Gde je zapelo između Pešića i Teodosića? ANKETA

Odluka selektora košarkaške reprezentacije Srbije Svetislava Pešića da se odrekne usluga kapitena Miloša Teodosića podigla je puno prašine u sportskoj javnosti.

SSIzvor: B92
Podeli
Foto: Starsport/Peđa Milosavljević
Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

* Pešić precrtao Teodosića!

Teodosić je član nacionalnog tima od 2007. godine kada ga je pozvao Moka Slavnić, a od tada do danas je propustio samo dva Evropska prvenstva, 2013. i 2017. godine zbog povrede.

Mišljenja su različita, oglasila se čak i njegova supruga Jelisaveta Orašanin Teodosić, ali glavni akteri nisu.

Poslednjih dana, pa i meseci, sve je aktuelnija priča o strancu u reprezentaciji Srbije, a pomalo simtomatično je da se ranije tokom dana oglasio Žarko Paspalj sa pričom da nam je potreban stranac da bi se osvojilo zlato.

Znate li ko je bio najveći kritičar ideje o inostranom košarkašu među "orlovima"? Upravo Miloš Teodosić.

Još pre sedam godina je dao izjavu koja je, možda, najavila ovakav rasplet.

"Ako bi Srbija odlučila da uzme stranca u reprezentaciju, ja bih tog trenutka prestao da igram za nacionalni tim", rekao je Teodosić u maju 2015. godine.

Ranije tokom ove godine, u februaru, Svetislav Pešić je upravo najavio mogućnost dovođenja stranca u reprezentaciju Srbije rečima:

"Mi nismo protiv stranaca, živimo u slobodnom, globalnom svetu. Ako zadovoljava kvalitetom, zašto ne bismo imali nekog?", naglasio je Pešić tada.

* Paspalj: Potreban nam je kvalitetan stranac

Kada se imaju u vidu te dve izjave i potom najsvežija Žarka Paspalja, postoje dodirne tačke razdora.

"Stvari nisu dobre već neko vreme, a Dušan Ivković je o problemima govorio pre 15 godina. Način na koji smo mi radili više ne postoji. Mi smo zemlja košarke, ali pitanje je u kom pravcu idemo", rekao je Paspalj za "Maksbet radio".

Da li je tu zapelo između selektora i kapitena Srbije?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.