Nova vest
Košarka

Utorak, 06.06.2023.

18:00

Partizan u finalu ABA lige – "Zmajevi" razbijeni u Areni

Košarkaši Partizana savladali su Cedevita Olimpiju u majstorici polufinala ABA lige rezultatom 90:71 (24:16, 17:14, 24:23, 25:18).

Izvor: SS

Autor: SS

Partizan u finalu ABA lige –
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ

Najefikasniji igrač susreta bio je Zek Ledej sa 17 poena, a u Partizanu ga je ispratio Džejms Naneli sa 12, Danilo Anđušić sa 11 (sve u drugom poluvremenu), koliko su imali i Dante Egzum i Alen Smailagić.

Dvocifreni u ekipi Cedevita Olimpije bili su Zoran Dragić sa 15, Andrija Alibegović sa 11, te Karlo Matković i Edo Murić sa po 10

Crno-beli su se plasirali u finale gde bi trebalo za trofej da igraju protiv Crvene zvezde, ali je odigravanje te serije pod znakom pitanja zbog nezadovoljstva crveno-belih određenim terminima finala.

Naime, poklapaju se termini finala ABA i Superlige Srbije (u kom Partizan ne učestvuje) i rešenje još uvek nije pronađeno.

Prvi meč u seriji trebalo bi da se odigra 12. juna, a prednost domaćeg terena imao bi Partizan.

Znali smo i pre meča da će ključ pobede Partizana biti u regulisanju skoka, ali je obilato pomogao furiozan start utakmice.

Prvih osam poena ubacio je Alen Smailagić, a nadovezali su se Zek Ledej i Jam Madar za ekspresnih 15:2 na startu meča.

Posle uvodnih 3/3 za dva i 3/3 za tri poena, brzo potom su pali procenti šuta crno-belih, a Cedevita Olimpija je to iskoristila da, malo po malo, smanji razliku.

Sredinom druge deonice "zmajevi" su se potpuno vratili u meč i izjednačili na 29:29, ali je brzo stigla reakcija domaćih.

Sa uzastopnih pet poena Partizan se opet blago odlepio, a do kraja prvog poluvremenu kompletirana je serija 12:1 za dvocifrenu razliku na velikom odmoru.

Ispostaviće se da je to bila ključna razlika, pošto crno-beli praktično više nisu dozvoljavali Ljubljančanima bilo kakvu šansu da mogu do preokreta.

Na svaki njihov pokušaj povratka imali su spreman odgovor, a najviše ga je u trećoj deonici davao Džejms Naneli.

Postigao je nekoliko vrlo važnih poena u tom periodu, ukrao par bitnih lopti i bio protagonista najveće razlike na meču, u tom momentu +16 (50:34).

Kasnije je Partizan išao i do +28 (86:58) u četvrtoj deonici, te je pitanje finaliste ABA lige bilo rešeno mnogo pre poslednjeg zvuka sirene.

Utakmicu smo pratili iz minuta u minut putem Live BLOG-a na B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

160 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d