Nova vest
Košarka

Petak, 17.01.2020.

22:00

"Luk Sikma Ajnštajn se zezao sa njima"

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota smatra da je nedostatak energije bio presudan u meču sa Albom.

Izvor: MT

Autor: MT

Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Šampion Srbije poražen je u 20. kolu elitnog takmičenja od nemačke ekipe 94:85.

"Ne bežimo od toga da smo slabo odigrali završnicu utakmice. Treba da budemo zadovoljni sa prvim poluvremenom, kontrolisali smo ritam i rezultat. Primili dosta koševa naivno na početku, ali utakmica se odvijala onako kako smo hteli. U drugom poluvremenu smo jednostavno ostali bez igrača i bez energije. Da kritikujem nekoga ko ima manje snage? Kada ulaziš u analizu da li je neko slabije odigrao ili ne. Hoćemo da pitamo Lazića što je danas igrao. Lazić je imao temperaturu, borio se i herojski je odigrao. Šta da kažem Gistu ili Boriši? Ne znam kako se zove, Luk Sikma Ajnštajn? Šta je ono? Čovek se zeza sa njima danas na terenu. Nemamo Sikmu, imamo to što imamo", rekao je Šakota na konferenciji za novinare.

Šakota ističe da su igrači dali maksimum u ovom trenutku.

"Igramo praktično bez četvorke. Boriša je suviše naivan za Sikmu. Gist je silom prilika četvorka. Ostale dve četvorke nisu tu, da ne kažem tri, jer i Perperoglu može to da igra. Ali njega smo zaboravili, on ne postoji. Nije lako, ali ne mogu da tražim više od onoga što mogu da daju. Ove utakmice mogu i drugačije da se izgube", dodao je Šakota.

Crvena zvezda naredni meč u Evroligi igra protiv Barselone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d