Đorđević okupio "Orlove", Real stopirao Kuzmića FOTO/VIDEO

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se u Beogradu na čelu sa kapitenom Milošem Teodosićem, koji se vratio u nacionalni tim posle dve i po godine

Izvor: B92 Srbija
Podeli
Foto: Starsport
Foto: Starsport

* Teodosić: Do kraja sezone samo za Srbiju

"Orlove" očekuju odlučujuće utakmice za plasman na Svetsko prvenstvo u Kini protiv Estonije i Izraela.

Selektor Aleksandar Đorđević prozvao je danas "orlove" bez Ognjena Kuzmića, kome Real Madrid nije dozvolio da se priključi, dok Stefana Jovića nema zbog povrede, ali je tu Teodosić nakon raskida ugovora sa NBA ligašem Los Anđeles Klipersima.

Foto: Starsport
Foto: Starsport

Srbiji je neophodan jedan trijumf, u Talinu ili protiv Izraeala u Beogradu, kako bi obezbedila mesto na Mundobasketu.

Zato je Đorđević za poslednji prozor kvalifikacija pozvao Miloša Teodosića, Vasilija Micića, Iliju Đokovića, Stefana Pota, Milenka Tepića, Dragana Milosavljevića, Aleksu Avramovića, Branka Lazića, Ivana Paunića, Ognjena Dobrića, Marka Simonovića, Vladimira Lučića, Stefana Birčevića, Stevana Jelovca, Miroslava Raduljicu, Nikolu Jovanovića, Đorđa Gagića i Nikolu Milutinova.

"Znamo šta treba da uradimo i šta nam je činiti, idemo na pobedu već u Estoniji. Posle toga se spremamo za Izrael.. Dugo traju kvalifikacije i na nama je da ih pravim pristupom i ozbiljnošću završimo na pravi način. Kapiten je odreagovao i došao. Nema problem povrede, ni ugovor u NBA...Svestan je da su oči uprte u njega, ali je navikao na takve stvari", rekao je Đorđević.

Utakmica između Estonije i Srbije igra se u četvrtak, a tri dana kasnije protiv Izraela u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Foto: StarSport
Foto: StarSport

Foto: StarSport
Foto: StarSport

Foto: StarSport
Foto: StarSport

Foto: StarSport
Foto: StarSport