Nova vest
Košarka

Sreda, 20.11.2019.

19:30

Partizan se plasirao u Top 16 fazu!

Košarkaši Partizana su pobedom nad Ritasom rezultatom 86:81 uspeli da se plasiraju u Top 16 fazu Evrokupa.

Izvor: SN

Autor: SN

Partizan se plasirao u Top 16 fazu!
foto: Miroslav Tosa Todorovic/Starsportphoto

Ritas je nešto bolje počeo ovaj susret. Uspeli su već u prvoj polovini prve četvrtine da stvore razliku od dva poseda, pošto je za Partizan jedine poene postigao Rade Zagorac, tačnije prvih 12 poena.

Tu monotoniju razbio je Rašon Tomas, koji je sa linije za slobodna bacanja postigao svoje prve poene, a i prve poene nekoga ko se ne zove Rade Zagorac.

Iako je delovalo da će gosti dobiti prvu četvrtinu, Partizan je napravio svoju seriju i trojkom Uroša Trifunovića došao do prednosti 23:21.

Odlično su izabranici Andree Trinkijerija nastavili ovaj susret. Uspeli su veoma brzo da kreiraju svoju seriju od 7:0 i da povedu sa 30:21, da bi Ritas umeo da odgovori kontra serijom i za par minuta je pisalo na semaforu 30:29.

Sjajna sekvenca Vila Mozlija, koji je sjajno čuvao reket i za 20 minuta košarke zabeležio 4 rampe, imao je i dva odlična zakucavanja, pa su crno-beli ipak uspeli da na "veliki odmor" odu sa 46:40.

Treća četvrtina je počela slobodnim bacanjima za Ritas, pošto je po završetku druge četvrtine tehničku grešku dobio Andrea Trinkijeri. Ipak, ova deonica je bila dobra po crno-bele pošto su uspeli da nadograde stečenu prednost i stekli dvocifrenu razliku po prvi put na utakmici.

To se dogodilo posle sjajne reakcije u odbrani Nemanje Gordića i dobro završene kontre, pa su sa 11 razlike počeli poslednji kvartal. Rade Zagorac je nastavio tamo gde je stao i za tren oka došao do 73:57, Adomaitis je zvao tajm aut, ali mu to nije puno pomoglo.

Uspeli su crno-beli da kreiraju novu dramu i u ovoj utakmici. Umesto da slome Ritas sredinom poslednje deonice, oni su im dozvolili da se ni iz čega vrate u meč. Iako su u poslednjem minutu košarkaši Partizana promašili šest slobodnih bacanja u nizu, uspeli su da ostvare pobedu rezultatom 86:81 i da se plasiraju u Top 16 fazu Evrokupa.

Rade Zagorac sa 17, Rašon Tomas sa 16 i Ognjen Jaramaz sa 14 poena predvodili su pobednički sastav, dok se u redovima gostiju izdvojio Bendžijus sa 15 poena, a ispratili su ga Sirvidis sa 11 i Kruz sa 10 postignutih poena.

Utakmicu između Partizana i Ritasa možete pratiti UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

193 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d