Dobrodošli

Zajedno ćemo pratiti meč između Borca i Crvene zvezde u okviru 25. kola ABA lige. <br /><br /> Početak je zakazan za<strong> 19 časova.</strong>

 13:15, 15:19, 14:10, 12:22
  BOR   CZV  
  54 : 66  
Kraj meča – 54:66
9‘ Trojke na obe strane – 54:62
Ostin Holins je ubacio još jednu trojku i stigao do svog 16 poena, ali je istom merom uzvratio Todorović na suprotnoj strani i ostavio Borac u meču.

Holins je u narednom napadu izgubio loptu, što je za njega čak šesta na ovom meču.

Foto: ABA/Borac/Duško Radišiæ
4‘ Prva dvocifrena prednost na meču – 43:54
Novi poeni za Stefana Lazarevića.
3‘ Nova najveća prednost na meču – 43:52
Prekinuo je Radovan Đoković seriju Zvezde sa linije za slobodna bacanja, ali je već u narednom napadu Dejan Davidovac postigao novu trojku i doveo svoj tim do devet poena prednosti, najveća do sada na meču.
2‘ Serija Zvezde 15:0
Pogađa Nikola Ivanović novu trojku i dovodi svoj tim do najveće prednosti od sedam poena – 42:49.
2‘ Serija Zvezde 15:0
Pogađa Nikola Ivanović novu trojku i dovodi svoj tim do najveće prednosti od sedam poena – 42:49.
1‘ Počela je poslednja deonica
10‘ Zvezda povela – 42:44
Pogađa Ognjen Kuzmić iz drugog pokušaja u njegovog 100. utakmici za Zvezdu u ABA ligi. Crveno-beli će u poslednju deonicu ući sa prednošću.
10‘ Serija Zvezde – 42:42
Stižu crveno-beli do izjednačenja nakon osam poena u nizu bez odgovora protivnika. Pogodio je Davidovac za tri i na taj način doveo meč u egal.

Pomogla je i činjenica da Borac ima 20 izgubljenih lopti.
Za sada najbolji potez na meču
8‘ Prvi promašaj Pecarskog – 42:39
Loša selekcija šuta ovog puta. Njegov drugi pokušaj za tri, nakon što je prvi put pogodio. Ima i 5/5 za dva i sa 14 poena je najefikasniji košarkaš na meču.
7‘ Konačno koš za Zvezdu – 42:37
Nakon više od šest minuta igre u drugom poluvremenu. Pogodio je najbolji igrač Zvezde Ostin Holins šut za tri i na taj način vratio Zvezdu u igru.
5‘ Zvezda nemoćna – 40:34
Ni sa linije za slobodna bacanja ne može Zvezda da se upiše u ovoj četvrtini. Oba penala je promašio Nikola Kalinić što je deveto promašeno slobodno bacanje crveno-belih na ovom meču.

Toliko su imali još samo u porazu od Partizana, ali su na tom meču imali i 10 izvedenih slobodnih bacanja više.
4‘ Nastavlja se serija Borca – 40:34
Maksimalnih plus šest, što je ujedno i najveća prednost koju je Zvezda imala. Ovog puta je probio Novaković i poentirao uz faul, a dodatno slobodno bacanje je realizovao.

Na to se nadovezalo promašeno polaganje Stefana Markovića što svedoči o stanju crveno-belih.

Foto: ABA/Borac/Duško Radišiæ
3‘ Borac vodi – 37:34
Serija 9:0 za Čačane. Najpre je do novih poena stigao Marko Pecarski koji je bez promašaja na ovom meču, a sjajnu rolu centarske linije je nastavio Ivan Marinković koji je položio za tri poena prednosti.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić je zatražio tajm-aut.
3‘ Volters u problemu
Za samo devet minuta je napravio četiri faula. Umesto njega u igri je Stefan Marković.
1‘ Silovit start Borca – 33:34
Oba puta je sa linije za slobodna bacanja bio Ilija Đoković, a u narednom napadu je prvu trojku na meču pogodio Marko Pecarski. Njegov 10 poen, prvi dvocifreni u domaćoj ekipi.

Serija Borca od pet poena je ostala bez odgovora.
1‘ Počela je treća deonica
Poluvreme – 28:34
10‘ Marković pogađa još jednu trojku – 28:34
I na taj način dovodi svoju ekipu do najveće prednosti pred pauzu. Čini se da su jedino Marković i Holins na nivou u ekipi Dejana Radonjića.
10‘ Ponovo kuca Holins – 28:31
Prvi je dvocifreni košarkaš na meču Holins koji se sjajno odrazio i zakucao loptu. Ima i tri skoka uz tri ukradene, ali i izgubljene lopte.
9‘ Đoković ponovo uzvraća na Zvezdine poene – 28:29
Pogodio je Stefan Marković šut za tri, što je prava retkost ove sezone s obzirom na to da je na 18 procenata šuta za tri. U narednom napadu Radovan Đoković pogađa oba slobodna bacanja i ne dozvoljava Zvezdi da se odvoji.
7‘ Potez meča – 26:26
Ukrao je Ostin Holins loptu i potom je snažno zakucao u protivnički koš. Međutim, Radovan Đoković već u narednom napadu pogađa trojku za izjednačenje.

Foto: ABA/Borac/Duško Radišiæ

Foto: ABA/Borac/Duško Radišiæ

Foto: ABA/Borac/Duško Radišiæ
6‘ Mini-serija i izjednačenje Borca – 22:22
Najpre je Ivan Marinković ubacio jedno od dva slobodnih bacanja, nakon čega ga je zamenio Marko Pecarski i već u narednom napadu stigao do svog sedmog poena na ovom meču. Trenutno najefikasniji.

Potom je gruzijski reprezentativac Duda Sanadze pokupio otpadak i doveo utakmicu u egal.

Zvezda mnogo greši i stiče se utisak da bi protiv ozbiljnijeg protivnika bili u debelom minusu.
4‘ Veliki broj grešaka
Mučno je gledati ovakvu košarku dve ekipe. Veliki broj grešaka, promašena slobodna bacanja i neizgrađene akcije. Nadamo se da ćemo u nastavku gledati bolji meč.
3‘ Najveća prednost Zvezde – 15:19
Polovičan je čak i Holins sa linije za slobodna bacanja i u produžetku te akcije uspeo da napravi faul. Njegov šesti poen, po čemu je najefikasniji akter meča.
2‘ Holins pogađa za tri – 15:18
Precizan šut američkog beka koji je u napadu pre toga dopustio Borcu da dođe do nešto lakših poena. Ovo je ujedno i najveća prednost Zvezde koju su imali več pri rezultatu 7:10.
1‘ Počela je druga deonica
Zvezda vodi nakon prvih 10 minuta – 13:15
10‘ Zvezda loša sa linije za slobodna bacanja – 13:15
Najpre je Nikola Ivanović bio polovičan, a potom je i Kuzmić promašio oba penala.
6‘ Đoković divlja – 7:8
Šutira košarkaš Borca Radovan Đoković za tri već dva napada uzastopno bez rezona i loših pozicija, što na suprtonoj strani kažnjava Luka Mitrović.
4‘ Prvo vođstvo Zvezde – 5:6
Odlično izveden aut crveno-belih nakon kog je Ostin Holins ostao sam i imao zicer.
2‘ Uzvraća Vajt – 5:4
Najpre trojka Zvezdinog Amerikanca koji je već u sledećem napadu protivnikao ukrao loptu i izborio slobodna bacanja. Sa linije penala je bio polovičan.
2‘ Mini-serija Borca – 5:0
Poentirao je najpre Radovan Đoković, a u narednom napadu su Čačani odlučili da spuste loptu do Pecarskog koji pogađa uz faul. Realizovao je i dodatno slobodno bacanje.
1‘ Krećemo
Viši u podbacivanju Marko Pecarski. Prvi napad za Borac.
25. kolo: Borac – Crvena zvezda 54:66
Košarkaši Crvene zvezde savladali su na gostovanju Borac u Čačku (54:66) u meču 25. kola ABA lige.

Foto: KK Crvena zvezda
Igrači obe ekipe na zagrevanju

Foto: ABA/Borac/Duško Radišiæ
Dejan Radonjić, trener Crvene zvezde
“Idemo na gostovanje u Èaèak koji je košarkaški gradi u halu u kojoj æe Borac imati podršku svojih navijaèa. I pored èinjenice da smo ostvarili prvi cilj i osigurali prvo mesto na tabeli pred plej of, želimo da odigramo dobru utakmicu i zabeležimo dve pobede u poslednja dva meèa protiv Borca i Igoke u subotu u Beogradu.”
Marko Marinović, trener Borca:
"U ovom periodu raspored je veoma gust. Na to nismo navikli, jer smo uglavnom igrali jednu utakmicu nedeljno. Ali uspevamo da odradimo nekoliko treninga i da se spremimo za svaki naredni duel. Sledi nam utakmica protiv Crvene zvezde, aktuelnog prvaka i ekipe koja je i ove sezone osigurala prvo mesto u ABA ligi. Mislim da ne treba puno reèi potrošiti da se iskaže koliko je crveno-beli sastav moæan ove sezone. Zbog toga, nema mesta sumnji, biæe veliki favorit u narednom meèu. Ali nama èast nalaže da pružimo maksimum i da skupo prodamo kožu. Takoðe, smatram da Èaèani imaju lepu priliku da u završnici ligaškog dela ABA takmièenja pogledaju dva veoma dobra meèa. Prvi na redu je protiv Crvene zvezde, tako da nema potrebe mnogo zvati publiku, jer sam siguran da æe hala biti do kraja popunjena. A Èaèani æe imati šta da vide, jer je meè sa crveno-belima kao trešnja na vrhu torte”.
Trenutno stanje na tabeli
Standings provided by SofaScore LiveScore

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: