Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 06.05.2019.

14:30

Budućnost okuplja ABA klubove – nisu pozvani "Čovićevi"

KK Budućnost pozvala je predstavnike klubova ABA lige na sastanak u sredu u Zagrebu.

Izvor: B92, Vijesti

Autor:B92, Vijesti

Budućnost okuplja ABA klubove – nisu pozvani
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Međutim, pozive nisu dobila dva srpska kluba, koje kontroliše Nebojša Čović – Crvena zvezda i FMP.

Na sastanak su pozvani predstavnici Partizana i Mege Bemaks, prenose podgoričke "Vijesti".

Kako je nezvanično saopšteno iz Budućnosti, cilj sastanka je da se klubovi-vlasnici ABA lige detaljno upoznaju sa dešavanjima u finalnoj seriji, s obzirom na to da je Skupština, koja je, nakon prvog odlaganja, trebalo da se održi sredinom ovog meseca, zvanično odložena za 24. maj.

Predsednik Budućnosti Dragan Bokan najavio je da će na Skupštini tražiti da se poništi finalna serije i da Budućnost neće, kako je rekao, "igrati ligu Nebojše Čovića".

"Najmanji je problem ko je šampion. Iza našeg zahteva ne stoji samo interes Budućnosti, nego svih klubova koji se takmiče u ABA ligi. Pokušavamo da spasimo ABA ligu. Svim ljudima koji vole ovaj sport u interesuje da ova liga živi, jer je sad definitivno ubijena. ABA liga u ovom trenutku ne postoji, mi je nemamo! Niti imamo kontakta sa ABA ligom", rekao je tada Bokan.

Bokan je najavio da će o svim nepravilnostima biti obaveštena i Evroliga. Budućnost i Partizan će aplicirati za "specijalnu pozivnicu" za sledeću sezonu, a EL će dodeliti jednu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

153 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve