Nova vest
Košarka

Sreda, 16.06.2021.

13:15

Kokoškov o Jokiću: Nije mi svejedno, nema nagovaranja

Selektor Srbije Igor Kokoškov prokomentarisao je odluku Nikole Jokića da ne igra za reprezentaciju predstojećeg leta.

Izvor: B92

Autor:B92

Kokoškov o Jokiću: Nije mi svejedno, nema nagovaranja
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Jokić je ovu odluku objasnio potrebom za dužim odmorom zbog oporavka tela, te da je takav i stav njegovog kluba Denver Nagetsa i "neminovnost koju mora da prihvati".

"U opisu posla i moj zadatak je da budem u kontaktu sa svim igračima. Sa Nikolom sam bio u kontaktu, ne svakodnevno, ali ne sumnjajte u to da li postoji kontakt sa igračima. Znam da je na putu za Srbiju i čuću se sa njim. On je veliki ambasador srpskog sporta i košarke. Treba svi da budemo ponosno na ono što je uradio. Ja ne mogu i neću da budem cinik i sebično ću reći da želim da igra. Nije mi svejedno što ne igra najbolji igrač na svetu", rekao je Kokoškov.

"Zaboravljamo da igrači imaju privatan život, probleme, obaveze. Da skratim, čuću se sa Nikolom. Čestitam mu na svemu. Iskreno se nadam da će biti tu, ali i ako ne bude, nema nagovaranja, imamo ostale momke. Imamo pozitivnu energiju, da podržimo sve momke koji su osvojili svoje vreme da budu u reprezentaciji"
, dodao je selektor.

Osim Jokića, neće biti ni Alekseja Pokuševskog i Alena Smailagića, koji će da se fokusiraju na fizičku pripremu.

"Pokuševski želi da se posveti svojoj fizičkoj pripremi. Žao mi je jer bi nam Pokuševski značio svojim talentom. Smailagić takođe, i želim im sve najbolje", rekao je Kokoškov.

Sezonu u NBA još uvek nije završio Bogdan Bogdanović.

"Imam direktnu komunikaciju sa Bogdanom i nećemo da pravimo pritisak. Fokus mu je na plej-ofu ali moramo da improvizujemo bez njega i NBA igrača. Sada imamo to što imamo to smo mi",
dodao je selektor.

Košarkaši Srbije putuju u Atinu na Arkopolis kup, a Kokoškov vodi Marjanovića, Bjelicu, Jovića, Davidovca, Dobrića, Marinkovića, Anđušića, Petruševa, Ilića i Marinkovića.

U Atini će ih dočekati Nikola Milutinov, Marko Gudurić se oporavlja od povrede tetiva, dok će u Beogradu ostati Vladimir Lučić i Nikola Kalinić koji su nedavno završili svoje sezone.

Sa ekipom nisu poređeni Miroslav Raduljica, Nemanja Nedović i Ognjen Jaramaz, dok je odmor dobio MVP Evrolige Vasilije Micić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

210 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d