Uživo: Mančester siti - Mančester junajted

Fudbaleri šampiona Engleske Mančester sitija u velikom gradskom derbiju dočekuju tim Mančester junajteda. Izabranici Pepa Gvardioler imaju devet bodova prednosti nad rivalom, koji je neporažen u četiri uzastopne prvenstvene utakmice.

 D. Silva 12', Aguero 47', Gundogan 86' - Marsijal 58p'
  MC   MU  
  3 : 1  
90+3 Kraj susreta
Mančester siti je pobedio. Bilo je to još jedno sjajno izdanje Gvardiolinog tima koji je zasluženo izašao kao pobednik iz 177. okršaja dva tima.
90' - Siti rutinski privodi meč kraju
Slavlje navijača Sitija je u toku, nalaze se pred velikom pobedom.
86' - Goooooool! Gundogan!
Dug i strpljiv napad Sitija. Više od dva minuta su rastezali odbranu Junajteda, potom je usledila lopta u srce šesnaesterca gde je bio Gundogan i bez po muke je zatresao mrežu!
84' - Očajnički pokušaji Junajteda
Mančester junajted pokušava da dođe do prilike nekoliko minuta, ali bez uspeha. Ostavljaju dosta prostora za kontru, Siti to za sada ne koristi.
80' - Siti rutinski kontroliše utakmicu
Mančester siti diktira svoj ritam u finišu meča. Lopta je u njihovom posedu, vremena za goste je sve manje, a pri tome moraju da misle o odbrani svog gola.
75 - Gudogan na terenu umesto Aguera
Izmena i kod domaćina, Serhija Aguera zamenio je Ilkaj Gundogan. Prethodno je u brzoj kontri Liroj Sane loše šutirao, lopta je završila visoko preko gola.
73' - Dvostruka izmena u Junajtedu
Poslednji pokušaj Murinja da nešto promeni. Izveo je sa terena Andera Ereru i Markusa Rašforda, ubacio je Huana Matu i Aleksisa Sančeza.
Lukaku posle 30 sekundi iznudio penal
Podatak kaže da je Romelu Lukaku na terenu bio samo 30 sekundi kada je iznudio penal.

Photo by Martin Rickett/PA Images via Getty Images
70' - Opet šut Fernandinja
Sada se Brazilac Fernandinjo bolje namestio na šut, na nekih 18 metara, ali i De Hea je ponovo siguran.
Kao krdo mustanga...
Napad Manèester sitija deluje kao "krdo mustanga". Neukrotivi, brzi.... Nema tog "lasa" igraèa Junajteda koji može da pohvata Sanea, Davida i Bernarda Silvu, Sterlinga i Aguera. Ta razlika u brzini je kljuèna izmeðu dva tima. Murinjov tim jednostavno u tom segmentu ne može da im parira.
67' - Fernandinjo oprobao šut
Fernandinjo danas odlièno diriguje igru Sitija iz sredine, a sada je oprobao šut sa distance, De Hea hvata loptu.
64' - Napad je najbolja odbrana
Mančester siti ne želi da igra ulogu koja mu ne leži. Otuda opet kreću u napade imajući na umu ono staro da je "napad najbolja odbrana".
62' - Sane na terenu
Liroj Sane je u timu Mančester sitija zamenio Rijada Mareza.
61' - Junajted kreće odlučnije
Gol kao da je dao nadu igračima Mančester junajteda, pa sada odlučnije kreću ga golu Sitija, koji je dominirao u prvih sat vremena utakmice.
58' - Marsijal pogodio!
Antoni Marsijal je izveo najstrožu kaznu, rutinski je savladao Edersona - 2:1. To mu je bio gol na petom uzastopnom meèu u Premijer ligi.
57' - Penal za Junajted!
Samo što je taknuo loptu, Romelu Lukaku, oborio ga je golman Ederson. Sudija Tejlor je dosudio jedanaesterac.
56' - Lingard izašao, na terenu Lukaku
Prva izmena u timu Junajteda. Izašao je Džesi Lingard, umesto njega igra Belgijanac Romelu Lukaku.
Aguero briljira
Serhio Aguero je bio direktno ukljuèen u 23 gola Sitija na poslednjih 14 meèeva ekipe na domaæem terenu. Pogodio je protiv Junajteda u ligaškom meèu prvi put od 2015. Uz to izjednaèio se sa Vejnom Runijem sa osam golova u derbiju Manèestera.
50' Panika u kaznenom prostoru Junajteda
Mančester siti se igra sa Junajtedom. U svakom napadu domaćina oseti se velika panika u zadnjoj liniji Murinjovog tima. Prosto, ne znaju od koga preti veća opasnost.
48' - Goooooool Aguero pogodio!
Sitijev blickrig! Greška Lingarda na sredini terena, igrači Sitija su krenuli u brzu kontru, Marez i Aguera su izmenjali duple pasove, a Argentinac je oštrim udarcem sa sedam osam metara pogodio cilj za velikih 2:0!
Počelo je drugo poluvreme
Krenuo je drugo poluvreme mančesterskog derbija, za sada, nema izmena.
45' - Poluvreme, domaćin zasluženo vodi
Kraj prvog poluvremena, Mančester siti prema svemu što je pokazao ima zasluženo vođstvo. Junajted gotovo bez ijedne prave prilike, svedeni su na nekoliko poluprilika koje neće zabrinuti Pepa Gvardiolu.
44' - Aguero za malo zakasnio
Serhio Aguero je bio u prilici, dosuše nešto iskosa sa leve strane, utisak je da je malo zakasnio, otuda je pogodio samo spoljni deo mreže.
42' - I Šo "požuteo"
Opravdan žuti karton za levog beka Junajteda, Luka Šoa.

Photo by Martin Rickett/PA Images via Getty Images
Matić opet bez makovog cveta na dresu
Svi igrači na dresovima imaju simbol, cvetić divljeg maka, osim Nemanje Matića. On je to odbio da nosi iz već poznatih razloga, koje je sam objasnio protekle nedelje.
39' - Pokušaj Marsijala izblokiran
Antoni Marsijal je ušao u kazneni prostor Mančester sitija, šutirao je iskosa sa 15 metara, ali je odlično izblokiran.
I Ferguson prati meč iz VIP lože

Photo by Mike Hewitt/Getty Images
34' - Marsijal loše primio loptu
Jedan od retkih napada Junajteda. Šo je pronašao Marsijala u kaznenom prostoru, ali Francuz se spetljao, loše je primio loptu i prilika je propala.
33' - Žuti karton za Bernarda Silvu
Bernardo Silva je sapleo Markusa Rašforda sa leđa, za sudiju Tejlora lak zadatak, pokazao je javnu opomenu igraču domaće ekipe.
Strahovit presing "građana"
U momentu kada igrač Mančester junajted ima loptu, naročito na svojoj polovini, oko njega se za tili čas stvori dva ili čak tri igrača Sitija! Otuda, gosti jako teško uspevaju da iznesu loptu i prave greške.
27' - Junajted traži rešenje
Nekoliko minuta u kojima su gosti imali loptu. Pokušali su prodorom sa desne strane, centrirao je Jang ali Ederson je uhvatio loptu.
26' - Pokušaj Smolinga glavom
Mančester junajted je trenutno bezopasan. Pokušali su centaršutem sa desne strane, skočio je Kris Smoling i šutirao glavom, lopta je završila preko prečke.
25' - Jedanaest pasova za 12 minuta
Bizaran podatak, u momentu kada je David Silva zatresao mrežu u 12. minutu, ceo tim Junajteda imao je svega 11 kompletiranih dodavanja!
Silva uključen u sedam od poslednjih osam golova Sitija
Silva treći put uzastopno
David Silva je po prvi put u dresu Sitija postigao gol na tri uzastopna meča. Igra u velikoj formi.
16' - Prvi korner za Junajted
Moraju i gosti da uzvrate. Rašford je izveo korner, stvorila se gužva, ali Siti je nekako otklonio opasnost.
14' - Gvardiolin tim igra u šestoj brzini
Mančester junajted ima silne probleme sa silovitim naletima domaćina. Gvardiolini igrači igraju velikom brzinom, Murinjovi igrači to ne mogu da isprate i otuda Sterling, David Silva i Aguero lako dolaze u priliku da ugroze Davida de Heu.
12' - Gooooooooool! Siti vodi!
Ofanziva Sitija se isplatila. Sterling je centrirao sa leve strane na drugu stativu, lopta je vraćena u peterac, a David Silva je lagano savladao Davida de Heu! Zasluženo vođstvo šampiona, barem prema prikazanom na startu meča!
8' - Prvi korner za "građane"
Nema pardona, Mančester siti svim silama je krenuo ka golu protivnika. Napadaju sa svih strana, iznudili su prvi korner.
4' - Šutirao i Fernandinjo
Siti odmah kreće u ofanzivu. Pokušao je sa 25 metara i Fernandinjo, ali je bio neprecizan.
2' - Pokušaj Bernarda Silve
Siti je odmah pripretio. Loptu je na dvadesetak metara od gola primio Bernardo Silva, poveo je korak dva i potom snažno šutirao, ali lopta je otišla kraj leve stative gola Junajteda.
Murinjov jubilej, 300. meč u Premijer ligi
Počeo je susret!
Utakmica je počela, sa centra su krenuli igrači mančester sitija.
Počast žrtvama Prvog svetskog rata
Na teren je unet venac kojim je odata počast poginulim bvojnicima u Prvom svetskom ratu. Naravno, neizbežan je i znak divljeg maka, sveprisutan kada se obeležava Dan primirja.
Dobrodošli!
Gvardiola ili Murinjo, pitanje je sad..
Pep Gvardiola i Žoze Murinjo ulaze u još jedan veliki okršaj. Prošle sezone su izmenjali pobede, Siti je slavio kao gost protiv Junajteda, a Junajted je proletos pobedio na "Etihadu". Uzbuđenja se tek očekuju...
Junajted bez povređenog Pogbe
Kada je reč o timovima, Mančester siti je bez većih problema. Kod gostiju Romelu Lukaku je na klupi, ali neće igrati Pol Pogba. Žoze Murinjo je rekao da je razlog njegovog izostanka povreda. Kaže da se Francuz povredio na treningu u Torinu uoči meča sa Juventusom.

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: