Nova vest
Košarka

Subota, 06.06.2020.

08:05

"Prava odluka Partizana – Evrokup će biti slabiji, a Zvezda jača"

Duško Vujošević je u izjavi za Partizanovu klupsku televiziju prokomentarisao odluku crno-belih da i sledeće sezone učestvuje u Evrokupu.

Izvor: SS

Autor: SS

Foto: StarSport

Predsednik "parnog valjka" Ostoja Mijailović u petak se zahvalio FIBA na ponudi za učešće u Ligi šampiona, ali istakao da će Partizan zadržati kurs ka Evroligi.

Vujošević, bez obzira na nesuglasice koje je imao sa Mijailovićem, smatra da je to bila prava odluka.

"Partizan ima tradiciju izvanrednih rezultata, četiri puta je učestvovao na Fajnal Foru, jednom je osvojio, sa generacijom Željka Obradovića, proizvodio je igrače, igru i trenere i sigurno je klub kome pripada mesto u eliti najjačih klubova. Ja bih voleo da FIBA umesto da se bavi time da 3x3 postane olimpijska disciplina da se izbori za prave stvari i da napravi određenu da vrati pod svoje rukovodstvo Evrolige. Ne čini mi se da u ovom trenutku imaju strategiju i energije za tako nešto, na moju žalost, tako da mislim da je Partizan doneo Partizan doneo pravu odluku da nastupa u Evrokupu", rekao je Vujošević.

Prema njegovom viđenju, to takmičenje će u budućnosti biti slabije nego ove sezone, u kom je Partizan imao "pol-poziciju" pred plej-of.

Takođe, smatra da će evroligaški klubovi, pa i Crvena zvezda, biti jači.

"Računam da će Evrokup biti slabiji nego ove godine, a da će Zvezda, pošto igra Evroligu, biti jača nego ove godine, tako da verovatno Partizan svoju šansu za ulazak u Evroligu traži preko Evrokupa. Onog trenutka kada FIBA vrati Evroligu, što bih ja voleo, Partizan će sa svim ostalim velikanima da ide tamo", obrazložio je legendarni trener crno-belih.

Na kraju je istakao za čelnike Evrolige da su oduvek iskazivali slabost prema novcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

198 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d