Nova vest
Košarka

Sreda, 20.01.2021.

09:55

Berić oštro ka igračima Partizana: Katastrofa, pa nije ovo biznis liga

Partizan je ponovo razočarao i u utakmici Evrokupa izgubio na gostovanju od Metropolitana visokom razlikom.

Izvor: MS

Autor: MS

Berić oštro ka igračima Partizana: Katastrofa, pa nije ovo biznis liga
Foto: Starsport

Crno-beli su u Parizu ostali na -17, što je jako pogodilo legendarnog košarkaša i funkcionera Partizana Miroslava Berića.

Berić je priznao da je bio jako razočarao, kao nikad do sada.

"Ubedljivo najgora igra Partizana, čak onaj meč protiv Burga u Beogradu nije bio u tolikoj meri loš, Burg je odigrao dva puta bolje nego što je odigrao Metropolitan. Mi smo veći optimisti ovde u studiju nego igrači i stručni štab. Jako loše je bilo od samog starta", rekao je Berić tokom gostovanja na Sport klubu.

On je izneo kritike na račun igrača zbog odnosa prema dresu.

"Igrači se ponašaju i imaju govor tela kao da je neka utakmica biznis lige. Igraju se sa renomeom kluba, koji je stvaran. Govorili smo o Kićanoviću, a sada pričamo o utakmici. Ja sam verovao da možemo da pobedimo, ali ovo je bilo katastrofalno, mi smo srećno izgubili 17 razlike. Zdovc je izveo drugu petorku u poslednjih pet minuta. Kako da budemo zadovoljni?".

Berić smatra da je Evrokup poslednja prilika da crno-beli spase sezonu.

"Šta da se ispadne iz Evrokupa? Pa šta ostaje onda? Mora da se razmišlja da ima i meč u Beogradu, možda dođe do nekog kruga. Ovo gostovanje je daleko lakše nego u Rusiji kada je imperativ. Bio sam optimista, ali sam se debelo prevario".

Otišao je toliko daleko da je primetio da atmosfera u timu Saše Filipovskog nije dobra.

"Može da se izgubi, ima loših večeri, ali govor tela sve pokazuje. Nema bodrenja, nema mimike... Vidi se da nema nikakve atmosfere, to je uvek krasilo Partizan. Igrači moraju da se trgnu, Partizan je klub koji mora ponovo da igra Evroligu, možda je trebalo da bude to već ove sezone... Pokušavam da budem optimista, da ih više bodrim nego kudim, ali odavno se nisam ovako loše osećao. Nikada nisam bio ovako razočaran. Da smo izgubili od Virtusa ili Malage, a ne od ovakve ekipe. Igrači su se predali prerano, pet napada uzastopno završili smo kao na treningu, trči-pucaj i bez ikakve akcije", dodao je Berić.

Partizan naredni meč u Evrokupu igra 27. januara u Krasnodaru protiv ekipe Lokomotive Kubanj.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d