Nova vest
Košarka

Utorak, 21.05.2019.

10:37

Bjelica: Hajde da se ne ložimo previše, nego da se svi okupimo VIDEO

Košarkaš Sakramenta Nemanja Bjelica je rekao da ne veruje da postoji igrač koji ne voli da igra za reprezentaciju svoje zemlje.

Izvor: SV

Autor: SV

Bjelica: Hajde da se ne ložimo previše, nego da se svi okupimo VIDEO
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

On je, govoreći za Alternativnu TV, rekao da je prelep osećaj igrati za nacionalnu selekciju.

“Mi smo jedna velika porodica, imamo izuzetan timski duh i hemiju u ekipi. Tu mislim na sve koji se nalaze u i oko reprezentacije, uključujući i medicinski tim, članove repreznetacije i sve one koji daju svoj doprinos tome“, rekao je Bjelica.

Krilni igrač Kingsa je istakao da je o reprezentaciji razgovarao sa čelnicima franšize iz prestonice Kalifornije, legendama jugoslovenske i srpske košarke Vladom Divcem i Predragom Stojakovićem.

“Saglasili smo se da je period koji igrač provede sa reprezentacijom ne može da se poredi ni sa čim. Zabavno je, kratko traje, ali je lep osećaj“, istakao je Bjelica.

On je istakao da svako ko ne igra verovatno ima razlog za to.

“To mora da se poštuje. Razumem ako neko kaže da neće jer mu ne dozvoljava supruga, da hoće leto da provede sa porodicom. Sada se opet spekuliše ko hoće ko neće... Sve se to zaboravi onog momenta kada se ti igrači odazovu, ali, na kraju krajeva, za reprezentaciju treba da igra onaj ko hoće i ne treba nikoga terati na to“, apostrofirao je Bjelica.

Nekada najbolji košarkaš Evrope je istakao da je reprezentacija Srbije, na papiru, najbolja selekcija na planeti, posle američke.

“To je tako i imamo priliku da u Kini napravimo uspeh. Najvažnije je da budemo na okupu. Ne znam žreb, ali su stvari jasne, treba pobediti sve i igrati sa Amerikancima u finalu. Naša generacija je zaslužila da osvoji jedno zlato, da li svetsko, evropsko ili olimpijsko, videćemo, ali hajde da se ne ložimo previše, nego da se okupimo i da sve krene kako treba“, istakao je Bjelica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d