Nova vest
Košarka

Nedelja, 02.01.2022.

18:00

Zvezda se namučila u Splitu

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Split na gostovanju 66:62, u meču 14. kola ABA lige.

Izvor:

Autor:

Zvezda se namučila u Splitu
Foto: ABA/Split/Ivica Cavka

Bio je to duel prvoplasirane i poslednjeplasirane ekipe u regionalnoj ligi i krajnji rezultat je bio onaj koji se i očekivao.

Crvena zvezda ostaje na prvom mestu sa skorom 13-1, dok Split ostaje posledji sa skorom 2-12.

Aktuelni šampion ABA lige je na ovom meču igrao bez Dejana Davidovca i Nikole Kalinića, koji je dobio pozitivan test na koronavirus i moraće da pauzira 10 do 14 dana zbog zdravstvenih protokola.

Najefikasniji na meču bili su Ivanović sa 11 i Vajt sa 10 poena. Pod 9 su postigli Lazić i Lazarević, dok je 8 ubacio Volters.

Kod Splita se istakao sjajni Šorter sa 24 poena, dok je Runjić postigao 13 poena.

Prvih šest minuta gledali smo tvrd meč, a onda je Zvezda podigla nivo igre u odbrani na viši nivo i od sredine prve četvrtine i rezultata 9:9 do trećeg minuta druge deonice, Split nije postigao nijedan jedini poen.

Zvezda je napravila seriju 7:0 i imala prednost od 16:9 na kraju prve četvrtine, iako je igrala slabo u napadu i promašivala veliki broj šuteva i za dva i za tri.

Branko Lazić je u drugoj četvrtini vezao sedam poena za Zvezdu, crveno-beli su otišli na najvećih +12, a Split je konačno prekinuo seriju bez poena i razigrao se Šenon Šorter, najnovije pojačanje hrvatskog tima.

Zvezda je ispustila dvocifrenu prednost i na krilima Šortera se Split barem malo vratio u igru.

Posle svega, na kraju prvog poluvremena bilo je 34:27 za Crvenu zvezdu.

Split je sjajno otvorio treću četvrtinu i sa dve trojke i jednim polaganjem, uz tri poena Voltersa na drugoj strani, serijom 8:3 došao na samo dva poena zaostatka.

Nastavile su se Zvezdine muke u napadu, koja je šutirala veoma loše, posebno za tri poena i nije koristila šanse posle ofanzivnog skoka.

Uglavnom su održavali prednost, koja je varirala između pet i osam poena i na kraju treće četvrtine, još jedne koja je završena nerešenim rezultatom (15:15), bilo je 49:42 za Zvezdu.

Šorter je na startu četvrte četvrtine trojkom vratio Split na -4, a Zvezda se opet mučila u napadu i pored velikog broja promašaja napravila je i dva faula u napadu, a Nejc Barič je na pet minuta do kraja vratio Split na tri poena zaostatka.

U pravi čas je Nikola Ivanović odgovorio trojkom i u završnici je Zvezda tražila lake poene sa linije penala, s obzirom da je Split bio u bonusu.

Na trojku Šortera na dva minuta do kraja, Ivanović odgovara trojkom za +6, ali Šorter nije odustajao i na 1:50 do kraja je dvojkom vratio Split na -4.

Dobrić je na minut do kraja pogodio trojku za +7, ali je Šorter jednim bacanjem, ukradenom loptom i asistencijom ponovo vratio Split na -4.

Zvezda nije iskoristila napad, Šorter je promašio trojku na 20 sekundi do kraja za -1, a Ivanović bacanjima rešava meč.

Meč ste mogli da pratite putem našeg LIVE BLOG-a.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Tok meča

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve