Nova vest
Košarka

Petak, 15.11.2019.

18:45

Kriza produbljena – Zvezda posle produžetka pretrpela novi poraz u Evroligi

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od ASVEL posle produžetka 74:72, u osmom kolu Evrolige.

Izvor: PT

Autor: PT

Kriza produbljena – Zvezda posle produžetka pretrpela novi poraz u Evroligi
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Izabranici Andrije Gavrilovića nisu briljirali u napadu, odbrambeno je to izgledalo bolje, ali je na kraju ispuštena pobeda i kriza se nastavlja.

Ovo je bio šesti poraz crveno-belih u osam odigranih mečeva, dok su gosti iz Liona zabeležili petu pobedu.

Zvezda je dva puta imala napad za pobedu, međutim prvo Dejan Davidovac, a potom i Lorenzo Braun, nisu uspeli da odaberu pravo rešenje. Davidovac je pokušao na kraju regularnog dela meča, dok je Braun na isteku produžetka izgubio loptu.

Najefikasniji u poraženom timu bio je Bili Beron sa 16 poena, Lorenzo Braun je imao 15, pet skokova, četiri asistencije, ali i sedam izgubljenih lopti. ASVEL je predvodio Livio Žan-Šarl sa 20 poena i Toni Džekiri sa 18 i 19 skokova.

Ekipa su veoma sporo ušle u utakmicu i posle dva minuta rezultat na semaforu bio je 0:0. Timovi su polako hvatali ritam, a Zvezda sredinom četvrtine, na pogon Brauna, uspeva da dođe do prednosti.

ASVEL je imao odgovor i preko raspoloženog Džekirija mučili su šampiona Srbije. Gosti iz Francuske dobro finiširaju deonicu i Zvezda na pauzu odlazi sa +2, 16:14.

Ključ je bio u tempu igre. Čim je Zvezda malo ubrzala, uvećala se i razlika. Košem Brauna crveno-beli došli su maksimalnih +10 (36:26), međutim loša igra u poslednja dva minuta koštaće ih boljeg rezultata.

Šampion Francuske predvođen Dejvidom Lajtijem uspeva da smanji zaostatak i da na poluvreme ode sa "samo" -4, 36:32.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Zvezda je bolje otvorila treću četvrtinu, trojkom Berona razlika je otišla na +9 (41:32), međutim onda je usledio jedan od brojnih padova. ASVEL pravi seriju i ubrzo dolazi do izjednačenja.

Do kraja četvrtine crveno-beli su povratili prednost i pred poslednju deonicu otišli su sa +7, 54:47. Tokom četvrte četvrtine činilo se da će Zvezda uspeti da slomi otpor gostiju, ali to se nije desilo.

Odigrana je veoma loša deonica, svega 11 postignutih poena i ASVEL je završnici uspeo da uhvati priključak. Zvezda nije uspela da poentira u poslednja tri minuta i odlazimo u produžetak.

Tamo se igralo koš za koš, a ključan koš postiže ko drugi nego sjajni Džekiri. Nigerijac na 27 sekundi do kraja spušta loptu u koš za 72:73. Crveno-beli imali su napad za pobedu, ali se Braun spetljao i loše dodao loptu do Berona koji nije uspeo da je iskontroliše.

Odmah je usledio faul Brauna nad Džekirijem, koji na tri sekunde do kraja pogađa jedno od dva bacanja. Za kratak period šampion Srbije nije uspeo da poentira i pobeda odlazi u ruke ASVEL.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

380 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d