajteda, ovaj je savladao Hendersona, ali... Nema gola! Opet je dosuđen ofsajd!
17' Siti ofanzivniji
Utisak je da je Mančester siti krenuo odlučnije i ofanzivnije. Malo je nedostajalo da već povedu. Junajted je poznat po uspavanom početku, ova stativa De Brujnea mora da im bude upozorenje.
12' De Brujne - stativa!
Sjajna akcija Sitija, usledio je odličan udarac Kevina de Brujnea koji je pogodio stativu! Velika sreća za Junajted.
5' I Gundgoganov gol - ne važi!
Još jedna situacija kada su sudije presudile da je bio ofsajd. Ovog puta na drugoj strani, Ilkaj Gundogan je postigao gol, ali je bio ofsajd.
3' Rašfordu poništen gol
Buran početak meča na Old Trafordu. Prvo je Markus Rašford postigao gol u trećem minutu, ali je poništen zbog ofsajda.
 Stouns 50, Fernandinjo 83
  MUN   MSI  
  0 : 2  

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: