Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 04.02.2019.

11:35

Trinkijeri: Nismo zaslužili Top 8, protiv Albe igraćemo ozbiljno

Andrea Trinkijeri, trener košarkaša Partizana, ocenio je sezonu u Evrokupu kao relativno uspešnu.

Izvor: JL

Autor: JL

Trinkijeri: Nismo zaslužili Top 8, protiv Albe igraćemo ozbiljno
Foto:Starsport

"Dve lopte su nedostajale i to znači da nismo košarkaški zaslužili Top 8 Evrokupa. Imali smo vrhunske utakmice, čak smo bolje igrali na strani nego kod kuće i to je malo čudno. To mi mnogo znači. Nismo imali perspektivu kada smo došli, ali smo se ponosno borili, napunili ‘Pionir’, dobili dobre protivnike i mislim da je okej bila sezona u Evropi", rekao je Trinkijeri.

Partizan uoči poslednjeg kola nema šansu za plasman u narednu fazu Evrokupa.

Crno-belima je ostala utakmica poslednjeg kola Grupe E Top 16 faze sa Albom, u utorak od 20.45 u Berlinu.

"Nažalost, utakmica neće biti važna, neće nam ništa doneti što se tiče plasmana dalje. Ali, igraće Alba i Partizan, dva velika imena. Moraćemo da igramo što ozbiljnije, nema tu mnogo filozofije. Biće kompletno drugačija utakmica od one u Beogradu. Želim da nađemo minutažu za one koji su malo manje igrali, a da ne izgubimo koncentraciju”.

Upitan je i za poraz od Lijetuvos Ritasa, zbog kojeg se Partizan nije plasirao u četvrtfinale.

Italijanski trener je rekao da je zadovoljan jer se ekipa oporavila i trijumfovala protiv Cibone u ABA ligi.

"Utakmica u Zagrebu je bila veoma važna jer nije lako vratiti se posle takvog poraza. Uvek imaš frustraciju, negativan osećaj. Ali, ekipa je veoma dobro reagovala. Igrali smo čvrsto i to nam je trebalo. Idemo u Berlin i onda se spremamo za veliku utakmicu protiv Budućnosti”.

Kada je reč o povređenom Radetu Zagorcu, koji je trenirao dan pred utakmicu protiv Albe, Trinkijeri je rekao da se on "oporavlja svaki dan".

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu