4.kolo: Crvena zvezda – FMP 83:77

Košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP rezultatom 83:77 u 4. kolu ABA lige.

 24:25, 27:15, 17:22, 15:15
  CZV   FMP  
 

83

: 77  
Kraj – 83:77
Košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP rezultatom 83:77 u 4. kolu ABA lige.
10‘ Sad je sigurno kraj – 83:75
Aleksa Stepanović promašuje sva tri slobodna bacanja i sada je ova utakmica praktično rešena. Na satu je ostalo nešto manje od 60 sekundi.
7‘ Vildoooosaaaaaa – 80:71
Pogodio je Čarls Dženkins za tri i smanjio zaostatak na osam poena, ali maestralni Vildosa odmah vraća na drugoj strani dugom trojkom.

Trenutno ima 12 poena.

Foto: Pedja Milosavljevic
5‘ Kraj za Bentila – 74:66
Trojkama Dobrića i Vildose Zvezda je još jednom stekla lepu prednost, ali će do kraja meča morati bez Bena Bentila koji je napravio i peti faul.

Nisu zadovoljni navijači u "Pioniru" ovom odlukom sudija.
1‘ Upisuje se i Dženkins – 68:64
Nekadašnji košarkaš Zvezde stiže do prvih poena i ostavlja utakmicu na dva poseda razmaka, a Vlada Jovanović nakon samo 37 sekundi traži tajm-aut.
1‘ Počela je poslednja deonica
Zvezda ne koristi prvi napad.
Gotova je treća deonica – 68:62
Maestralni Trent Frejžer, odnosno njegov trud, se konačno isplatio. Serija gostiju iz Železnika na kraju četvrtine 7:0 krunisani su trojkom američkog košarkaša.

Zvezdala je imala i plus 14, a sada će sa samo šest poena prednosti ući u poslednjih 10 minuta.

Foto: Pedja Milosavljevic
8‘ Izundu se nije dobro proveo – 65:53
Udaren je nigerijski košarkaš u međunožje prilikom tranzicije Zvezde. Nenamerno naravno, ali je Izundu osećao velike bolove. Nastavio je da igra i postavio se u odbranu, čak i skočio i umalo uhvatio defanzivni skok.

Tom prilikom se sudario nezgodno sa Brankom Lazićem, umalo se i u tu povredio, a kao poslednja kap je bilo poentiranje Luke Mitrovića upravo preko njega.
5‘ Frejžer sjajan u nastavku – 61:49
Dve trojke pleja FMP-a koji je sada najefikasniji sa 20 poena, a ima i četiri asistencije.

Na žalost njegovog tima, sve to na suprotnoj strani neutrališe Ben Bentil. Košarkaš iz Gane se razigrao i u tri akcije direktno uticao na poene ekipe. Prvo je ostavio Martina na ziceru, potom pogodio trojku, a onda poentirao iz još jednog napada za ukupno devet poena.
1‘ Počelo je drugo poluvreme
Otvara ga ko drugi do Nikola Ivanović sa dva poena iz slobodnih bacanja za 53:40.
Poluvreme – 51:40
Zvezda je dobila drugu deonicu sa 12 razlike nošena sjajnom igrom Nikole Ivanovića i imaju dvocifrenu prednost pred odlazak na pauzu.
Lopta je njegova

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
8‘ Ivanoviiiiiić!
Nestvarno igra crnogorski košarkaš. Pogađa za tri i već ima 15 poena za tri puta manje minuta. Iz igre šutira 1/1 za dva i 2/2 za tri, dok je sa linije za slobodna bacanja 7/7.

Zvezda u velikoj seriji 12:0.
8‘ Ivanović prvi dvocifreni – 46:33
Realizuje sva tri slobodna bacanja Ivanović nakon što je fauliran na šutu iza linije 6,75. Time je postao prvi dvocifren u obe ekipe sa 12 poena za pet minuta na parketu, a sedam od tih 12 je postigao sa penala. Nema promašaj iz igre.
7‘ Ivanović "sipa" – 43:33
Prva dvocifrena prednost bilo koje ekipe na ovom meču, a jedan od najzaslužnijih za to je Nikola Ivanović.

Crnogorski bek briljira u drugoj deonici i za samo nepuna četiri minuta postigao je devet poena.
Sjajan je Vildosa za sada
5‘ Šaranović održava FMP – 37:33
Dve trojke 19-godišnjeg košarkaša u ključnim momentima druge deonice. Da ih nije bilo, tim sa Malog Kalemegdana bi uveliko imao dvocifrenu prednost.

Foto:Pedja Milosavljevic
3‘ Zvezda profitira od slobodnih bacanja – 32:25
Serija crveno-belih 8:0 u drugoj deonici, a ponajviše treba da se zahvale protivnicima kojima se nešto agresivnija igra ne isplaćuje.

Čak šest od tih osam poena je došlo sa linije za slobodna bacanja, a precizni oba puta su bili Vildosa, Martin i Ivanović.
1‘ Vildosa briljira – 28:25
U minut igre u drugoj četvrtini je ukrao loptu protivniku, fauliran je, pogodio je oba slobodna poena koja su donela prednost njegovoj ekipi i asistirao je Holandu iz auta za nove poene crveno-belih.

Argentinski košarkaš trenutno ima sedam poena i po dve asistencije i ukradene za šest minuta na parketu.
1‘ Počela je druga deonica
Prvi napad ne koristi FMP.
Kraj prve deonice – 24:25
FMP ima minimalnu prednost, ali ne mogu biti time zadovoljni izabranici Nenada Stefanovića. Sjajno su šutirali košarkaši iz Železnika, ali su dopustili protivniku da uđe u seriju krajem deonice i tako uvede utakmicu u egal.
10‘ Izjednačenje!
Pogađa trojku Luka Vildosa! Argentinski plejmejker predvodi ovaj drugi tim crveno-belih koji je ušao sa klupe i pokazuje zbog čega je doveden.

Serija crveno-belih 7:0 koja je dovela meč u egal – 24:24.

Foto: Pedja Milosavljevic

Foto: Pedja Milosavljevic
8‘ Ko će prvi promašiti – 17:24
Nova trojka za FMP i postiže je Trent Frejzer. U tom trenutku je bilo maksimalnih plus osam, ali je istu prednost gotovo prepolovio Džon Holand trojkom i prvim poenima na drugoj strani.

Siguran je još jednom sa poludistance bio Valinskas i on je drugi najefikasniji sa sedam poena iza Frejzera koji ima osam.
7‘ FMP napadački raspoložen – 14:19
Najveća prednost "pantera" do sada – plus pet. Sada su primat preuzeli Bo Bič i Paulius Valinskas. Prvi je pogodio trojku, dok je litvanski košarkaš vezao pet poena i doveo svoj tim na prag 20 ubačenih poena za samo nešto više od šest minuta igre.
5‘ Preokreće Zvezda – 12:11
Izgleda da je crveno-belima prijala koji se sa iste vraćaju prvim poenima Luke Mitrovića.

Usledila je neorganizovan napad Zvezde koji je ipak doveo igrače tog tima do otvorenog šuta za Ognjena Dobrića. Ovaj promašuje, ali Filip Petrušev popravlja. Poentirao je centar domaćina i uz to je fauliran, pa je naknadno pogodio i dodatno slobodno bacanje.

U igri su Čarsl Dženkins i Luka Vildosa.
4‘ Sekvenca Jankovića – 7:11
Razirao se centar FMP-a. Pogađa iz "horoga", a potom i zakucava na asistenciju Boa Biča.

Trener Zvezde Vlada Jovanović traži tajm-aut i veoma je ljut na svoje igrače.
3‘ Trojke na obe strane – 7:7
Razigran je Trent Frejzer na startu ovog meča. Poentirao je za dva, pa asistirao i onda postigao trojku.

Srećom po Zvezdu, odmah je odgovorio Ognjen Dobrić istom merom na suprotnoj strani.
1‘ Prvi poeni na meču – 2:0
Postiže ih Ben Bentil. Krilni centar je ostao sam ispod koša, a to je video Stefan Marković i pasom preko celog terena ga je pronašao baš tu.
1‘ Meč je počeo
Viši je u podbacivanju od Jankovića bio Mitrović i prvi napad će pripasti Zvezdi.
Startne petorke
Crvena zvezda: Marković-Dobrić-Lazarević-Bentil-Mitrović

FMP: Frejzer-Simović-Šaranović-Bič-Janković
Gde sve možete da gledate meč?
Nenad Stefanović, trener FMP-a
"Mi smo u prva tri kola ispunili cilj koji smo zacrtali sebi, pobedili smo sve tri utakmice i sada malo rastereæenije doèekujemo naredni period u kom imamo tri izuzetno teška meèa. Sa jedne strane biæe nam teže jer igramo sa evroligaškom ekipom, a meèevi koji posle slede su takoðe protiv timova koji spadaju red najboljih u ABA ligi. Isto tako na odreðeni naèin biæe nam malo lakše jer nemamo imperativ pobede, veæ želimo da se izmerimo sa tim ekipama i da vidimo gde smo u odnosu na njih. Što se konkretno narednog protivnika tièe, znamo veoma dobro o kakvim igraèima se radi i u pripremnom periodu, kao i u kvalifikacijama za Ligu Šampiona imali smo prilike da se susretnemo sa kvalitetnim timovima, ali je ovo definitivno najkvalitetniji. Nadam se da æemo biti kompletni i da æemo moæi da prikažemo najbolju moguæu partiju protiv Crvene zvezde."
Trenutno stanje na tabeli
Vladimir Jovanović, trener Crvene zvezde
"Posle utakmica i poraza u Evroligi, stiže nam ekipa FMP-a koja predstavlja vrlo neugodnog protivnika sa tri uzastopne pobede. Igraju sa velikom energijom, brzo, imaju dobru atmosferu i to se vidi i na rezultatima. Moramo da odgovorimo na njihovu veliku energiju, da odigramo skoncentrisano. Igramo na našem parketu i pozivam ovom prilikom da nam pomognu, jer na je u ovom trenutku ta pomoæ preko potrebna."
Dobrodošli
Zajedno ćemo pratiti duel 4. kola ABA lige između Crvene zvezde i FMP-a.

Meč počinje u 18 časova i možete ga pratiti na TV B92.

Možda vas zanima

Podeli: