Partizan – Ritas 77:78

Košarkaši Partizana poraženi su od litvanskog Ritasa rezultatom 78:77 košem u poslednjim sekundama u petom kolu Top 16 faze Evrokupa.

 (28:30, 12:14, 17:20, 20:14)
  PAR   RIT  
  77 : 78  
Parahovski utišao "Pionir" – Partizan eliminisan iz Evrokupa!
Sili je promašio težak šut, ali je lopta uz dosta sreće došla do košarkaša Ritasa. Parahovski je još jednom pokazao zavidno umeće i realizovao zicer za 75:76.

Pejdž je na 35 sekundi do kraja šutnuo trojku i promašio je. Parahovski je dobio rampu Lendejla, a Australijanac je na 10 sekundi do kraja poentirao i Partizan vodi!

Ritas je imao 2,7 sekundi za napad. Parahovski je primio loptu i pogodio jako težak šut sa poludistance za pobedu.
39' Ludnica u "Pioniru"
Sili je pokušao da na "kvarno" iznudi faul Marinkovića, sudije su to videle i Amerikanac je dobio tehničku grešku. Pejdž je pogodio bacanje za nerešen rezultat, ali njegovo dobro dodavanje nije iskoristio Lendejl i lopta je za Ritas na 1:43 do kraja.

Vanja je napravio faul u bonusu, a Sili je bio polovičan za 73:74. Marinković je pokušao iz teške pozicije i pogodio, Partizan vodi 75:74.
38' Drama u Beogradu, Partizan u egalu
Renfro je promašio ali uhvatio skok, dodao loptu Siju, koji je pogodio trojku preko ruke. Dobra odbrana Partizana donela im je novi napad, organizovao ga je Renfro i upravo je on popravio Lendejlovo promašeno zakucavanje. Renfro je u narednom napadu ukrao loptu, Partizan je postigao koš, ali je napad prekinut odlukom Hristodulua koji je rekao da je Pejdž faulirao Parahovskog. Posle te sumnjive odluke Parahovski je promašio oba slobodna bacnaja, ali je i Pejdž promašio trojku – 72:73.
36' Odlična sekvenca Partizana za potencijalnu dramu
Konačno dobar protok lopte i zakucavanje Lendejla, za minus šest. Odlična širina u napadu Partizana i nova dobra pozicija Lendejla tera trenera gostiju na tajm-aut, a Partizan je prišao na četiri poena zaostatka. Renfro je imao priliku da nastavi seriju svoje ekipe, ali je promašio polaganje. Stipčević je realizovao oba slobodna bacanja, pa je rezultat 67:73.
34' Partizan nekonstantan, Parahovski dominira
Di Džej Sili je pogodio jako težak šut, dok je Pejdž uzvratio istom merom. Partizan je imao sreće jer je Parahovski uhvatio ofanzivni skok, ali je bila "mrtva lopta" koja je pripala njima. Novu priliku da smanji prednost propustio je Stefan Janković i to je kaznio Parahovski za +10. Renfro je upisao sedmu asistenciju, a rezultat je 63:71.
32' Sve teži posao za crno-bele
Partizanov napad je u velikom problemu i crno-beli su bez koša nekoliko minuta. Parahovski je nezaustavljiv i niko od Partizanovih centara ne uspeva da se izbori sa njim ceo meč. Belorus pogađa uz faul i odvodi Ritas na +10. Partizan je tri i po minuta bio bez poena, kada je tu crnu seriju prekinuo Renfro. Ritas vodi, 59:67.
30' Partizan mogao do egala, ali "uprskao" pri kraju četvrtine
Marinković se aktivirao u trećoj deonici i pogodio drugu trojku u tri napada. Partizan je igrao dobru odbranu i devetim Vanjinim poenom došao do samo -3. Crno-beli su odbranili napad, Vanja se opet namestio, ali mu je trojka izašla iz koša. Ritas je poentirao, Nikolić je promašio, a do kraja četvrtine ostalo je vremena za napad gostiju. Stipčević je pogodio flouter, pa je pred poslednjih deset minuta 57:64.

StarSport
28' Džok i Vanja, Partizan se vraća
Svoju drugu trojku za šesti poen postigao je Marinković, koji je prednost gostiju vratio na jednocifrenu. Ehodas je napravio grešku u koracima i izazvao pozitivnu reakciju na tribinama, po ko zna koji put večeras. Lendejl se sjajno snašao u reketu i pogodio, 54:60.
26' Partizan stao u napadu, Ritas ima +8
Ehodas je iskoristio dobar pas Silija i upisao prvi šut iz četvrtog pokušaja. Partizan ponovo stagnira, ali nekako pogađa Lendejl levom rukom i vraća prednost rivala na pet poena. Renfro je promašio još jedan šut iz igre i sada ima tek dva pogotka iz devet pokušaja. Ni Janković nije pogodio otvorenu trojku, a na drugoj strani promašio je i Stipčević, pa je ostalo 49:57.
24' Renfro mogao da donese prednost, ali se Ritas ponovo udaljio
Renfro nije pogodio otvorenu trojku za prednost crno-belih, a Parahovski je uhvatio svoj osmi skok i pogodio uz faul. Uz dosta sreće lopta je otišla do Bendžiusa, koji je pogodio svoju petu trojku za 20. poen i Trinkijeri je morao da reaguje tajm-autom. Si je posle pauze pogodio trojku, a Butkevičius izgubio loptu. Crno-beli imaju napad na 47:52.
22' Pejdž se upisao, smanjen zaostatak
Prve poene u drugom poluvremenu postiže Parahovski, koji je imao lak posao na niskom postu. Markus Pejdž je dobro pročitao reakciju odbrane i podigao se za tri poena, čime je upisao svoje prve poene. Amerikanac je ukrao loptu, ali nije imao sreće jer mu je ista pobegla u aut. Posle dobre odbrane Gagić je dobio dva slobodna bacanja, pogodio je jedno , te je rezultat 44:46.
Počelo je drugo poluvreme!
Trinkijeri: Obuzele su nam emocije, bili smo loši
Na poluvremenu trener Partizana Andrea Trinkijeri rekao je "da njegov tim nije bio dobar i da mora da 'igra'", kao i da su "igrače obuzele emocije".
POLUVREME – Partizan gubi, ali ima šanse
Bez poena par minuta u "Pioniru", pre nego što je u jednom napadu pogodio Krejmer, ali Bandža Si uzvratio trojkom. Adomaitis je zatražio tajm-aut na 16 sekundi do kraja poluvremena kako bi nacrtao svojoj ekipi poslednji napad u prvih 20 minuta. Krejmer je došao do solidne pozicije, ali nije pogodio, pa je ostalo 40:44 na poluvremenu.
18' Renfro se probudio, Partizan smanjio prednost
Ritas povećava prednost preko linije penala, dok na drugoj strani konačno pogađa Renfro, koji je nedugo zatim iznudio i dva bacanja, koja je pogodio. Bendžius je promašio trojku, Ritas je došao do dva ofanzivna skoka, ali je Partizan nekako uspeo da izbori napad. Rezultat na dva minuta do kraja poluvremena je 37:42.
16' Partizan upao u kontraritam, Litvanci to koriste
Jako lošta igra Partizana u ovim trenucima. Lopta solidno kruži u napadu, ali poena nema. Pre svega Renfro ne može da pogodi, šut iz igre mu je 1/5, dok na drugoj strani crno-beli previše strahuju od šuta Litvanaca i često "ispadaju".Stipčević sjajno organizuje napade, dok Parahovski koristi sve lopte koje primi oko obruča, te Litvanci vode – 33:40.
14' Napadi miruju, Ritas ponovo vodi
Crno-beli nisu dugo vodili jer je odmah posle Vanjine trojke uzvratio Rok Stipčević. To je bila već sedma trojka za Litvance, koji odlično kontrolišu i skok. Pejdž je dobio "bananu" od Parahovskog, da bi posle jednog katastrofalnog napada Partizana i primljenih poena u kontri za 31:35 Trinkijeri pozvao tajm-aut. Posle reči Trinkijerija Partizan nije uspeo da poentira, da bi zatim Renfro promašio trojku – 31:35.
12' Marinković pogodio, Partizan vodi
Marinković nije pogodio otvorenu trojku, a nije ni Bendžius. Prve poene u drugoj četvrtini, posle minut i po, ipak postiže Marinković dosta težom trojkom od prve koji je šutnuo. Partizan već ima 3 načinjena faula posle dva minuta, ali i vodi sa 31:30.

StarSport
10' Partizan gubi, Bendžius nezaustavljiv
Pogodak Nikolića, ali na drugoj strani Bendžius ne planira da stane. On već ima 15 poena i pogodio je četiri trojke iz pet pokušaja. Nikolić pokazuje svoju borbenost i krade loptu na -2, ali Pejdž ne pogađa šut sa poludistance za izjednačenje. Ritas je imao napad do kraja četvrtine i nije ga iskoristio.

Inače, Bendžius je blizu rekorda sezone koji iznosi 18 poena.
8' Loš potez Jankovića i moćni Si
Si snažno zakucava za rapsodiju na tribinama, ali Krejmer pokazuje da je raspoložen trojkom preko ruke Francuza. Dobra košarka u prvoj četvrtini u "Pioniru" i nadamo se da će tako i ostati. Posle par dobrih stvari Stefan Janković je napravio jedan loš potez, kako to obično biva. Faulirao je Bendžiusa na šutu za tri poena, a Litvanac je bio neumoljiv sa linije slobodnih bacanja za 21:24.
6' Stefan Janković odličan u odbrani, Gagić i Zagorac u napadu
Gagić nije pogodio drugo slobodno bacanje, ali je to popravio Stefan Janković i izjednačio. Bivši igrač Zvezde je odigrao i dobru odbranu, a crno-beli dolaze do preokreta sjajnom saradnjom Renfroa i Gagića. Janković igra fantastično u odbrani u ovim trenucima, ali je Bendžius nezaustavljiv i već je pogodio tri trojke. Zagorac postiže svoj peti poen za 19:18.
4' Zagorac "lepio" i pogodio
Đorđe Gagić je od prvih četiri poena Partizana postigao svih četiri, ali raspoložen je i Krejmer. Posle jednog, bio je uspešan i u drugom prodoru i pogodio uz faul za 6:10. Ritas je mogao da ode na veliku razliku, ali je usledila sjajna sekvenca oporavljenog Zagorca. Posle sjajne "rampe" usledila je i pogođena trojka, ali je istom merom uzvratio Bendžius. Sjajnu košarku u "Pioniru" potvrdio je Renfro, koji je takođe pogodio trojku i vratio egal – 12:13.
2' Bolje otvaranje Ritasa
Bendžius je promašio prvi šut na meču, ali se iskupio u narednom napadu i pogodio otvorenu trojku. Na drugoj strani poentira Bandža Si, dok prve poene upisuje i Artsiom Parahovski. Ritas je mogao da poveća prednost, lopta je ispala Siliju, ali je Krejmer ukrao loptu na dodavanju i poentirao za 2:7.
Meč je počeo!
"Košarka se vraća kući"

StarSport
Selektor Sale Đorđević

StarSport
Partizan ima podršku poznatih
Tri bivša košarkaša Aleksandar Đorđević, Dejan Bodiroga i Nenad Krstić trenutno su u hali "Aleksandar Nikolić" kako bi pružili podršku crno-belima u ovom veoma bitnom meču.
Hala "Pionir" ispunjena
Hala "Pionir" se polako, ali sigurno napunila do poslednjeg mesta pred verovatno najvažniji ovosezonski meč Partizana.

Foto: B92/SV
Trinkijeri zahteva "mušku košarku"
Partizan igra za plej-of Evrokupa
Partizan pod imperativom pobede
Izabranici Andree Trinkijerija mora da pobedi večeras, jer ako budu poraženi i zvanično će ispasti iz Evrokupa. Pred poslednje kolo oni bi porazom imali isto pobeda kao i Monako i Ritas, ali bi zbog lošijeg međusobnog skora ispali iz takmičenja zbog tog razloga.

Ukoliko crno-beli savladaju Ritas, Litvanci će ispasti iz Evrokupa, ali će srpski predstavnik i dalje zavisiti od Ritasovog meča sa Monakom u šestom kolu, ukoliko ne savladaju Albu u Berlinu.

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: