Nova vest
Košarka

Sreda, 16.01.2019.

20:20

Nezaustavljivi Reglend nedovoljan – Valensija ubedljiva protiv Zvezde

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u trećem kolu druge faze Evrokupa od Valensije rezultatom 92:76.

Izvor: LN

Autor: LN

Nezaustavljivi Reglend nedovoljan – Valensija ubedljiva protiv Zvezde
StarSport

Crveno-beli su savladali na drugom gostovanju zaredom, posle poraza od Unikahe u prošlom kolu i sada imaju skor od jedne pobede i dva poraza.

Valensija je ostala sa maksimalnim učinkom posle tri odigrana kola i jako je blizu plasmana među najboljih osam ekipa ovogodišnjeg izdanja Evrokupa.

Zvezda je drugo gostovanje u Španiji zaredom otvorila jako dobro. Igrala je brzo i efikasno i došla do početne prednosti koju je čuvala sve do kraja prve četvrtine.

U nastavku duela Valensija je polako krenula da se "budi" i da stiče prednost, koja je rasla iz minuta u minut. Crveno-belima je stao šut i Valensija je uhvatila prepoznatljiv ritam.

Uprkos dobroj igri Zvezda je na poluvremenu gubila, ali je imala realnu nadu s obzirom da je zaostatak bio od pet poena.

Uživo prenos meča mogli ste pratiti i uz naš LIVE BLOG.

U trećoj četvrtini videli smo odličnu igru Džoa Reglenda koji je bio ubedljivo najbolji igrač Zvezde na ovom duelu. Reglend je i asistirao i igrao dobru odbranu, ali je pre svega bio dobar poenterski.

Ipak, Zvezdina solidna odbrana se "raspala" u drugom poluvremenu, ali treba dati zasluge i košarkašima Valensije koje su procenat šuta dovele na zavidan nivo.

U poslednjih 15 minuta utakmice ređali su se dobri napadi Valensije čija je ofanziva bila sve "tečnija", a samim tim i prednost veća. Poslednji "trzaj" za crveno-bele bilo je delo Filipa Čovića, ali je prvak Srbije na kraju ipak ubedljivo poražen.

Pomenuti Reglend je bio ubedljivo najbolji u Zvezdi i na kraju je imao 21 poen. Bili Beron je upisao 11 poena, a niko više iz redova crveno-belih nije bio dvocifren. Muhamad Faje je imao devet poena i pet skokova, dok je isti broj poena ubacio i Filip Čović.

U pobedničkom sastavu istakao se Bojan Dubljević sa 14 poena i osam skokova. Vil Tomas je na kraju imao 13, Met Tomas 11, a Đoan Sastre i Sem Van Rosom po deset poena.

U narednom kolu Zvezda će imati priliku da se revanšira Valensiji na domaćem parketu 23. januara u Beogradu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

287 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d