Superkup: Nemačka – Srbija 56:83

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je Superkup u Hamburgu savladavši Nemačku u finalu rezultatom 83:56.

 13:24, 18:14, 10:27, 15:18
  NEM   SRB  
  56 : 83  
Kraj!
Mirno, rutinski Srbija privodi posao kraju. Dobili su i neki igrači sa manjom minutažom priliku, a Jokić je dominirao, pa otišao da odmori sredinom treće deonice, a tačku na ovu utakmicu stavili su Simanić trojkom i Marinković zakucavanjem. Odlična uvertira "orlova" pred meč sa Grčkom 25. avgusta

Na kraju, 83:56 za Srbiju
38' Nemci izveli prvo bacanje!
Micić i Simanić pogađaju po dva bacanja, Nemci nastavljaju da promašuju, pa tako Jalou ne pogađa nijedno bacanje... Ovo su, inače, bila prva bacanja za Nemce večeras.

Ostaje 51:76.
36' Nemci smanjili zaostatak
Dobar protok lopte ima u ovim trenucima Srbija, ali ne uspeva da realizuje šuteve iz solidnih pozicija. Na drugoj strani idu poeni Šilinga i Kremera, pa su "panceri" sada na "samo" -21...

Photo: Michael Schwartz/dpa
34' Srbija odrađuje posao
Utisak je da je Milutinov bez premca najbolji igrač Srbije posle Jokića večeras, a to potvrđuje na obe strane terena. Lo upisuje drugu trojku i smanjuje prednost "orlova", a Kuridža pravi faul u napadu... (46:72).

Vraća se u igru Micić, a umesto Milutinova u igri je Ristić, što znači da je najverovatnije to-to od Jokića.
32' Raste prednost "orlova"
Milutinov beleži nove poene, odgovara Vejler-Beb, ali tu je Kuridža da pogodi svoju prvu trojku (43:70).
Kraj 3. četvrtine
Marinković se zaleteo i promašio, ali zbog toga imamo prvo put-bek zakucavanje večeras - Milutinov upisuje deseti poen! Zenfelder ne pogađa trojku, Marinković uzvraća istom merom, ali onda zakucava u kontri posle još jedne fantastične odbrane Jaramaza i asistencije Davidovca (41:62).

"Orlovi" su uspeli da se odbrane, a onda i da mirno organizuju poslednji napad treće četvrtine.

I konačno trojka Marinkovića! 41:65.
28' Srbija se dodatno "odlepila"
Marinković polaže u kontri, Milutinov ponovo pogađa unutar reketa, a Lučić izvlači faul i ubacuje oba bacanja. Srbija igra sjajnu odbranu u ovim trenucima i to se može videti u rezultatu.

41:58!
25' Fantastična igra "orlova"!
Trojka Holaca, ali Micić uzvraća istom merom i sada ima deset poena. Ipak, Obst nastavlja da rešeta i sada ima četiri trojke, odnosno 12 poena čime je prvi dvocifreni u svom timu (39:48).

Ponovo dobro prodire Micić i dolazi do 12 poena, zatim se baca za loptu i krade je, a u kontri Jokić ostavlja Kalinića potpuno samog i idemo na novi tajm-aut Nemaca.

39:52!

Photo: Michael Schwartz/dpa
23' Jokić je nezaustavljiv
Jokić je u trećoj deonici sjajan i defanzivno, a o napadu ne moramo da govorimo. Ovog puta spušta loptu u dribling sa trojke i poentira u stilu beka uz faul.

22 poena ima Jokić, Srbija vodi 12 razlike (33:45).
22' Nešto sporiji ritam
Nekoliko promašaja, a onda lep koš Jokića iz koraka, da bi posle nove izgubljene lopte Nemaca Jokić ponovo poentirao, ovog puta na asistenciju Dobrića (31:42). Jokić sada ima 19 poena.

Uspevaju i Nemci da se upišu, ali ne uspevaju da pronađu nikakvo rešenje za Jokića kojeg mogu samo da fauliraju ili da se nadaju da će promašiti.

Kalinić, međutim, kreće po čeonoj liniji i gubi loptu, četvrti za Srbiju, pa ostaje 33:42.
Počelo je drugo poluvreme
Kraj 2. četvrtine
Kad je teško, Jokić! Ponovo sam sebi kreira poziciju i "na silu" ubacuje loptu u koš, pa sada ima 15 poena. Kalinić skida loptu sa obruča, Jokić nastavlja da maltretira protivnika, ali Jaramaz ne pogađa skroz otvorenu trojku.

Lo ne pogađa otvorenu trojku, ali Nemci hvataju dva ofanzivna skoka i Fohman postiže svoj sedmi poen uz zvuk sirene.

31:38 na poluvremenu.
18' Vanja 0/4, obe ekipe promašuju
Serija Timana od 5:0 posle tajm-auta. Jokića udvajaju i ostavlja Kuridžu potpuno samog na trojci, ali koša nema. Pojačali su odbranu Nemci, ali u napadu i dalje srljaju, pa nastavljamo minutima bez poena.

Marinković ne može apsolutno ništa da pogodi, 29:36.
16' Serija promašaja, pa tandem Micić-Jokić
Ušli smo u seriju promašaja na obe strane, a Pešić je reagovao time što je vratio i Jokića u igru.

Sjajna kombinacija sa Micićem u piku donosi nove lake poene, pa idemo na novi tajmaut Gordona Herberta.

24:36.
14' Nemci greše, Srbija opet na +10
Obst pogađa novu trojku, treću od početka druge deonice, iako je Marinković odigrao dosta dobru odbranu, a Micić koji se vratio u igru sjajno čita odbranu rivala i postiže lake poene (24:32).

Sledi promašaj Micića, pa sekvenca Loa koji promašuje trojku i pravi faul u napadu. Milutinov zakucava i sada ima šest poena, a Nemci ponovo prave faul u napadu - 24:34.
12' Tajm-aut Pešić
Obst otvara četvrtinu trojkom, Dobrić biva polovičan sa linije penala, a onda Obst pogađa ponovo iz dotrčavanja (19:25).

Jaramaz kombinuje sa Milutinovim i pogađa trojku, što su njegovi prvi poeni danas, ali su "orlovi" zaboravili na Timana i on je imao lak posao.

Pešić traži tajm-aut, 21:28.
Kraj 1. četvrtine
Milutinov ulazi umesto Jokića i odmah beleži prve poene sa poludistance. Jaramaz sada organizuje napade Srbije i to ne izgleda toliko efikasno kao kad su u igri Micić i Jović, ali centar CSKA hvata i ofanzivni skok. Poena, ipak, nema...

U poslednjih 40 sekundi se ušlo sa +11 za Srbiju, Nemci do kraja četvrtine nisu uspeli ni da dođu do koša, a kod "orlova" je Jaramaz promašio trojku.

13:24!
8' Nemci vezali trojke, Jokić odgovorio
Ofanzivni skokovi spasavaju Nemce, pa Fohman pogađa trojku. Istom merom ne uspeva da uzvrati Micić, a onda Franc Vagner ubacuje prvi dalekometni šut (13:18). Jokić sjajnim prodorom prekida seriju rivala, Vagner je pogađa drugu u nizu, ali Jokić nastavlja da se poigrava sa svojim čuvarima i već ima 11 poena.

Srbija čuva prednost, 13:22.
6' Dvocifrena prednost "orlova"!
Dobrić je upropastio sjajnu kontru promašivši čist zicer, ali je u narednom napadu posle nove ukradene lopte pogodio trojku. Idemo na prvi tajm-aut Nemaca, rezultat je 7:18!
4' Nemci gube lopte, Jokić već 7 poena
Jokić nastavlja da "maltretira" Kracera, ali Holac beži Miciću za lake poene na obruču. (5:10).

Veoma brzo ide nova trojka za Srbiju, treća ukupno a prva za Jokića koji ekspresno dolazi do sedam poena. Kradu "orlovi" loptu, Jokić pronalazi Kalinića, ali on promašuje zicer... 5:13.
2' Dobar početak Srbije, Vasa raspoložen
Micić gubi loptu u prvom napadu, ali onda popravlja to asistencijom za Kalinića koji pogađa trojku. Dobru odbranu igra Srbija na početku, a Micić je raspoložen i upisuje i on prvu trojku (0:6).

Nemci šutiraju trojke, ali ih ne pogađaju. Micić ponovo lako probija, dodaje Jokiću, a on rutinski realizuje akciju.

Na drugoj strani prvi koš za Nemce, trojka Loa (3:6).
Utakmica je počela
Nema Šrudera, igra Gudurić
Promene u odnosu na polufinala
Epilog meča za treće mesto
*Italija razbila oslabljenu Češku
Sastavi
Srbija: Davidovac, Marinković, Kalinić, Lučić, Dobrić, Ristić, Jokić, Jagodić-Kuridža, Micić, Gudurić, Jaramaz, Simanić, Milutinov

Nemačka: Lo, Vejler-Beb, Fohman, Vagner, Botterman, Holac, Tajman, Šiling, Kracer, Jalou, Obst, Sengfelder, Kramer
Kako su "orlovi" prošli u finale?
Kompletnu utakmicu možete "sažvakano" pročitati OVDE.
Dobro došli!
Ostanite uz B92.net, od 18.30 pratimo Srbiju protiv Nemačke!

Možda vas zanima

Podeli: