Nova vest
Košarka

Subota, 23.03.2019.

23:40

Tomić: Partizan bio rasterećen, videćemo kako će biti u revanšu

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić rekao je posle pobede nad Partizanom da je najbitnije što je njegova ekipa povela sa 1:0 u polufinalnoj seriji.

Izvor: PT

Autor: PT

Tomić: Partizan bio rasterećen, videćemo kako će biti u revanšu
Foto: Starsport

"Utakmica je bila kako smo je i očekivali. Teška, kao i svaki derbi, pogotovo što je prva na našem terenu, veći pritisak na nama, jer je Partizan bio rasterećen... Videćemo kako će biti u drugoj", rekao je Tomić novinarima posle utakmice.

Zvezda je povela sa 1:0 protiv Partizana u polufinalu plej-ofa ABA lige, pošto je u prvoj utakmici pobedila posle produžetka sa 106:101.

"Ako ne bude 2:0, nismo nigde",
rekao je Tomić na konferenciji za novinare posle utakmice, upitan koliko je njegova ekipa bliže.

"Pobedili smo posle produžetka, ali pre toga je bio jedan jako bitan momenat, a to je kada nam se povredio Džo Regland. On je pokušao da igra na početku treće četvrtine, ali nije mogao i to bio jedan momenat gde se Partizan odvojio na 11 razlike", kazao je Tomić.

Na konstataciju novinara da su prevagu na večerašnjem meču doneli domaći igrači, Tomić je kazao da je "C-R-V-E-N-A Z-V-E-Z-D-A" iznad svakako i da ne želi da sluša priče o "domaćim i stranim igračima".

"Morate da shvatite da nema odvajanja domaćina i stranih igrača. Mi svi radimo za Crvenu zvezdu i plan nam je da odemo u Evroligu. Crvena zvezda igra, a ne igraju stranci i domaći igrači. Crvena zvezda će uvek postojati, bili domaći ili strani igrači", kazao je Tomić.

On je dodao da je njegova ekipa imala problema s povredjenim igračima, jer je pored Reglanda i najbolji pojedinac meča, Bili Beron imao bol u levom ramenu.

"Svi igrači su bili dobri, i domaći i strani. Svako je odigrao šta je trebalo. Ne želim da odvajam", rekao je on.

Tomić nije imao više informacija oko povrede Reglanda i dodao da će se o eventualnom odsustvu sutra više znati.

On je pohvalio i publiku, za koju je ocenio da je "najbolja u Evropi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve