Nova vest
Košarka

Subota, 14.11.2020.

11:15

Košarkaški klasik na TV B92 – Partizan gostuje u Zagrebu

Košarkaši Partizana gostuju Ciboni u meču sedmog kola ABA lige, uz direktan prenos na TV B92 od 17:00.

Izvor:

Autor:

Košarkaški klasik na TV B92 – Partizan gostuje u Zagrebu
foto: Pedja Milosavljevic STARSPORT

Crno-beli nisu igrali u Evrokupu ove nedelje, s obzirom da je utakmica protiv Venecije odložena.

Partizan je otputovao u Italiju pre nego što je utakmica zvanično odloženo, pa je direktno iz Venecije otišao za Zagreb.

Posle poraza u Evrokupu od Burga i od Igokee u ABA ligi, otpušten je trener Vlado Šćepanović, a na njegovo mesto došao je Sašo Filipovski.

Debitovao je pobedom protiv Zadra, što je bio treći trijumf Partizana u šestoj utakmici u ABA ligi.

"Cibona ima dobrog, iskusnog trenera, koji veoma dobro radi svoj posao. U ekipi imaju mnogo mladih i perspektivnih igrača. Igraju vrlo brzu košarku, u napadu koriste mnogo ''pik end rola'' sa velikom širinom. Poštujemo ih i spremamo se maksimalno za njih, sa velikim oprezom i koncentracijom", rekao je Filipovski za klupski sajt pred meč sa Cibonom.

Krilo crno-belih Nemanja Dangubić istakao je važnost sutrašnjeg klasika.

"Veoma važna utakmica je pred nama. Cibona ima mladu ekipu, koja shodno tome igra veoma brzo i ume da bude veoma nezgodna kada utakmica uđe u ritam koji im odgovara. Mi smo imali nenadanu pauzu u Evrokupu koju smo iskoristili za trening i pripremu sutrašnje utakmice. Verujem da uz dobru i koncentrisanu igru možemo da se u Beograd vratimo sa pobedom", izjavio je Dangubić.

Partizan je na poslednja tri susreta u dvorani "Dražen Petrović" slavio i ima samo jedan poraz od Cibone u poslednjih pet godina.

U poslednjih pet godina Partizan je zabeležio osam uzastopnih pobeda protiv zagrebačkog tima.

Cibona ima samo dve pobede i četiri poraza od početka sezone.

Trener hrvatskog tima Ivan Velić hvalio je crno-bele pred meč u Zagrebu.

"Ušli su u sezonu dosta slabo, imali su nekoliko neočekivanih poraza i to je rezultiralo smenom trenera. S obzirom na te okolnosti, očekujem agresivan i jak Partizan i naš će cilj biti da odgovorimo fizički na tu agresiju i na njihova tela koja su za veći nivo košarke".

On smatra da će se Partizan boriti za titulu.

"Očekuje nas izrazito težak protivnik. Ekipa Partizana je sastavljena za sam vrh ABA lige i Evrokupa. Uz Zvezdu, Budućnost i Cedevitu Olimpiju su najveći favoriti za osvajanje regionalne lige", rekao je trener Cibone.

Meč pratite uživo putem B92.net i uz direktan prenos na TV B92.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve