Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 18.01.2021.

11:45

Dudi Ivkoviću nagrada za životno delo FOTO

Legendarni Dušan Duda Ivković primio je nagradu za životno delo od strane KK Radnički sa Crvenog krsta, koji obeležava 100 godina postojanja.

Izvor: B92

Autor:B92

Dudi Ivkoviću nagrada za životno delo FOTO
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Pročitajte još Zauvek legenda – Duda se oprostio od košarke!

"Želim da se zahvalim na ovom velikom odlikovanju. U ovih 100 godina je iblo sigurno mnogo sportista, funkcionera, navijača koji su zaslužili makar slično odlikovanje. Napomenuo sam mojim saradnicima, ja sam vrhunske sportske rezultate ostvario sa nacionalnim selekcijama i drugim klubovima. Možda je ovo odlikovanje za vernost"
, rekao je Ivković i dodao:

"Obeležićemo 100 godina Radničkog. Nećemo se zadovoljiti plaketama. Treba da se trudimo da napravimo Radnički koji če funkcionisati narednih 100 godina. Da bi funkcinonisao, da bi ponudili omladini jedan ovakav velelpan objekat, sigurno ne bi ni pomislili, a kamoli uspeli da nije bilo predsednika Aleksandra Vučića i našeg počasnog pokrovitelja ove proslave".

Vučić je kao predsednik Republike značajno pomogao Sportskom društvu, a već dugo je počasni predsednik Bokserskog kluba Radnički.

Svečanosti su prisustvovali i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, gradonačelnik Zoran Radojičić, bivši sportisti Radničkog...

Obeležavanje značajnog jubileja upotpunjava izložba "Naš prvi vek", na kojoj su kroz putovanje u istoriju dugo 100 godina predstavljeni značajni rezultati i svi oni koji su stvarali klub i njegovu tradiciju.

Sportsko društvo Radnički osnovano je 1920. godine, kao Beogradski radnički sport klub.

Za vek postojanja, ekipe SD Radnički osvojile su 39 ekipnih seniorskih titula državnog prvaka i 22 Kupa Jugoslavije, u rukometu, boksu, košarci, odbojci, šahu, rvanju, džudou, streljaštvu i ragbiju.

Rukometašice Radničkog su uz to osvojile i tri evropska Kupa šampiona i tri Kupa pobednika kupova Evrope, što su i najveći ekipni uspesi Sportskog društva.

Sportisti Radničkog u pojedinačnoj seniorskoj konkurenciji su pri tom osvojili i 166 pojedinacnih seniorskih titula državnog prvaka, u boksu, rvanju, karateu, kik-boksu, džudou, šahu, streljaštvu, gimnastici i atletici, uz mnoštvo srebrnih i bronzanih odličja i stotine medalja u mlađim kategorijama.

Braneći boje državne reprezetacije sportisti Radničkog osvojili su sedam zlatnih i šest srebrnih medalja na Olimpijskim igrama, tri zlatne, 13 srebrnih i 12 bronzanih medalja na Svetskim prvenstvima i osam zlatnih, 24 srebrne i osam bronzanih medalja na Evropskim prvenstvima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

187 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d