Nova vest
Košarka

Četvrtak, 17.10.2019.

19:40

Zvezda se vratila iz mrtvih pa pala posle produžetka u Tel Avivu

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Makabija u Tel Avivu posle produžetka 84:69, u trećem kolu Evrolige.

Izvor: PT

Autor: PT

Zvezda se vratila iz mrtvih pa pala posle produžetka u Tel Avivu
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Aktuelni šampion Srbije i regiona uspeo je da se vrati iz mrtvih i velikog zaostatka, međutim Bili Beron je promašio šut za pobedu i ušlo se u produžetak.

Crveno-beli odigrali su veoma loše u produžetku, podsetili su na igru s početka meča i Makabi na kraju dolazi do ubedljivog trijumfa.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Skoti Vilbekin sa 16 poena, dok su Omri Kaspi i Nejt Volters ubacili 15.

Bolji od ostalih kod Zvezde bio je Startos Perperoglu sa 18, dok je Dobrić postigao 10. Potpuno su podbacili Lorenzo i Derik Braun, koji su ukupno na terenu proveli 11 minuta.

Izabranici Milana Tomića veoma loše su otvorili utakmicu i posle samo nekoliko minuta na semaforu je bilo 15:2.

Briljirao je Omri Kaspi, Zvezda nije mogla da osmisli dobar napad i činilo se da će utakmica biti gotova u prvoj deonici.

Ulaskom Stratosa Perperoglua situacija na terenu se malo promenila. Grčki košarkaš ušao je odlično u meč, pogodio neke teške šuteve i na kraju prve deonice rezultat je bio 25:13.

Uz Perperoglua treba istaći i igru Mohameda Fajea, koji je energijom mnogo doprineo da crveno-beli dođu do jednocifrenog zaostatka. Ipak, pre kraj četvrtine morao je da izađe zbog tri lične.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Posle dvadeset minuta igre na semaforu je bilo 39:30, što uopšte nije bilo loše za ekipu s Malog Kalemegdana s obzirom na slabu igru.

Ni treća četvrtina nije izgledala dobro za crveno-bele, ali ni Makabi nije briljirao. Na kraju, Zvezda dobija četvrtinu i s rezultatom 55:46 ulazi u poslednju deonicu.

Trener Crvene zvezde uradio je ključnu stvar kako bi se crveno-beli vratili u život. Zaigrao je sa nižom postavom, Čović je pogodio dve veoma važne trojke, a potom je i Dobrić briljirao.

Na samo dva minuta do kraja Zvezda je došla do izjednačenja. Makabi nikako nije mogao do koša, a Zvezda je imala dva šuta da ode na +3. Prvi put je promašio Dženkins, a potom je i Beron bio neprecizan.

Amerikancu je lopta izašla iz koša, usledila je kontra Makabija posle koje Zusman nije uspeo da pogodi obruč i otišlo se u produžetak.

Tamo je Makabi, nošen fenomenalnim Vilbekinom, preuzeo stvari u svoje ruke i sa 17:2 dobio ovaj petominutni period. Zvezda i Makabi posle tri odigrana meča imaju isti skor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

576 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d