Nova vest
Košarka 7

25.4.2024.

19:36

FIBA predstavila čudo od terena u Beogradu VIDEO

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) predstavila je spektakularni LED teren na kojem će se igrati Fajnal-for FIBA Lige šampiona u Beogradu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
PT/B92

Beograd je ponovo prestonica evropske košarke, pošto će se od 26. do 28. aprila odigrati F4 FIBA Lige šampiona.

Za ovaj turnir FIBA se potrudila da sve bude na visokom nivou, a nešto s čime se posebno hvali jeste LED teren.

Ovakva podloga pažljvo je testirana proteklih pet godina i prvi put je upotrebljena prošlog juna u Madridu na Svetskog prvenstvu za žene do 19 godina i pokazala se kao pravi hit!

Zato je FIBA odlučila da isti teren bude i na F4 Lige šampiona gde će se za titulu boriti Mursija, Unikaha, Tenerife i Peristeri.

"Ovaj LED teren je testiran u prethodnih pet godina i prvi put je upotrebljen prošlog juna u Madridu na Svetskom prvenstvu za žene do 19 godina i iskustvo je bilo pozitivno. Da ne ulazim u tehničke detalje, ali sve mere koje su urađene, sve je dokazalo da je ovo bolje. Balans je savršen na svim delovima terena, elastičnost postoji. Za nas je najbitnije da je bezbedno za igrače. Svi testovi su to pokazali. Na tom terenu igrao je i Bajern u Bundesligi i to je odlično prošlo, zato je korišćen i na NBA Ol staru u Indijanapolisu i oni su pozitivno reagovali. Taj isti teren je ovde u Beogradu i biće korišćen za fajnal-for", rekao je na konferenciji za medije direktor FIBA Lige šampiona Patrik Komninos.

U četvrtak su i mediji imali šansu da se uvere u kvalitet terena i ostavljen je jak utisak na gotovo svakoga ko je imao šansu da siđe parket.

LED teren je prošao finalna testiranja u kojima su učestvovali košarkaši iz mlađih kategorija Partizana, dok su u predstavljanju učestvovali mladi 3×3 košarkaši. Svi zajedno su bili oduševljeni iskustvom na neverovatnoj podlozi

Svi košarkaši su posle prvog izlaska na teren tokom treninga izrazili zadovoljstvo što mogu da budu deo istorije. Ovaj revolucionarni LED teren je do sada testiran samo na U19 Svetskom prvenstvu za košarkašice u Madridu prošle godine, kao i na ovogodišnjem NBA Ol star vikendu u Indijanapolisu tokom takmičenja u šutiranju trojki i zakucavanjima. Dakle, Fajnal for FIBA Lige šampiona u Beogradu biće prvo zvanično muško takmičenje na kome će se koristiti ovakva podloga.

Fajnal-for počinje u petak, a parovi su Tenerife – Peristeri (18.00) i Mursija - Unikaha (21.00).

PT/B92

Podeli:

Komentari 7

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu