Srbija – Velika Britanija 81:55

Košarkašice Srbije pobedile su Veliku Britaniju rezultatom 81:55 u meču za treće mesto Evropskog prvenstva.

 25:16, 15:17, 21:6, 20:16
  SRB   VB  
  81 : 55  
Kraj! Srbija je pobedila i osvojila bronzu!
Košarkašice Srbije pobedile su Veliku Britaniju rezultatom u meču za treće mesto Evropskog prvenstva. Srbija je u Beogradu napravila veliki uspeh i osvojila bronzu!
37' Britanija nastavila da se muči za tri
Fegbenl ima već 22 poena, a Srbija ne staje. Maja Škorić pogađa trojku za 74:49, dok Britanke izgledaju kao da jedva čekaju da se meč završi. Hendl ne pogađa trojku, a statistika kaže da gošće šutiraju 1/17 za tri večeras. Na drugoj strani Nevena Jovanović pogađa novu trojku, a Srbija šutira odličnih 40 odsto (9/22). Na 2:30 do kraja – 77:49.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
34' Srpkinje se poigravaju
Konačno koš Britanki, koje imaju tek 8 poena u drugom poluvremenu posle 14 minuta košarke. Srbija dolazi do poena preko Škorićeve i vodi 69:41.
32' Britanke srljaju iz greške u grešku
Crvendakić ispravlja grešku Stanaće, pa poentira Bruks. Posle novog pogotka Stanaće Britanke su ponovo izgubile loptu, a to je kaznila Crvendakićeva – 67:39.
30' Haotična košarka u završnici 3/4, Srpkinje se bore kao da je egal
Iako je meč rezultatski gotov, naše se bore kao da je egal. Posle 30 minuta košarke domaćice su obezbedile pobedu i treće mesto, pošto imaju ogromnih i, može se zaključiti, nedostižnih +22 – 61:39.
26' Britanke nemaju odgovor
Odličan pas Stanaće za Bruks donosi Srbiji +18. Naše u prvih šest minuta 3/4 šutiraju 7/10, a Britanke 1/6.
24' Nevena pogađa iz svih pozicija, Srbija na +16!
Jovanović pogađa trojku i dvojku i, uz poene Stankovićeve, odlazi na novu maksimalnu prednost – 51:35!
22' Dobar početak Srpkinja
Neefikasan početak drugog poluvremena prekida Stankovićeva poenima sa poludistance. Hendi gubi loptu, a posle piruete pogađa Butulija – 44:33.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
20' Odlična odbrana Srbije za kraj prvog poluvremena
Sonja je, nadamo se, pronašla ritam. Pogodila je novu trojku (38:33) i ima deset poena, uz čak deset skokova. Novom agresivnom odbranom Srbija je došla do nove ukradene lopte. Posle nove fenomenalne odbrane naše su obezbedile napad do kraja poluvremena, ali je Maji trojka "iscurela" iz obruča. Na poluvremenu 40:33.
Sudije se ogrešile o Sonju, ružan potez Britanke
Crvendakić je nastavila seriju promašenih zicera, a potom je Petrovićeva iskoristila ukradenu loptu Miljkovićeve. Ovo je bio očigledan, nesportski faul Fegbenle, koja je našu košarkašicu odgurnula sa leđa ua ut, ali sudije to nisu videle. Ružan potez Britanke, ali samo dva slobodna bacanja.
18' Loša igra Srbije, Britanke se vratile
Srbija je, posle tajm-auta, ušla u blagi kontraritam, a Britanke su to iskoristile i napravile 7:0 – 35:33.
16' Srbija se ponovo "odlepila"
Petrovićeva pogađa trojku za 33:26, ali promašuje polaganje, kao i Miljkovićeva. Nekoliko promašenih trojki kasnije usledio je fenomenalan pas za Bruks, koja je bila sama ispod koša – 35:26.
14' Trojka Čađo, a onda loša odbrana i izgubljena lopta
Čađo je raspoložena! Pogađa drugu trojku iz dva pokušaja za 30:22. Gorostasna Grin uzvraća u reketu, a onda Čađo pravi faul u napadu... Britanke dolaze do novih poena, a Čađo sada ne pogađa – 30:26.
12' Britanke odlično otvorile drugu četvrtinu
Odličan početak Britanki, koje prave seriju 6:2 i vraćaju meč u egal – 27:22.
10' Kraj odlične prve deonice
Butulija igra odličnu odbranu, Petrovićeva krade loptu... Ali, niko ne može da pogodi koš. Čađo je odlučila da oproba šut i pogodila ga, preko ruke (20:14), da bi Nikolina Milić zatim pogodila pod faulom! Britanke su iskoristile svoj napad, a zatim je Stanaćev iznudila faul i pogodila oba slobodna bacanja – 25:16 na kraju prve deonice.
Sonja, konačno
Petrovićeva ponovo nije pogodila zicer, a odbrana Srbije je ponovo ispala kao od šale. Pogodila je Lidam, koja ima 6 poena i 3 skoka. Konačno, Sonja je pogodila, uz pomoć obruča, pa naše vode 17:14 na dva minuta do kraja 1/4.
Očajna realizacija, tajm-aut Maljković
Veoma loša realizacija naših košarkašica, što Britanke kažnjavaju serijom 6:0. Marina Maljković traži tajm-aut, Srbija vodi 15:12.
6' Opao kvalitet
Sonja i Maja su promašile dva čista zicera, pa je Britanija to kaznila. Sonja se iskupila ofanzivnim skokom u narednom napadu, ali je Maja izgubila loptu. Na sreću ni Britanke nisu baš najbolje iz neposredne blizine koša – 15:8.
4' Srbija povećala prednost, briljira Maja
Novu trojku postiže Miljkovićeva, ali poenima iz reketa uzvraća Lidam, koja ima četiri poena. Miljkovićeva je nastavila da dominira, ovoga puta u odbrani, jer je izborila faul u napadu Samjuelson. Neverovatno – Nevena Jovanović postiže trojku i Srbija vodi 15:6.

Protiv Španije 1/11, protiv Britanije 3/4 za nekoliko minuta...
2' Fenomenalan početak Srbije
Maja Miljković i Sonja Petrović postižu prve poene za Srbiju za početno vođstvo od 4:0, a posle dobre odbrane Miljkovićeva upisuje nove poene. Prve poene Britankama donosi Lidam, ali ide i trojka Crvendakićeve – 9:2.
2' Fenomenalan početak Srbije
Maja Miljković i Sonja Petrović postižu prve poene za Srbiju za početno vođstvo od 4:0, a posle dobre odbrane Miljkovićeva upisuje nove poene. Prve poene Britankama donosi Lidam, ali ide i trojka Crvendakićeve – 9:2.
Utakmica je počela!
Ana Dabović na klupi
Povređena Ana Dabović (prelom šake) nalazi se u 12, ali ne i u startnoj petorci, kao što je obično bio slučaj.
Dobrodošli!

Možda vas zanima

Podeli: