Vujošević preuzeo kormilo Univerzitatee iz Kluža

Bivši trener Partizana Duško Vujošević posle dvogodišnje pauze u klupskoj košarci vraća se trenerskom poslu.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Njegov novi zadatak biće da ostvari što bolje rezultate sa ekipom Univerzitatee iz Kluža sa kojom je potpisao ugovor na godinu dana.

Vujošević je već imao i promociju, a kako je najavljeno, on će imati ulogu "trenera koordinatora" prvog tima.

"Zaista sam srećan što sam došao u Kluž, koji je pokazao da je ozbiljan i da ima velike ambicije. Nije mi bilo lako da prihvatim ponudu, ali posle svih informacija koje su stigle do mene, čak i one koje mi je predstavio lično moj bivši igrač Aleksandar Rašić, uvideo sam da se radi o ozbiljnoj sredini koja želi velike rezultate i na evropskom nivou. Za mene su najvažniji karakter i igrača i stručnog štaba sa kojim ću raditi. Veći deo ekipe biće sačinjen od poptuno novih igrača, posebno onih iz inostranstva. Samo oni sa pobedničkim duhom će dobiti priliku u Klužu, jer na kraju samo karakter i iskreni i pošteni rad donose rezultate", izjavio je Vujošević.

Vujošević će imati pomoć u dosadašnjem treneru Mihaiju Salvašanu.

"Duško Vujošević je jedan od najvećih evropskih trernera, poznat je i priznat na svakom koraku najviše zbog ljubavi i posvećenosti košarci. Srećan sam što ga je klub izabrao i odmah sam bez razmišljanja prihvatio predlog da on preuzme glavnu reč. Njegov dolazak biće ogromna prednost za ovaj klub u rumunskoj košarci, a treneri poput Duška Vujoševića ne preuzimaju klubove ukoliko ne žele ozbiljne rezultate. Svi moramo da iskoristimo njegovo iskustvo", rekao je Salvašan.

Vujošević za sobom ima sjajnu karijeru, vodio je večite rivale, Partizan i Crvenu zvezdu, Brešu, Pistoju, Pezaro, CSKA iz Moskve, Radnički, Limož, kao i tri reprezentacije, Srbije, Crne Gore i BiH.